Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: nece da upali (senzor polozaja radilice / TDC senzor)

Započeo Alhemičar, 13.08.2008. - 23:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MOTUL

Napisi koji je motor, malo vise detalja, da li si ranije imao slicnih problema

dule82

Laguna 2 , 1.6 16v benzin. do juce je radio sve i parkirao ispred hotela i jutros da podjemo na sajam kad kliknem start samo verla ne staje . i to je sve sto znam za sad. uradjeni su svi servisi lepo uzubljen..... pomagajte

MOTUL

Da li ti radi pumpa za gorivo, da li je cujes kada ubacis karticu?

Probaj da skines klemnu sa akumulatora pa je vrati...

Razmisljam da nije mozda senzor polozaja radilice, zna tako da se ponasa, kada u odredjenom polozaju ostane nece da pali...

dule82

sax

ako zuji onda radi
kako ti je reko MOTUL skini klemu i pusti 15min pa probaj upalit

dule82

posle 6 stizem u hotel pa cu da probam, jel ima veze koju lemu skidam ? ako nije to jel moze jos nesto , sve savete koje mogu da uradim prihvatam.

Aladin

Jel imas gas ugradjen i ako imas koji je uredjaj?

dule82

Aladin

Meni se jednom desila slicna stvar, bilo je do nekog kontakta na pumpi za benzin, obrati paznju na zujanje kad das kontakt.
Moze biti i do TDC senzora : http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=5079.0

dule82

a tako je lepo radio , presli smo 1500km bez i jednog problema.

boree

dule82

Boree ako me ima kod tebe u suboticu u nedelju onda sam uspeo inace da bacim kantu ovde negde i to je to

jajajaja

Probaj senzor polozaja radilice da sredis ako imas alat, imas u uradi sam kako gde i sta. Pola sata posla za neukog coveka kao ja, za majstora 10 minuta.

MOTUL

da treba da zuji 2 sec i onda stane...

Probaj da ga ubacis u 3 ili 4 pa ga zaljuljaj malo, pomeri nekoliko cm ako mozes