0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Drug je kupio Megane 3 ph2, 2012. godište, u jakoj opremi. Između ostalog ima i HF. On je aktivan i radi, ali ne na svim vratima. Evo kako tačno radi:1. Na vozačevim vratima radi senzor normalno - stavi se ruka u bravu, i auto se otključa. Kad je hladno par dana, senzor čini se ne radi, već kad se povuče brava auto reaguje i on se otključa. Prema uputstvu to je normalno.2.Ni na jednim ostalim vratima senzor ne radi - kao da uopšte ne postoji.3. Na bravama postoje i mali gumeni prekidači, koji služe kao alternativa senzorima. Na vozačevim i na vratima iza vozačevih ti prekidači rade, dakle kad su vrata zaključana pritisak na prekidač ih otključava, odnosno zaključava. Gepek se otključava normalno, on i nema senzor inače.On je išao na par mesta i svugde mu u suštini govore da nemaju vremena da se bakću s tim i da verovatno trebaju senzori da se zamene, da češće riknjavaju svi ostali senzori od vozačevog jer se manje koriste... Niko neće da se prihvati posla. Zna li neko nekoga ko se bavi ovom problematikom i ko ne beži od ovih "pipavih" poslova? U HITu mu rekoše da ako je HF ispravan, a vrata ne otvaraju, treba senzor da se zameni. Međutim oni ne menjaju samo senzor, već celu bravu. U taj trošak ne bi baš da ulazi.
Postoji opcija se zove HF Zaključavanje ili zaključavanje bez ruku, kad uđeš u tu opciju imaš izbora SA ili BEZ, ako podesiš na BEZ onda si isključio tu opciju e sada nisam siguran mislim da je možeš ponovo aktivirati i bez klipa pritiskom na dugme AUTO al ne mogu da tvrdim, nisam nikad pomoču clipa to podesio na BEZ, mislim da po default to je uvek SA čak i ako Laguna nema HF i obe kartice su sa 2 dugmeta
Znaci u 99% slučajeva bi nova HF kartica rijesila problem?Nije ni kartica više skupa mislim da je preko ovlastenog servisa 50-60e da se naruci
eature=shareMože li ovo biti problem do kartice ili je nešto drugo? Otkljucavanje ne radi kad stavim ruku iza brave, a neće ni da se zakljuca kad se odmaknem od auta, samo na ovaj način radi ili kad su vrata otvorena pa zaključam preko kartice zatvorim vrata i onda se cuje zvuk i zakljuca se auto