Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa xenonima

Započeo Crazy Laguna2.2dCi, 14.08.2008. - 08:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

usdp

Juce sam vozio senik megane 2005 nekih 50ak km u sumrak i svetlo mi je ocajno jer sam presao sa svog ksenona od 55w na halogenku i verujte smeta mi jer sam navikao i sada mi je ova boja bila smesna a i sijalice na seniku su zrele za zamenu, nisam pristrasan ali ja sam ipak za ksenon, svoje sam recimo proverio pre par dana u amss, dunav osiguranju i teh pregledu i u privatnom teh.pregledu. na sva 3 mesta mi je receno da sijaju extra gde i kako treba cak mi predlazu da mi podignu sto nisam dao jer mi na 0 blicaju na otvorenom pa ih uvek spustam makar na 2 nekada i max na 4.

saxpg

Ne naravno, kazem to je samo moj utisak. Moji farovi su bi-xenon, imaju automatsku nivelaciju, okrecu se u krivini i sve to lijepo izgleda, ali meni se dobar utisak tu zavrsava. Sledeci put ako budem mogao biram sigurno necu uzeti auto koje ima xenone.

mire

Možda je neko promenio sijalice i stavio neke loše. Renoovi bixenon farovi su odlični, a ima nekih automobila na kojima su stvarno loši.

zrenjaninac

iskreno  ja   sam se  u momentu  razocarao  u fabricki  xenon  , jer sam  ocekivao  wow ;) mada kod mene  nesto  nije  oke  sa projektorima  verovatno  prljavi  al ko jednom navikne  na  xenon  nika  se ne vraca  na  halogene

saxpg

Samo da javim da je "problem" rijesen u Renaultovom servisu u Podgorici.Nisam ranije vidio da postoji tema o svijetlima za dnevnu voznju, ovo je trebalo tamo da ide.
Dakle, kod Scenica III, sa fabrickim xenonima, postoje DRL i moraju se aktivirati na dijagnostici u servisu. Da sam ovo ranije znao poprilicno bih sacuvao svoje xenone koji su bespotrebno radili 2 godine. Kada je ova opcija aktivna i svijetla drzim na "AUTO" senzor odradjuje sav posao, i preko dana gore samo DRL napred u faru, a kada udjem u tunel ili padne noc kratka svijetla se automatski pale. Ova usluga u servisu kostala je oko 11 eura.

dukisa

Drugati za xenon je propisano 20a ali meni su osiguraci po 15a... da li menjati na 20a?

mire

Ko je propisao 20A? U principu, xenon vuče (1 sijalica) oko 3A, tako da je 20A baš predimenzionisano. Jača struja je samo pri paljenju, ali je vrlo kratkotrajna tako da osigurači ne iskaču.

svetac63

Jedno pitanjce:

Skoro sam naknadno ugradio ksenone u Lagunu II '04. 1.9dci , sve radi kako treba ,ali sada kada palim svetla automatski mi se resetuje bord kompjuter. Da li je neko do sada imao ovakav problem i da li zna u čemu je u stvari problem...

Hvala unapred, pozdrav.

zrenjaninac

resen problem  nisu  sijalice  nisu projektori  neko  solja ili reflektor  samog  fara  kolega BBelektro  je  to  uspesno   i brzo  resio   :cancan: :cancan: :cancan:

El Bayanero

Na Safu sam imao sve te dzidze + sto je imao i neku skoro plavu svjetlost koja je bila uzasna za nocne voznje i mokre ceste. Da je imao recimo 4000k bilo bi mozda Ok, ovako, sto rece kolega, zamrzio sam nocnu voznju zbog toga. Vjerovatno na nekim vozilima radi super i nije iskljuceno da cu ubuducnosti biti zadovoljan tom opcijom, ovako, ostao mi je opor ukus.....
Mr. Weber & Mr. Garrett

dukisa

Drugari naknadno ugradjen xenon kakav je za EU? da li cimaju bugari u grci?

usrmaatre

Citat: djiuliju poslato 16.08.2010. - 23:52
D2R 4300K, Philipsove

Jesu li kupljene na ebay-u? Na istome se prodaje puno krivotvorina, meni je philipsova žarulja trajala svega godinu dana (promijenila boju).

djiuliju

Auu, gde nadje to od pre 4 godine
Pitanje je bilo koje sijalice idu, ja sam na to odgovorio, nisam ih kupovao

usrmaatre

Ja sam novi na forumu pa mi je sve novo. :yes: Zanima me pošto sam kupio dvije philipsove D2R žarulje, i nakon cca 1,5 godina je jedna promijenila boju (otišla u vječna lovišta).

Boriss80

Pre neki dan ugradio xenone bear sa slim balastima, AC naravno i problem je sledeci: na drugom paljenju mi je obrtomer sa 800o/m oborio na 0, sledecim davanjem gasa se sve vratilo u normalu, drugi problem koji sam primetio da nakon paljenja xenona upali sve lampice na instrument tabli isto kao i kada ubacim karticu u citac. interesuje me da li je neki problem sa xenonima ili jednostavno je trebalo da se ugrade xenoni sa canbus zastitim. inace sve led sijalice koje imam na autu a ima ih otprilike 15-ak nisu canbus i nikada nije prijavljivao nikakve greske.