Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Handsfree sistem otkljucavanja, zakljucavanja i paljenja vozila

Započeo zoranm, 02.05.2011. - 12:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

zelimir

Imam slican problem , odjedanput je prestalo da mi radi automatsko otkljucavanje i zakljucavanje ali to se dogodilo kada i kvar na podizacima prozora itd, a sve je vezano za akumulator koji sam ispraznio.Prozore sam sredio ali ovo sa automatskim zakljucavanjem ne umem sigurno opet treba stisnuti neko dugme i drzati duze nego uobicajeno kako bi elektronika zapamtila neki zaboravljeni podatak
zelimir

Boky

Naravno da trebas. Kod mene na kartici ima trece dugme na kome pise AUTO+LOCK, njega pritisnes i zadrzis dok se auto ne zakljuca i trebaju migavci par puta da zasvetle i nakon toga ce raditi ;)

zelimir

zelimir

zoranm

Citat: Boky poslato 28.11.2011. - 22:37
Naravno da trebas. Kod mene na kartici ima trece dugme na kome pise AUTO+LOCK, njega pritisnes i zadrzis dok se auto ne zakljuca i trebaju migavci par puta da zasvetle i nakon toga ce raditi ;)

Jeste, to je standardna procedura kada se aktivira taj sistem karticom.
MEDJUTIM, sistem i dalje ne radi jer kad prinesem ruku blizu senzora iza brave, ova se nece sama otkljucati. Nijedna.
Dok je ranije sve to bez problema radilo.
Dakle, problem moze da bude i do sistema senzora ali i do kartice koja ne emituje signal da ga senzori prepoznaju.
Izgleda da je jedino resenje dobar servis, ali u Srbiji toga bas i nema...
Do what must be done.
Do not hesitate, show no mercy!

Lagunaš

Ljudi, moram da vam se požalim na jedan mali problemčić. Od kad sam kupio lagunu zezaju me brave, prvo sam ugradio dvije polovne jer nisam mogao da zaključavam auto, sad je to ok, međutim, znate ono kad se pređe brzina preko 10 km/č sva vrata se automatski zaključaju a kad hoću da izađem otvorim vrata i nijedna vrata se ne otključaju (a trebalo bi), a kad otvorim bilo koja druga vrata sva vrata se automatski otključaju. Možda to i nije neki problem al mene nervira kad mi sve nije kako treba.  :banghead: Nadam se da ste razumjeli ovo moje "objašnjenje".  :zubo: Može li kako da se deaktivira taj sistem automatskog zaključavanja?

microservice

da li ti se upali svetlo u kabini kad otvoris vrata?

moze da se deaktivira zadrsis dugme za zakljucavanje sto stoji pored menjaca 5 sekundi

Lagunaš

Upali se svijetlo kad otvorim vrata. A kako vi ustvari podesite to za zaključavanje tj. kako je najbolje? Ja još nikako da se naviknem na to da moram stalno pritiskati prekidač za otključavanje svih vrata kad neko hoće da uđe u auto.

microservice

kod mene je ugaseno automatsko zakljucavanje, to me bas nervira i velika je glupost

Lagunaš

I ja mislim da je to baš bzvz, i ja ću ugasiti to automatsko zaključavanje, šta mi treba da vrata budu zaključana dok vozim?  :tup:

Attila

Dobra je to stvar naročito ko ima malu decu pa ih vozi pozadi a nema odraslog pozadi. Kod mene na laguni nema automatsko zaključavanje nego ima dugme pored ručne da se isključe komande na zadnjim vratima.

Boky

Citat: Attila poslato 29.11.2011. - 20:43
Dobra je to stvar naročito ko ima malu decu pa ih vozi pozadi a nema odraslog pozadi. Kod mene na laguni nema automatsko zaključavanje nego ima dugme pored ručne da se isključe komande na zadnjim vratima.

To je child lock, nesto sasvim drugo od ovog automatskog zakljucavanja kad se predje odredjena brzina. Kad ukljucis child lock, mozes samo spolja da otvoris vrata (sigurnost za decu) a sa automatskim zakljucavanjem mozes samo iznutra. To su valjda smislili da ne bi bilo pljacki na semaforu npr. :)  :nezna:

Lagunaš

To je child lock, nesto sasvim drugo od ovog automatskog zakljucavanja kad se predje odredjena brzina. Kad ukljucis child lock, mozes samo spolja da otvoris vrata (sigurnost za decu) a sa automatskim zakljucavanjem mozes samo iznutra. To su valjda smislili da ne bi bilo pljacki na semaforu npr. :)  :nezna:
[/quote]

Vjerovatno je to.  :too:

Attila

Koji auto ima automatsko zaključavanje taj ima i ovaj child lock

Boky

Citat: Attila poslato 29.11.2011. - 22:10
Koji auto ima automatsko zaključavanje taj ima i ovaj child lock

Da, samo sto se child lock aktivira na taster kad je to potrebno (meni se nalazi na vozacevim vratima), a automatsko zakljucavanje kod mene se aktivira kad se predje 15 km/h.

Attila

Kod mene na vozačeva vrata ima jedan prekidač koji ne znam za šta služi ima sliku kao dva čoveka na prekidaču a za child lock pored ručne.