Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: nece da upali (senzor polozaja radilice / TDC senzor)

Započeo Alhemičar, 13.08.2008. - 23:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boki

Ne,ne...bicu miran onda... :yeah:
Flipe,nesto do struje jeste definitivno,znaci 99 paljenja baca varnicu i upali a svako 100 nece da baci
Naj logicnije po meni je da kontakt brava zeza(jel ona ostvaruje dva kontakta pri paljenju)???Prvi kad upali kontakt(lampice)a drugi kad dodje do verglanja,jel sam u pravu??? :nezna: Ako je tako mislim da je problem u bravi(u tom drugom kontaktu?Jedino mi to ima logike? :nezna:
Nisu sale za umove male

fLiP

pa ima... ali ne znam.  :nezna: Samo znam kako se skida, obija brava... i tako to. :D :celb2:

Alhemičar

Najnoviji update : Od silne price koja je ispricana,desilo se sledece.
U servisu je auto prikljucen na kompjutersku dijagnostiku i greska je odmah izbacena tj. uocena.Otisao je "senzor za polozaj mrtve tacke klipa".  :)  Izvinjavam se ako sam pogresio naziv,ali mislim da je to TO.
Iako je auto nakon toga sasvim lepo radio i sve je ok,iz predostroznosti deo je zamenjen.
Deo je malih dimenzija (hteo sam da ga slikam ali stari ga malopre bacio u kantu  :laugh: ) ,kosta 2.000 RSD.

Eto,the end!   :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Rešena misterija :yeah: :laugh:.

Za te pare si mogao kupiti još jedan :renault1: znak ako ti ukradu... Papaq :celb1: :celb1: :celb1: (Šalim se, naravno :))
ΕΛΛΑΣ

danijelzg

GMT senzor :)

Meni se dCi nije nikad ugasio u voznji,ali mojoj tadasnjoj curi je... nije bilo do auta vec do vozaca  :laugh:

fLiP

Hmmm :( Meni nije nista pokazao na kompu iako je bilo proveravano 2x.

al dobro sad znamo sha je. :o:

Alhemičar

Citat: fLiP poslato 14.08.2008. - 15:36
Hmmm :( Meni nije nista pokazao na kompu iako je bilo proveravano 2x.

Znas kako..ako se nekome slucajno dogodi nesto slicno,ne mora automatski znaciti da je isti kvar (cini mi se da kvar ovog senzora nije bas tako cest) ..jer pre nego sto je prikljucen na komp.,svi su bili uvereni da je do goriva jer se to zaista hoce desiti (taj kratki "prekid") zbog goriva,posto gorivo zaista ne odgovara standardima savremenih common rail dizel motora.

Jos bolje sto ti nista nije pokazao..znaci da je elektronika ispravna.   :ok:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

AccA

Citat: Exception poslato 14.08.2008. - 01:25
INekad zna da mi ostane sekund-dva posle paljenja motora jedino lampica serva, ali se i ona ugasi odmah.

Malo je  :OT:
Meni se povremeno desi da ostane na par sekundi upaljena ona lampica na kojoj je nacrtan motor (ako tako mogu reci)

Click

fLiP

RS TEAM

Proveri davac na zamajcu tj. skini dzek prsni wd i onda ponovo testiraj. Mene je to zezalo na meganu
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Boki

Motor je 1.2 8v monopoint(energy motor)
Ovo sa wd sprejom cu da uradim cim pre,ne moze da skodi :yeah:
Nisu sale za umove male

Click

RS ti je lepo rekao, proveri taj senzor radilice ili ga jos bolje zameni, on pravi bas takve probleme.

Boki

Citat: Click poslato 14.08.2008. - 19:18
RS ti je lepo rekao, proveri taj senzor radilice ili ga jos bolje zameni, on pravi bas takve probleme.
Izgleda ste u pravu vas dvojica(Click i RS team) :yeah:
Danas mi auto opet nije hteo upaliti,ja prodrmao konektor tog senzora i on upali!Sutra cu da ga zamenim ako uhvatim vremena(imam kuci drugi)pa javljam dal je on pravio probleme.
Hvala svima na pomoci i zelji da pomognu! :yeah:  :yeah:  :yeah:
Nisu sale za umove male