Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Handsfree sistem otkljucavanja, zakljucavanja i paljenja vozila

Započeo zoranm, 02.05.2011. - 12:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boky

Citat: Attila poslato 29.11.2011. - 23:06
Kod mene na vozačeva vrata ima jedan prekidač koji ne znam za šta služi ima sliku kao dva čoveka na prekidaču a za child lock pored ručne.

Ta dva coveka na vozacevim vratima ti ustvari oznacavaju dva deteta i to ti je dugme za child lock, a dugme koje ti je kod rucne ti sluzi za obicno zakljucavanje. Na njemu ima na levoj strani dugmeta crveni katanac, a na desnoj mislim da su kola sa otvorenim vratima. I to dugme ako pritisnes i zadrzis oko 5 sekundi, aktiviraces da ti se sama kola zakljucavaju kad krenes. To dugme na vozacevim vratima pritisni i probaj da sa unutrasnje strane otvoris zadnja vrata ili da spustis zadnje prozore, videces da ne mozes jer je tad child lock ukljucen, naravno podrazumeva se da je sve ispravno ;)

Attila

Hvala lepo na objašnjenju probaću dali radi ne znam ja uvek koristim ovaj pored ručne za zaključavanje.

Dzony93

Pre 2 meseca sam uzeo megana 2 (kupe) u savrsenom stanju itd...e sad problem...NA vratima kod vozacevog mesta ima senzor koji kada gurnem ruku da otvorim vrata otkljuca auto koji je radio do pre par dana a od jednom ne radi , a kod suvozacevog mesta normalno otkljucava auto. Brava se otkljucava normalno preko kartice ali kako moze da se resi ovaj problem???? Auto je u garazi tako da je malo verovatno da je nesto smrzlo :S a i probao sam sa obe kartice isto se desava :help: :help: :help:

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Dzony93

Ne verujem da se nesto smrzlo ako se zaledilo na 1 vrata onda bi trebalo i na 2... Procitao sam na stranom forumu da je to moglo da se desi prilikom pranja i da je usla voda u senzor. Da bi se popravio on mora da se izvadi i osusi ili poprska WD sprej. Sda je pitanje kako se vadi ?

SlObOdNi

ne znam kako se vadi, ali WD sprej nikako :ne: Elektronika ne trpi odmascivace, za to se koriste iskljucivo kontakt sprejevi, 60 i 61 :yes:

Dzony93

lazarius

Da li je neko imao problema sa antenskim prijemnikom u bravi koji kako kaže CLIP dijagnostika nije u funkciji?...Da li to može da se opravi ili ako neko zna gde se može naći polovan? Novi je kažu 50 evra. Hvala svima na pomoći.

mkrnjic

ne znam tačno na šta misliš ... ako je to ručica na vratima sa onim dugmetom (krug) za zaključavanje zovi Željka iz Obrenovca 064-200-6077 i pitaj ... mislim da je za Megana II ta ručica bila 20e max kod njega ... Šta god da ti treba on bi trebalo da ima, a moz kod njega i da zameniš - ugradiš ...

lazarius

Da, upravo to sam i mislio...u bravi se nalazi senzor za handsfree. Hvala na pomoći.

Ćimo

imam hf karticu,e sad primetio sam da svaki put kad je vadim iz dzepa da zablinka lampica na njoj a da pri tome nisam stiskao ni jedno dugme..objasnjenje??

zoranm

Pa, verovatno komunicira sa sistemom. Kad se udaljis, trebalo bi da zakljuca vrata ako vec nisu. Ili se prijavljuje sistemuako si u blizini da bi uvlacenjem ruke iza kvake otkljucao vrata.
Do what must be done.
Do not hesitate, show no mercy!

Ćimo

jel tebi zorane palio auto bez ubacivanja kartice u citac?

zoranm

Ne, samo automatski otključavao i zaključavao vrata.
Do what must be done.
Do not hesitate, show no mercy!

Ćimo

pa onda mi nema smisla da sredjujem hf uredjaj kad svejedno moram izvaditi karticu bih upalio auto