Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa xenonima

Započeo Crazy Laguna2.2dCi, 14.08.2008. - 08:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

modesti

Imam jedno pitanje vezano za after market xenone koje imam na svojoj laguni. Naime pre izvesnog vremena mi je crkao jedan od transformatora pa sijalica nije radila i tom prilikom je zamenjen nekim drugim da bi se nakon paljenja svetala instrument tabla svaki drugi, treci put "restartovala" i tom prilikom se "restartuje" i board kompjuter. Napominjem da se to ranije nije desavalo, do zamene. Sta bi mogao da bude problem?
it is much easier not to get to trouble then get out of trouble

SlObOdNi

Pitanje premesteno

U principu, moguce je da je neka struja probila transformatore kako ih ti zoves, tj. balaste. :nezna:
Posebno ako si imao neke no name kineze, posto su svi manje vise kinezi.

Probaj da stavis normalne halogene, pa da vidis da li ce se i dalje desavati. Vozi malo bez xenona, pa ako problem nestane, onda je to postojecih balasta.
Ako program ne nestane, onda je ili posledica starih, ili imas jos neki bag na kolima

Milan.S.90

ja mislim da ti negde imas spoj ne vezan za balaste....

modesti

Napominjem da se to nije desavalo godinu i po dana dok sam imao Kaixen balaste, a posto je jedan crkao i zamenjen, kako sam video bear balastom, nedugo zatim su pocela ta s...a!

SlObOdNi

Sto naravno moze i ne mora imati veze.
Probaj da skines balaste, da vozis na halogene sijalice, pa vidi da li se desava, ako prestane, znaci da je do njih.

ja mislim da to nema veze sa balastima...

Milan.S.90

tako nesto slicno je imao sagi na njegovoj laguni doduse 1 i bez xenona....stalno mu se bord resetovao i tabla....99.99% to nema veze sa xenonima

bingo

mozda je riknuo akumulator

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

modesti

Nije do akumulatora definitivno, do balasta je...a sto se tice voznje na halogenim farovima, posle xenona je kao da iz lagune phIII sednes u reno 4 gtl sa djojstikom.

SlObOdNi

Promenio si sijalice?
I ima li nekih promena?

modesti

Nisam menjao sijalice, i ne planiram...postoje neki transformatori ili nazovi ih vec nekako, koji se vezuju izmedju balasta i instalacije i ublazavaju pocetni napon tako da se ne bi trebalo da bude vise tih s....a. U ponedeljak cu da ih montiram pa cu javim rezultat.

Milan.S.90

Citat: modesti poslato 21.01.2011. - 12:28
Nisam menjao sijalice, i ne planiram...postoje neki transformatori ili nazovi ih vec nekako, koji se vezuju izmedju balasta i instalacije i ublazavaju pocetni napon tako da se ne bi trebalo da bude vise tih s....a. U ponedeljak cu da ih montiram pa cu javim rezultat.

mislis na relej? cuo sam i ja za tu pricu ali posle masu razgovora sa ovima koji ugradjuju xenone samo sam cuo da je to totalna glupost!

javi da li si resio problem tako ili ipak nije bilo do balasta

Byk

crko' jedan far, kratko svetlo H7 4300k. ne znam da li je balast ili je sama sijalica crkla...  da li ima nekoh odredjenih simptoma ?? hvala unapred!

SlObOdNi

Ako je sijalica, hoce da blinkne samo kada ukljucis svetla, ali nece da zasija.

nuk

moze i da promeni boju a i da ne radi uopste.
uglavnom se ispituje sistemom eliminacije

SlObOdNi

promenis balast, stavis sa drugog fara, pa probas... ako radi, onda je do balasta.

ako ne radi, probas tu sijalicu na instalaciji drugog fara, ako radi, onda je do instalacije, ako ne radi, onda je do sijalice

:yes: