Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: nece da upali (senzor polozaja radilice / TDC senzor)

Započeo Alhemičar, 13.08.2008. - 23:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

makarije

Problem verovatno resen         :mad:  pisljivi dzek   :mad:

vadjena pumpa ( skoro da nije skidan i rezervoar - sreca pa moze cela rucerda da udje kroz otvor i da se proveri da li ima taloga ) , prekontrolisano ubrizgavanje , promenjen pinjon,sto cuda ... na kraju se ispostavilo da jedna zica u SMRDLJIVOM dzeku povremeno gubi kontakt ... sve u svemu utroseno vise od 4 sata za problem od 10 minuta !
zenu dupe krasi a tortu orasi

Sale_87

Jel mozes da napises o kom dzeku se radi, posto moj rodjak na istom automobilu ima isti problem.

makarije

Dzek na TDC senzoru ( zica unutar dzeka povremeno gubila kontakt ) - stavljen drugi dzek i evo do sada nikakvih problema

zenu dupe krasi a tortu orasi

zzoran

Moze li mi neko dati savet ,,ako je imao slican problem,,kako da resim i kome bi se obratio?????hvala unapred ..pozzz
kratak opis:Na kompijuteru,javlja mi se greska sijalice grejaca u toku voznje,povremeno gubi snagu i par puta se desavalo da se ugasi....Desava mi se i da ponekad nece da upali...na dijagnostici je zabelezio gresku EGR ventila,senzora bregaste i relea grejaca...ociscen EGR ventil , zamenjen senzor radilice,i stavljen polovan senzor bregaste...i pored svega toga javlja se isto gore navedeno...(nije hteo da startuje motor)....ako je bilo ko imao slican problem ili ima neki savet,,bio bi zahvalan da mi se javi....hvala unapred...pozzzz

SlObOdNi

da li si kacio auto na CLIP dijagnostiku nakon svega, koju tacno gresku prijavljuje?

tu se krije kljuc resenja problema...

nuk

Ilic-PA

Pozdrav svima

Verovatno vecina zna, vozim Clia II 1.5 dCi 2005. godiste.

Imam jedan problem koji se ne desava cesto ali se bojim obrukace me negde  :cice:

Jednom u mesec dana, nekad cesce, mi se desi da nece da upali auto.

Dam kontakt, pogasi sve lampice koje ima, okrenem dalje kljuc i nista se ne desi. Ne zavergla. Posle kada ponovo pokusam da upalim primetio sam da gori lampica za akumulator (ali radi sve, svetla, radio...)
Desilo mi se i da zavergla ali na sekund i prekine. I ima jos nesto sto mi se desavalo pre toga. Ako se otvore suvozaceva vrata u trenutku kada ja okrenem kljuc da dam kontakt. Ne dobije struju. Ni jedna lampica se ne upali na tabli, kao da je aktivan alarm i ne dobija struju. i posle 2,3 sekunde popali sve.

Za ovo sto nece da se upali sumnjam na 3 stvari:

1. Anlaser (vec je radjen kad sam uzeo auto menjali su neke lezajeve i ne znam sta jos. Ali ne cuje se ono "cak-cak" kad okrenem kljuc)
2. Kontakt brava (cuo sam da to moze da pravi problem, ne znam kako da proverim)
3. Masa (to sam isto dobio kao savet da proverim, a i provalio sam da me zeza zadnje stop svetlo, kada auto radi i stisnem kocnicu pali mi lampicu na instrument tabli za zadnju maglenku. onda kad dam levi migavac ista prica. I kada stisnem kocnicu, zadnji stop svetlo slabije radi. Danas u toku dana cu da pogledam kontakte ako nastavi izvucicu jos jednu masu)

Sta ciniti?  :??:
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

kitty11080

Citat: Ilic-PA poslato 11.07.2011. - 13:33
Pozdrav svima

Verovatno vecina zna, vozim Clia II 1.5 dCi 2005. godiste.

Imam jedan problem koji se ne desava cesto ali se bojim obrukace me negde  :cice:

Jednom u mesec dana, nekad cesce, mi se desi da nece da upali auto.

Dam kontakt, pogasi sve lampice koje ima, okrenem dalje kljuc i nista se ne desi. Ne zavergla. Posle kada ponovo pokusam da upalim primetio sam da gori lampica za akumulator (ali radi sve, svetla, radio...)
Desilo mi se i da zavergla ali na sekund i prekine. I ima jos nesto sto mi se desavalo pre toga. Ako se otvore suvozaceva vrata u trenutku kada ja okrenem kljuc da dam kontakt. Ne dobije struju. Ni jedna lampica se ne upali na tabli, kao da je aktivan alarm i ne dobija struju. i posle 2,3 sekunde popali sve.

Za ovo sto nece da se upali sumnjam na 3 stvari:

1. Anlaser (vec je radjen kad sam uzeo auto menjali su neke lezajeve i ne znam sta jos. Ali ne cuje se ono "cak-cak" kad okrenem kljuc)
2. Kontakt brava (cuo sam da to moze da pravi problem, ne znam kako da proverim)
3. Masa (to sam isto dobio kao savet da proverim, a i provalio sam da me zeza zadnje stop svetlo, kada auto radi i stisnem kocnicu pali mi lampicu na instrument tabli za zadnju maglenku. onda kad dam levi migavac ista prica. I kada stisnem kocnicu, zadnji stop svetlo slabije radi. Danas u toku dana cu da pogledam kontakte ako nastavi izvucicu jos jednu masu)

Sta ciniti?  :??:

Meni je masa pravila problem... kad upalim migavce i stisnem kocnicu svetli mi tabla kao disko kugla, treperi  na sve strane... i svetlo za rikverc mi je slabo radilo...nasli mi gde vuce i sad je ok...

Moj anlaser je servisiran 7 puta...3 puta menjan automat, zamajac i ne znam vise sta na njemu... meni je problem pravio antifriz koji je cureo i kapao na njega...
:munze:

Ilic-PA

Citat: kitty11080 poslato 11.07.2011. - 14:00
Meni je masa pravila problem... kad upalim migavce i stisnem kocnicu svetli mi tabla kao disko kugla, treperi  na sve strane... i svetlo za rikverc mi je slabo radilo...nasli mi gde vuce i sad je ok...

Moj anlaser je servisiran 7 puta...3 puta menjan automat, zamajac i ne znam vise sta na njemu... meni je problem pravio antifriz koji je cureo i kapao na njega...

isto  :yes:

cim malo zahladni cu da probam, pa javljam jel treperi tabla. a ovo za paljenje ne mogu da znam dok me ne iznenadi  :zubo:

EDIT: ocistio i priblizio kontakte, i resio problem treptanja lampice za maglenke na istrument tabli.
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

Cherokee

Da li je neko skoro menjao na benzincu (1.6 16v, 1.4 16v i slicni) senzor polozaja radilice? Koje su cene?

Ovih dana me je*e paljenje samo tako, a ciscenje senzora nije nesto narocito pomoglo  :banghead:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Milenko_M

Senzor košta oko 80 evra.Bolje sada dok još radi okreni razne prodavnice a posle samo trk po njega ako zatreba.
Zamena je laka i jednostavna ali ako moraš u cervis i to će da košta  .

SlObOdNi

mislim da je zamenski oko 35-40e a original oko 55-60e...

meni je "original" bio pre par dana oko 5400din samo deo u AK Francuz

Cherokee

Epilog:

Senzor ispravan, problem antifriz koji kaplje po njemu  :tup:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

stevoth

Citat: Cherokee poslato 13.07.2011. - 20:34
Da li je neko skoro menjao na benzincu (1.6 16v, 1.4 16v i slicni) senzor polozaja radilice? Koje su cene?

Ovih dana me je*e paljenje samo tako, a ciscenje senzora nije nesto narocito pomoglo  :banghead:

kod mene benzinac 1,4. 75ks isto štrajkao senzor položaja radilice,cena 35€, proizvođač Facet.
jesi ti siguran da je baš taj senzor problematičan,imaš još dva ili tri koja mogu stvarati probleme?!

http://www.elpida.co.rs/facet.html

SlObOdNi

^ pa odgovorio je sta je bio problem, pogledaj post iznad svog :laugh: