Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: nece da upali (senzor polozaja radilice / TDC senzor)

Započeo Alhemičar, 13.08.2008. - 23:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

RS TEAM

Nalazi se na spoju menjača i motora s gornje strane, uzmeš gedoru 10 ili 11 skineš, obrišeš i sve radi  :smile:
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

mimi1980

Ovako.Da referišem kolegama o onom problemu od juče.Jutros sam ponovo pokušao upaliti auto.Dva puta.Na žalost,nisam uspeo.Morao sam kontaktirati majstora.Došao čovek.Pokušao prvi put,ništa.Pa onda drugi put,s tim što je uz verglanje dodavao gas.Ništa.A onda upali iz treće.Što se kaže,na pola ključa.Malo ga je turirao.Spomenuo sam mu za senzor radilice,ali nije mogao da me primi danas.Gužva.Kasnije sam se provozao.Sve OK.Sutra planiram otići da pogledam to za senzor,i da pravo obavim mali servis.Menjao sam početkom maja prošle godine,i za godinu dana prešao 5000 km.A sipam sintetiku.Nego zanima me da nije problem u diznama.Retko prelazim 3000 obrtaja.80 % vozim po gradu i bližoj okolini.Da se nije začepio.

Boki

Verovatno nisu dizne nego bas taj senzor.I mene je danas zezao na plavom cliu(moracu da ga ocistim cim uhvatim vremena malo) :yes:
Nisu sale za umove male

DarkoJ

Evo i ja da se pridruzim klubu... :ok:
Pre neki dan, nema sanse da upali, verglah do besvesti - nema sanse. :D
Slepovanje, pa na komp-izbacio gresku senzora radilice. Covek skinuo, ocistio, vratio ga i sve radi normalno.
E sad, da li promeniti taj senzor ili ne?
Kablovi su promenjeni jer je "seckao" i gubio gas, narocito u prvoj. Posle toga sve ok par dana, dok nije "umro".
Nije tada izbacivao nikakvu gresku za senzor, a izgleda da je on bio problematican u startu. :)

bajonebg

Citat: Boki poslato 17.08.2008. - 20:39
Izgleda ste u pravu vas dvojica(Click i RS team) :yeah:
Danas mi auto opet nije hteo upaliti,ja prodrmao konektor tog senzora i on upali!Sutra cu da ga zamenim ako uhvatim vremena(imam kuci drugi)pa javljam dal je on pravio probleme.
Hvala svima na pomoci i zelji da pomognu! :yeah:  :yeah:  :yeah:

dali mozda mozes da mi kazes da li je stvarno bio u pitanju senzor radilice posto se i meni to isto desava??

Boki

Nisu sale za umove male

bajonebg

Citat: Boki poslato 16.02.2011. - 09:22
Jeste,on je bio u pitanju :yes:

hvala ti, ja ga zamenio a popravka me izasla 5000 din.zvao sam da pitam koliko kosta kazu 2700 je senzor, da li me je majstor odrao obzirom da mi je za ruke uzeo 2300 din. ne znam da li je to puno posla ili je to mogao da mi zameni bilo ko ko se malo bolje razume  :??:

Boki

Akoi je menjao samo senzor,to je posao od 10 minuta plafon :yes:
Nisu sale za umove male

bajonebg

Cherokee

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

MarCoM

Da postavim još neka pitanja u vezi ovog,već ,,legendarnog senzora'' u izvedbi 1.5 dci.Da li ovaj senzor crkne skroz,i onda auto uopšte ne pali,ili samo zabrljavi,pa pravi probleme?Kada se ima problema sa ovim senzorom,da li  dijagnostika prikazuje grešku koja znači da je on direktno crkao,ili se to po defaultu zna da je on?Postoji li nekakva prva pomoć kod senzora koji s vremena na vreme prave probleme,kao što,pretpostavljam,pravi na mom autu?Otkad sam kupio auto,desilo mi se 3-4 puta da neće da upali iz prvog,kada je vruć tj.posle nekoliko minuta kada je ugašen.Upali regularno na drugo ili treće verglanje.Negde sam pročitao da valja ponekad da se izduva kompresorom,a kontakti da se poprskaju kontakt sprejom...Ovo su neke od stvari koje me interesuju,naravno i cena novog senzora,ako je neko skoro menjao.pozdrav. :rotfl:   
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!

ilija_kg

Citat: MarCoM poslato 18.02.2011. - 17:30
Da postavim još neka pitanja u vezi ovog,već ,,legendarnog senzora'' u izvedbi 1.5 dci.Da li ovaj senzor crkne skroz,i onda auto uopšte ne pali,ili samo zabrljavi,pa pravi probleme?Kada se ima problema sa ovim senzorom,da li  dijagnostika prikazuje grešku koja znači da je on direktno crkao,ili se to po defaultu zna da je on?Postoji li nekakva prva pomoć kod senzora koji s vremena na vreme prave probleme,kao što,pretpostavljam,pravi na mom autu?Otkad sam kupio auto,desilo mi se 3-4 puta da neće da upali iz prvog,kada je vruć tj.posle nekoliko minuta kada je ugašen.Upali regularno na drugo ili treće verglanje.Negde sam pročitao da valja ponekad da se izduva kompresorom,a kontakti da se poprskaju kontakt sprejom...Ovo su neke od stvari koje me interesuju,naravno i cena novog senzora,ako je neko skoro menjao.pozdrav. :rotfl:  
ja senzor treba da menjam na dCi, meni se cesto desava da kad je vruc nece da upali iz prvog, na dijagnostici ne pokazuje da mu nesto fali, ja sam ga skidao i cistio ali onaj magnetni vrh nije veci od 2mm a kod novog po slikama provalio sam da je veci od 5mm, mislim da nije vise od 30 eur , od ponedeljka idem da ga potrazim i kupim inace zamena nije nesto specijano od alata ti treba samo kljuc desetka  :ok:

MarCoM

Znači,nije neki veliki problem da se zameni...Kakva je situacija sa dijagnostikom posle?Treba li da se priključuje na dijagnostiku posle toga?Ako treba,ne isplati se menjati sam,pa posle platiti dijagnostiku.

bajonebg

deo kosta 2700 din, ja sam ga menjao pre neki dan a sa rukama me sve izaslo 5000 din. ako mozete i znate odradite to sami jer koliko sam skapirao to i nije neka nauka ali svaka skola se placa,pozzz....

MarCoM

Hvala puno na odgovoru,biće da,ako je ta cena ruku,sam ću da menjam.pozdrav. :wink: