Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: nece da upali (senzor polozaja radilice / TDC senzor)

Započeo Alhemičar, 13.08.2008. - 23:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nindza

bas kao sto naslov teme kaze to je greska koju je meni ocitala diagnostika  
posle par dana greska se ugasi pa opet posle 2-3 dana upali kako da istestiram taj senzor da budem siguran da je do njega

napomena: auto pali i radi besprekorno

brunas82

Da li je ime tog senzora mozda defuzer ili tako nesto?

djiuliju

Defazor je nesto drugo, vezano za varijabilni razvod ventila.

To ti je reno, dijagnostika javlja gresku, lampica svetli, a auto radi najnormalnije

nindza

u pitanju je ovaj sensor http://autosensori.net/product_info.php?cPath=24_84_332&products_id=506
ali mi i majstor kaze da postoji  mogucnost da je defazor ako je to onaj el.ventil sto regulise ulje u varijabilnoj remenici

djiuliju

Da, defazor regulise ulje u remenici. Kako postoji mogucnost, dijagnostika tacno kaze sta je u pitanju, nema nagadjanja

nindza

da a ispitivanje multimetrom da nije on otisao a povremeno i ugasi sam gresku
mislim kupit cu i zameniti ga i nadati se da je on

nemke

ako  je i posle brisanja greske javio opet senzor bregaste onda definitivno ne valja.moguce je to sto se tebi desava da auto pali kako treba a da izbacuje gresku za senzor,ali pitanje je samo kada ce da odkaze skroz.isti taj problem sam imao sa 1.5dci,javljao gresku a palio je sve ok.

bobara

Vec sam bio postavio temu ali su mi je izbrisali ali nema veze, pravila su pravila... Ugl da pocnem

Clio nece da pali iz prvog pokusaja samo na prvom paljenju a ostatak dana pali normalno...

Neko je postavio temu vec ali mu je zakljucana pa sam ja otvorio ovu jer znam odgovor.. Kod svih Renaulta (skoro) ima jedan problem a
on se zove SENZOR NA RADILICI.... I meni je taj problem sa Cliom....

dakle odgovor na ovu temu je SENZOR NA RADILICI http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=10212.0

U HR je popravak oko 150-200 Kuna ili do 2000 dinara u Srbiji
Nadam se da nisam nesto zgrijesio u ovoj temi
Eto toliko od mene ;D

EDIT: spojene teme

SlObOdNi

tesko... meni su trazili 35e u neovlascenim, 55 u ovlascenom za senzor, bez ruku :nezna:

Cherokee

Primetio sam da je za benzinski motor jeftiniji senzor nego za dizel, mislim da je tu oko 2500 din senzor.  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

SlObOdNi

ajra

Na dijagnostici mi se pojavio senzor pozicije vratila bregaste. Inace auto radi normalno, mozda malo vishe troshi narocito kada saltam (mada nisam siguran da je do toga posto sam dosta vozio do grada itd). Oterao kod majstora on kaze da je moguce taj senzor za zamenu i da je moguce da auto malo vishe troshi zbog toga (jer kolko shvatam kompjuter nema neku korekciju za dodavanje goriva). inace sve ostalo je ok. jel ima neko slicna iskustva? koliko koshta taj senzor i gde moze da se nabavi? pozdrav

sasa bg

Ja sam na prethodnom automobilu Corsi imao problem sa senzorom bregaste. Konkretno meni povremeno auto nije hteo da upali iz prve već iz nekog četvrtog petog pokušaja ne svaki put već možda jednom u dve nedlje. Posle jedno dva meseca kada je senzor potpuno otkazao auto je hteo samo na guranje da upali. Kako su mi objasnili u servisu kada auto zavergla senzor očita kretanje bregaste i uključi dotok goriva. Kada senzor ne radi možeš da verglaš koliko hoćeš jer motor ne dobija gorivo.

ajra

posto nema informacije o ovom problemu evo prve:

zamenjen senzor bregaste. jedino sto sam imao od simptoma je da malo slabije vuce i vishe troshi goriva. ali toliko su ti simptomi teskko uocljivi, da ako ne oterate auto na dijagnostiku necete moci da shvatite da nesto nije u redu. koliko sam shvatio od majstora, taj senzor ucestvuje takodje u doziranju goriva tj da se gorivo dozira u tacno odredjenom trenutku i polozaju bregaste. posle zamene ocigledno je bilo potrebno manje gasa da povuce, a i na protokomeru se ocigledno vidi da je prosecna potrosnja manja. npr sa pokvarenim delom srednja potrosnja je 7.3 l /100 a inace oko 6.5l.

sto se tice pozicije senzora na motoru, on se nalazi na gornjem delu motora, na mom scenicu  2, 1.5 2006to dynamic, je potrebno skinuti gornji deo maske, kao i masku i keder ispod brisaca. e sad u zavisnosti od modela polozaj tog senzora je na razlicitom mestu.. mislim da je za neke modele kod zupcastog kaisha sto poskupljuje cenu servisa. cena senzora 40 EUR, a za ruke kod svakog postenog majstora ne bi trebalo da bude veca od 1h rada (npr ja sam platio 2000 din, da kazem 20 EUR), mada generalno tu je bitna samo dijagnostika kako ne biste kupovali bezveze senzor bregaste, kolko sam gledao nije nikakav problem zameniti ga.

e sad videh josh jednu glupost koja je malo offtopic: da biste zamenili filter kabine na scenicu, morate da skinete isto ovo sto sam napisao u prethodnom kao i elektromotor za brisace sa sve cevima. glupost nevidjena. zbog toga sam ja to uradio odmah dok je bilo rastureno.

nadam se da ce nekome da pomogne sve ovo

dule82

Momci u velikom sam problemu u Frankfurtu sam , Stigao lepo sve nista nije zazalo, sve radilo do danas ujutru . Ubacim karticu , verla ili vergla ili sta vec. ima struje , ocita karticu ali nista .... HITNO HITNO HITNO