Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

voda u vozačevim vratima

Započeo flega, 21.04.2011. - 18:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

flega

Nisam par dana vozio auto i kad sam danas otvorio vrata vidim u onom pretincu s donje strane vrata dosta vode. Izvadio vodu al mi nije jasno kako je dospjela tamo :) ?
ne vidim kako osim kroz vrata al i to mi nije baš jasno kako...brtva na vratima je ok. Vjerojatno je nacurila prošli tjedan dok su padale kiše a supruga nije primjetila

teske83

Imam isti problem ali ne znam kako moze da udje u taj seo?!

meganed97

I ja imam taj problem :) Interesantno je da ne ulazi uvek voda kada pada kiša, pa čak ni kada se pere u perionici, nego ponekad. Baš sam skoro imao slučaj... vozim i kad ono čujem žubori mi voda u toj pregradi u vratima :doh: Pogledaj ove teme...
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1368.0
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=4573.0
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Milan.S.90

meni se to desilo samo kad nisam zatvorio prozore lepo

ako nemate podizace pozadi s vremena na vreme pridignite prozor

flega

hvala na savjetima i linkovima !!
mislim da znam gdje je problem, mjenjao sam zvučnike i odrezao plastiku koja je smetala. al zanimljivo je da vode nema u desnim vratima a na njima sam isto tako mjenjao zvučnike.
Nego, jel se nekom čuje šuštanje kroz vrata kad je cesta mokra? meni se čuje samo kroz vozačka vrata

Milan.S.90

Citat: flega poslato 21.04.2011. - 19:54
hvala na savjetima i linkovima !!
mislim da znam gdje je problem, mjenjao sam zvučnike i odrezao plastiku koja je smetala. al zanimljivo je da vode nema u desnim vratima a na njima sam isto tako mjenjao zvučnike.

nije problem u toj plastici koju si izrezao jer ona nema bas nikakve veze sa dihtovanjem...proveri gume i sipke (kako se vec zove) oko stakala...ako ti tu pusta trebalo bi i zvucnik da ti je mokar

nuk

rezao, ne rezao, curi kroz zvucnik ili oko njega

Milan.S.90

Citat: nuk poslato 21.04.2011. - 20:08
rezao, ne rezao, curi kroz zvucnik ili oko njega

pa to kazem al nije taj visak plastike razlog curenja

VolodjaNS

Citat: flega poslato 21.04.2011. - 18:33
Vjerojatno je nacurila prošli tjedan dok su padale kiše a supruga nije primjetila
A da nije mozda neko tu ostavio flasicu vode koju nije dobro zatvorio tokom upotrebe u voznji (ili na parkingu)?
Hoce to kod ovih mladih uspijusa sto nose flasice i peskirice u rancicima, a onda krivimo zene da drndaju ona dugmad za podizanje i spustanje prozora, pa se posle pravdamo kao kisa lila i poplavila auto.
Samo se ti presaberi koga si sve vozio u auto i da li se neko mozda "isprao" posle....

Aca BG

Nuk je u pravu,i meni se ovo desilo letos kad je bilo bas suvo vreme!! Proslo samo od sebe!! Od cega je voda tu ja  :nezna:

nuk

bez zezanja,
pisao sam vise puta, voda svakako prolazi kroz vrata prilikom padavina ili pranja te na dnu vrata postoje rupe kroz koje voda izlazi i te rupe umeju da se zapuse te se voda zadrzava i pocne da preliva kroz zvucnik.
ja sam imaop slican problem, voda se pojavljivala u tom "dzepu"a rupe su bile regularno prohodne, voda se nekako slivala niz tapacirung preko zvucnika koji ima kartonsku membranu koja se od vode pocepala i takodje propustala vodu i punila taj "dzep".
ne znam da li kod megana fabricki postoji najlon kao kod nekih drugih proizvodjaca, koji sluzi da usmerava vodu i zastiti zvucnik od vlage, kod mene ga nije bilo i zato se to desavalo.
resenje je bilo jednostavno, uglavio sam parce najlona, rupu na zvucniku zamazao lepkom i problem se nije vise javljao. zvucnici su bili fabricki i tapacirung nije bio secen.

Milenko_M

Voda može da ulazi u vrata pored prozora ako guma više ne dihtuje dobro ili postoje kablovi koji dolaze u vrata preko nekig bužira (gumenih) ,
ako oni ne dihtuju isto meže da ulazi.Mislim da nije toliko bitno dali ulazi malo vode ali je bitno da se ona ne zadržava u vratima.
Svaka vrata imaju dole rupe koje mora da budu čiste .Ako su te rupe začepljene onda se voda zadržava i stvara koroziju.Inače i kondenzacija
može da stvara vodu ali ove rupe koje sam spomenuo one služe da unutra ulazi vazduh koji suši unutrašnjost.
Ko može sam da uradi dobro bi bilo kada počne toplo vreme da skine tapacirunge iz vrata i da opere unutrašnjost  .Ja to radim a takodje
skidam plastike blatobrana jel se ispod nakupi prljavštija koje može da inicira koroziju.
Kod Clia i ostalih Renoa ispod šoferke ima plastika koja mora isto da se skine i očiste rupe inače se i tu nakupi voda da motori od brisča
plivaju .

Rezime iz naslova , bitno je obezbediti da voda izlazi iz vrata kroz otvore u donjem delu.Ako vam bućka voda u vratima onda prvo pristupite
vadjenju te vode.Ukoliko vam se ne skida tapacirung onda se vizuelnim pregledom odozdole mogu pronaći rupe koje se spolja mogu sa nečim
očistiti.

meganed97

Citat: VolodjaNS poslato 21.04.2011. - 20:11
A da nije mozda neko tu ostavio flasicu vode koju nije dobro zatvorio tokom upotrebe u voznji (ili na parkingu)?
Hoce to kod ovih mladih uspijusa sto nose flasice i peskirice u rancicima, a onda krivimo zene da drndaju ona dugmad za podizanje i spustanje prozora, pa se posle pravdamo kao kisa lila i poplavila auto.
Samo se ti presaberi koga si sve vozio u auto i da li se neko mozda "isprao" posle....
Ja flasicu nikad ne stavljam u vrata, a ni ćale...
Kod Megana II je definitivno ovo prateći problem :nezna:

Pogledajte ovaj post...
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1368.msg42185#msg42185
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Trumpet

Ja sam imao taj problem, bili zapuseni odvodi ispod brisaca i odvod od kleme.  

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=2243.0

mincoslav

Citat: Trumpet poslato 21.04.2011. - 21:45
Ja sam imao taj problem, bili zapuseni odvodi ispod brisaca i odvod od kleme. 

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=2243.0
Isto se i meni desilo,ocistio sam ispod brisaca odvode i ne znam dal' ima veze sa tim u dzepovima od vrata, ali meni se ne pojavljuje vise voda. To je bilo oktobra prosle god i od tad nista.