Problem: Promena jezika na bc-u Megane-a III

Započeo JohnyM, 08.07.2025. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

JohnyM

Eh ovako,
Odskora smo kupili Megane III koji je uvezen iz Švajcarske, te se javio jedan problemčić. Zapravo više je to "inconvenience" (ne mogu se setiti bolje reči na srpskom), a to je da se jezik na bc-u ne da promeniti sa Nemačkog na bilo koji drugi jezik. Naime, ja sam prethodno istraživao po internetu pa i ovde na forumu, međutim kod mene nema opcije settings na bc-u, pa ne znam šta mi je dalje činiti. Ima da se odredi idući interval za servis, i stoji mi poruka da nema novih poruka, i naravno postoje svi oni ostali parametri, poput potrošnje, pređene km.... Značilo bi mi kada bi mi pomogli. Unapred, hvala.

Goxxy

Trebalo bi da je ovako jednostavno: https://www.youtube.com/watch?v=h0X_kKwrRzs

Ako nije ovako, onda ne vidim drugi način nego preko CLIP dijagnostike.

wcyber

preko clipa ce ici sigurno .. i kod mene na scenicu 3 se moze menjati jezik na tabli i to .. ali mi se cini da te postavke cuva dok se ne raskine akumulator ..

JohnyM

Znači ništa bez CLIP dijagnostike. Hvala.

mire

Na laguni III se menjalo kroz meni, nije trebao clip. Za megane III nemam pojma.

Milenko_M

Pa Goxxy je danas stavio snimak kako se manja prosto kroz meni .

smuchac

Može se i dijagnostikom ali ne svakom. D8S može a za A30M nisam siguran jer te dvije imam. Imam još i 7-8 ELM 327 i vjerojatno bi i oni mogli s DDT4all tj. sigurno bi mogli samo nemam aplikacije. Vidi tko ti ima u blizini ili kakav Xtool,Launch,Mucar,Thinkcar,Topdon i sl. da ne ideš u servis a opet,vjv ti ne bi puno ni naplatili u servisu za 3 minute posla.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk