Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: nece da upali (senzor polozaja radilice / TDC senzor)

Započeo Alhemičar, 13.08.2008. - 23:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Malivuk612

ortak ima meg 2 1.9 dci, i danas mu se ugasi u voznji, i nije hteo da upali... odslepamo ga do majstora, i tamo upali normalno...
ponovimo to 5x, svaki put sve ok, nema vise ni greske, nista... posle 10 min da upali - nece...

sta moze da bude? gorivo nije.

Alhemičar

Citat: Malivuk612 poslato 16.07.2009. - 22:42
ortak ima meg 2 1.9 dci, i danas mu se ugasi u voznji, i nije hteo da upali... odslepamo ga do majstora, i tamo upali normalno...
ponovimo to 5x, svaki put sve ok, nema vise ni greske, nista... posle 10 min da upali - nece...

sta moze da bude? gorivo nije.

Kod mene na Cliu 1.5dci je bilo nesto slicno..koliko se secam u pitanju je bio senzor mrtve tacke paljenja.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Malivuk612

rotkod

Kakav problem, senzor crkne ili prosto izgubi kontakt, oksidira priključak?

To može da ima svaki savremeni auto, danas!

Malivuk612

Citat: rotkod poslato 02.08.2009. - 18:58
Kakav problem, senzor crkne ili prosto izgubi kontakt, oksidira priključak?

To može da ima svaki savremeni auto, danas!
pa u principu, nije prijatno, i meni je riknuo na 406ici... zamenjen, i opet sljaka kako treba...
bolje to nego da mi ode menjac ko na E klasi (manuelni)... 1000 evra xD

mimi1980

Evo da probam da ovde izložim svoj problem.Da ne otvaram novu temu.Jutros mi se,posle puno vremena,desilo da ne mogu upaliti auto.Verglao sam 5-6 puta,akumulator puca od snage,ali auto neće da upali.Da napomenem da mi se i ranije dešavalo da neće da upali iz prve ili druge,ali bi iz treće upalio.Jutros mrka kapa.A da.Što kaže kolega Remark,možda je i moj Clio meteoropata.Jutros je padala kiša.Jeli imao neko sličan problem?

Dogac

Imao ja...isto po vlaznom vremenu clio verglao i nije hteo da upali.Ja odmah kod majstora, kaze senzor radilice a i bobina moze da se menja.  :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

mimi1980

A da.Bobine.Čuvena boljka Renault-ovih benzinaca.Čitao sam dosta o tome na forumu.Hvala Bogu,nisam imao dosad problema sa njima.Auto radi isto kao i kada sam ga kupio.Mada ne znam koje su bobine u motoru.Otiću poslepodne ponovo do garaže.Da probam.Ako ne mogne,šta ću.Sutra potražiti majstora. :nezna:

Dogac

Vidi,i meni je motor isto radio...tj.normalno.Jedino nekad kad je vlazno, ja ga startujem i ako odmah krenem, on kao da hoce da se ugusi...ali to je prvih 10m, posle sve ok.Bobina mi nije bila riknula i nije bilo hitno da se menja...
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

mimi1980

Dogac,reci mi jesi li odmah promenio to što ti je majstor rekao.Da li je onda bilo OK?

Dogac

Nisam menjao,rekao mi covek dok god ti ne radi kao traktor, nije frka.Osim ako ne krenem na duzi put.  :nezna:

mimi1980

Sačekaj.Onda je auto upalilo samo od sebe.Kao da nije ni bilo problema? :blink:

Dogac

To sa paljenjem je bilo do senzora radilice...on mi je objasnio da je to neka povremena greska (tako mu komp pokazao) i da nije hitno ni to da se menja...meni nije bila frka jer je clio palio uvek dobro, osim taj jedan put kad sam dugo verglao par puta.  :nezna:

Ukucaj senzor radilice u SEARCH pa ce ti izbaciti neke rezultate.Uglavnom je on problem kod paljenja.

Cherokee

Isti sam i ja slucaj imao kao Dogac...

Jednostavno, dam kontakt, cujem sve normalno da pumpa odradi, na tabli nema nikakvih upozorenja.....

Verglam i ne sastavljam uopste.... Bez obzira jel auto taj dan radio ili nije....

Otisao na dijagnostiku, izbacio je gresku za senzor radilice.... Skinuto, ocisceno, i dan danas radi ok  :yeah:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

mimi1980

Prvo hvala na odgovorima.Dogac,našao sam preko pretrage o pomenutom senzoru radilice dosta toga.I detaljno pregledao.Mogu vam reći,dosta forumaša je imalo isti problem kao i ja.Izgleda da je ipak do tog senzora.Otići ću sutra do majstora da vidim.Ako mognem upaliti,naravno.Možete li mi samo reći gde se taj senzor nalazi.Da li ga je teško izvaditi i očistiti?