Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Handsfree sistem otkljucavanja, zakljucavanja i paljenja vozila

Započeo zoranm, 02.05.2011. - 12:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zoranm

Imam taj sistem da se kola, Laguna II automatski zakljucavaju i otkljucavaju kada se koristi LOCK+AUTO taster na kartici,
ali odnedavno ne radi, Naime, tasterom se mogu zakljucati vrata ali kada se priblizim i stavim ruku na vrata, sistem ne reaguje otkljucavanjem.
Niti se zakljucavaju kada se udaljim od kola.
U cemu bi mogao biti problem?
Do what must be done.
Do not hesitate, show no mercy!

Crazy Laguna2.2dCi

Jesi li siguran da imas taj system? Ako mozes postavi koju sliku od brave. :foto:

Edit: Video sam sliku auta u vozila clanova i video sam da je Initiale oprema. Mora da ima taj system al slabo vidim sta je iza bravu.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

zoranm

Da, siguran sam. Sistem je radio do pre par meseci. Znaci, aktiviram, zakljucam kola sa tasterom LOCK+AUTO i posle kada se priblizim
i ubacim ruku iza rucke kola, tamo ima crni senzor [na svim vratima, i petim], i ona se automatski otkljucaju.
I posle kada se udaljim sa karticom 4-5 metara, vrata se sama zakljucaju sa signalom na migavcima.
Kazem, sistem je radio... Sada ne radi.

Senzor:
Do what must be done.

Maraco

Problem je u kartici, ja sam imao isti taj problem. pa sam otvarao karticu. meni od kad je ispala je poceo da zeza. tako da sam je bio otvorio, i malo cackao je. i pritisnuo drugu bateriju(koja je u kartici gore blizu tastera) koja ne moze da se menja. i od tad mi radi. treba samo pazljivo otvoriti karticu i mozda zamenuti ili tamo zalemiti kontakte ako su popustili ili se prekinuli. ja sam to uspeo i otvorio karticu da se ne primeti.

zoranm

Citat: Maraco poslato 02.05.2011. - 13:57
Problem je u kartici, ja sam imao isti taj problem. pa sam otvarao karticu. meni od kad je ispala je poceo da zeza. tako da sam je bio otvorio, i malo cackao je. i pritisnuo drugu bateriju(koja je u kartici gore blizu tastera) koja ne moze da se menja. i od tad mi radi. treb :290:s samo pazljivo otvoriti karticu i mozda zamenuti ili tamo zalemiti kontakte ako su popustili ili se prekinuli. ja sam to uspeo i otvorio karticu da se ne primeti.

Aha, OK. A reci mi samo odakle da pocnem da otvaram karticu... Skinem kljuc, izvadim dugme bateriju, pa onda?
Da idem sa skalpelom?
Ili malim šrafcigerom?
Po ivici da razdvajam ili ima neka posebna FORA? Neki spoj, žljeb i sl.?
Do what must be done.

Maraco

Nema posebne fore, skalperom se otvara jer bi je srafcigerom slomio. Skalperom i pazljivo, po tom zljebu sto ima. ili ako imas neki reckasti nozic, da mu je secivo te debljine kao sto je i taj zljeb na kartici, da ti skalper ne bih otisao u sranu. i pazi, ne mozes je skroz otvoriti jer je ta ploca zaledljena i spojena sa plastikom, da je ne bih ostetio. nego otvorisa samo desnu stranu kad gledas karticu od gore. i onda tu stranu koju otvoris rasiris samo toliko koliko moze i pomeris malo bateriju tu, i posle samo stavis neki papiric ili uzmes izolirku i napravis kao mali praugonik iz dva - tri sloja trake pa stavis na bat(da upre o poklopac kartice) kako bi je pritislo zbog kontakta. jbg. mozda ti to ne objasnjavam kako treba, ali se nadam da ces me razumeti. ili ti mozda nije jako zalepljeno pa uspes skroz da je otvoris kao sto je ovde na slici. a videces i na slici da sa desne strane ima ko lepka.

nesto nece da mi ubaci sliku, kaze da nema mestan na serveru, tako nesto :(

mm

nemora da ti je do kartice,mozes li da otvaras preko drugog dugmeta i probaj da se uhvais za gepek i sva vrata probaj kad ti je na auto.mene je to zezalo zbog akumulatora bio je slab a auto nije vozeno i stojalo je pa je ostajao bez struje,poslije kad sam ga zamijenio nece da reaguje kad. na vozacka vrata kad se uhvatis pokupi valjda greske kad ostane bez struje mada sam i ja nesto cacka oko sklapanje retrovizora

Boky

Meni se ovo jednom desilo, da je prestalo da radi automatsko zakljucavanje. Problem sam resio tako sto sam kola otkljucao na taster za otkljucavanje, upalio auto, izasao iz kola i malo duze sam drzao treci taster na kartici AUTO+LOCK dok mi migavci nisu par puta brze signalizirali i to je to. Ako nece probaj i da skines minus klemu za akumulatora na nekih 5-10 minuta, vrati je, pa zadrzi treci taster na kartici da vidis dal ce da radi. Mislim da je za pocetak to bezbolnije od otvaranja kartice. Samo pre skidanja kleme, saznaj koji ti je kod od radija ;)

zoranm

Citat: Boky poslato 03.05.2011. - 01:36
Meni se ovo jednom desilo, da je prestalo da radi automatsko zakljucavanje. Problem sam resio tako sto sam kola otkljucao na taster za otkljucavanje, upalio auto, izasao iz kola i malo duze sam drzao treci taster na kartici AUTO+LOCK dok mi migavci nisu par puta brze signalizirali i to je to. Ako nece probaj i da skines minus klemu za akumulatora na nekih 5-10 minuta, vrati je, pa zadrzi treci taster na kartici da vidis dal ce da radi. Mislim da je za pocetak to bezbolnije od otvaranja kartice. Samo pre skidanja kleme, saznaj koji ti je kod od radija ;)
Da znam za tu foru sa CODOM od radija. Imam ga jer sam pre tri godine i menjao akumulator,
tako da je i on nov i nesto ne verujem da je akumulator problem. Ajd probacu danas ove tvoje savete. Hvala.
Pa posle prelazim u hirurgiju na otvorenoj plastici... :2eba0ex:
Do what must be done.

Boky

Nije bitno dal je akumulator nov ili ne, skidanjem kleme se resetuju neke greske na elektronici.

zoranm

Ja kad upalim auto, mislim motor, ne mogu da izvadim karticu da bih je posle koristio za LOCK+AUTO resetovanje...
Probao sam i sa drugom kartizom, onda ona sa 3 tastera ne reaguje uopste.
Probacu sada sa iskljucivanjem minus kleme na 10 minuta.
Do what must be done.

Boky

Pa moras da ugasis auto, izvadis karticu i izadjes napolje!

zoranm

Ma to sam probao odavno... Nista. Mislio sam da moze na ovu drugu foru dok je jedna unutra ubacena...  :nezna:
Nisam strucnjak za automobilske cake...
Do what must be done.

microservice

najcesce je problem u kontaktu druge baterije ili se od ispustanja i lomljenja u dzepu odlemila ili  je prazna

ako ides mozda u pravcu Loznice javi se da ti to sredim  :welcome:

zoranm

Citat: microservice poslato 03.05.2011. - 12:55
najcesce je problem u kontaktu druge baterije ili se od ispustanja i lomljenja u dzepu odlemila ili  je prazna

ako ides mozda u pravcu Loznice javi se da ti to sredim  :welcome:

I ja pocinjem da sumnjam u tako nesto, jer mi je par puta padala na pod. Videcu da je otvorim pa sta bude.
Zaista je glupo ako postoje dve baterije a jedna se menja, tj. ima se pristup samo njoj.
Do what must be done.