Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa xenonima

Započeo Crazy Laguna2.2dCi, 14.08.2008. - 08:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ultrena

Ko ce sad da cupa balaste :doh:

Spojene teme. Mole se članovi da pre otvaranja novih tema koriste opciju Pretraga sa naslovne strane i da pretragu ograniče na deo Foruma: Delovi, održavanje, problemi.

Hvala na razumevanju.

mire

Citat: Ultrena poslato 16.12.2012. - 16:07
Fabricki ili... ? :hmm:

Jok. Balasti su welldone, tanki. Čuje se samo jedan "puc" kad se upale svetla i to je to.

frenchkey

digitalni balasti ne smetaju uglavnom, a oni malo deblji analogni smetaju, pogotovu slabijim radio stanicama

mlakrneta

Dali neko zna koliko kostaju orijentaciono fabricki xenon farovi kpl. i dali mogu posebno da se menjaju balasti i koja je njihova cena? Hvala

El Bayanero

Evo i mene u klubu.
Kad palim svjetla desni far samo blice i ugasi se, ponekad iz nekog pokusaj se upali. Neki dan sam nesto prckao po osiguracima dok je automobil bio upaljen, pa mi je prijavio gresku na imobilajzeru. Rijesio sam to skidanjem kleme i njenim vracanjem posle odredjenog vremena. Danas sam pokusao sa drugom sijalicom i nije htio da je upali, vratio sam staru koja malo radi malo ne. Moze li se desiti da je pokupio neku gresku pa nece odmah da je upali ili je ipak po sredi nesto drugo. Sijalice su Philips mislim 6000k, sijaju istim intenzitetom, odnosno istom bojom.
Mr. Weber & Mr. Garrett

djiuliju

Probaj ako mozes da balastima zamenis mesta, pa vidi sta ce onda da se desi

El Bayanero

Citat: djiuliju poslato 03.01.2013. - 20:11
Probaj ako mozes da balastima zamenis mesta, pa vidi sta ce onda da se desi

Tesko, xenoni su fabricki i u samom kucistu, ne bi islo. Evo kako izgleda:

Mislim da je po sredi neka banalnost, nezgodno je doci do njih. Mora se maska skidati i kompletan far napolje.
Mr. Weber & Mr. Garrett

El Bayanero

Otisao balast, sve je vec zavrseno :nezna:
Mr. Weber & Mr. Garrett

darkokalimero

Citat: El Bayanero poslato 03.01.2013. - 20:26
Tesko, xenoni su fabricki i u samom kucistu, ne bi islo. Evo kako izgleda:

Mislim da je po sredi neka banalnost, nezgodno je doci do njih. Mora se maska skidati i kompletan far napolje.

druze koji je ovo program ?

usdp

Imam megana 2 2005.karavan obicni farovi, ubacio bih ksenon, nude mi komplet slim ac 55w
zanima me ako uzmem komplet koji je posao da namontiram i da li treba neke prepravke?
ako je  :OT: izvinjavam se

djiuliju

Uzmi neki set od 35w, ne treba ti od 55w, od 4300K.
Nije naucna fantastika ugraditi, ali uglavnom ovi koji prodaju daju garanciju samo uz ugradnju, bez nje tesko. A ugradnja bude reda 10ak evra. Za te pare se ne isplati da se cimas sam kad vec nisi nikad radio, a dobices i garanciju. Ima i na forumu ljudi koji se bave prodajom i ugradnjom, pa potrazi

usdp

druze ne bih placao nudi mi drugar set od 55w kao refundiranje neke usluge a on radi sa tim. je l nije problem sto je od 55w?

stole92

Cao drustvo primetio sam danas da mi je xenon promenio boju postao je ljubicas desni far...blizu je da pregori najverovatnije...radi se o laguni 2 fabricki xenon...da li neko zna koliko kosta u servisu renaultovom ....hvala
Nema auta bez Renaulta :)

Saćipko

ZA renaultov servis se ne raspituj, jer su papreni, i ja sam imao slican problem. Kupi aftermarket d2r sijalicu, i cepaj
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

stole92

Hvala drugar :ok:...to sam i planirao da uradim al mi je cudno sto je ljubicast boje. postao xenon.. :hmm:
Nema auta bez Renaulta :)