Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa xenonima

Započeo Crazy Laguna2.2dCi, 14.08.2008. - 08:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nuk

Byk

Exception®

Kupi zamenski, isto će ti raditi a košta 68,7 puta manje :too:
ΕΛΛΑΣ

modesti

Citat: modesti poslato 21.01.2011. - 12:28
Nisam menjao sijalice, i ne planiram...postoje neki transformatori ili nazovi ih vec nekako, koji se vezuju izmedju balasta i instalacije i ublazavaju pocetni napon tako da se ne bi trebalo da bude vise tih s....a. U ponedeljak cu da ih montiram pa cu javim rezultat.
samog sebe cu citirati. Problem je potpuno nestao sa prvim danima proleca i toplijeg vremena  :hmm: :hmm: :hmm:
it is much easier not to get to trouble then get out of trouble

bojpav

Jedno ekonomsko pitanje ? Koliko uopste kosta taj balast za Lagunu II 2002, fabricki xenoni...? Verovatno imam isti problem

Laguna2002

Imam problem, crkla mi je xenon sijalica u levom faru. Bila je Philips D2R 4300k. Gledao sam da uzmem novu, ali se nudi sve i svasta, od 15 - 65 eura komad. Da li je neko menjao fabricku sijalicu, sta je stavio i kako je zadovoljan ? Znam da necu pogresiti ako ponovo uzmem Philips ali je ona 6500,00 RSD a ne daje mi se bas toliko. Imam jednu ponudu da promenim obe, stavim neke kineske sa godinu dana garancije za 40 eura. Covek bi zamenio obe da sijaju isto a ovu originalnu bi ostavio u rezervi. Sta raditi ?

SlObOdNi

kod xenona je problem sto kad ode jedna, uskoro bude i druga, tako da ti nije los rezon :ok:

ja sam mislio da fabricke xenon sijalice (D2S, D2R) prave samo Osram i Philips :nezna:

Laguna2002

To mi i nude u originalu po 6500 rsd, ali ako ubrzo crkne i druga   :titanic:
Ovi kinezi D2R su do 15 - 25 eura u zavisnosti da li nema garanciju ili je 6 meseci pa do 1 godine. E sada pitanje sta bi bilo i sa garancijom u slucaju da crkne jer je sve to pretpostavljam bez fiskalnog racuna.
Ova konstatacija da ce najerovatnije ubrzo i druga ce me najverovatnije odvratiti od originala, samo me interesuje kako sijaju ovi kinezi, da li ih je neko probao ?

mm

ja vec pola godine vozim sa kineskom jednom,za sad radi odlicno i osvetljene je ok.donio mi drug od vas tamo iz bg ja mislim da je rakovacki put samo sto su prevarili za boju ja sam trazio od 4300k oni poslali od 6000k

tibby

Cao svima, imam pitanje vezano za xenone...
Stavio sam na moju Lagunu 2 original farove (doduse polovne) za xenone...
Nakon toga sam primetio problem sustanja radio stanica sto ima veze sa onim balastom, video sam ovde po forumu da su ljudi imali taj problem.
Kada su mi upaljena svetla + klima + radio  - stanice suste. Kada iskljucim klimu, stanice ne suste, ili kada iskljucim svetla  i klima ostane onda radio takodje ne susti.
Dakle, verujem da je u pitanju balast. Jel to prosto dovoljna samo zamena bilo kojeg odgovarajuceg balasta, ovaj je neispravan ili je potrebno znati i neku jacinu, marku... uputite me molim vas, amater sam u pogledu xenona i ne znam nista o tome! :(
Takodje mi se desilo da mi je u roku od 2 nedelje crklo 2 xenonske D2R u desnom faru... majstor je tu stavio neke "povoljne" posto on  nabavlja polovno pa mi je rekao da su ok i te....pre svega tu mi je bio problem sto su ocigledno neuparene bile
sto sam vec potpuno poludeo, pa je onda crkla jedna u desnom faru, a zatim i druga u tom desnom faru u to kratko vreme...da li je i to moguce zbog tog balasta da crkne...dobije neko opterecenje ili to nema veze sa balastom!?

Izvinjavam se sto sam udavio, znacilo bi mi misljenje iskusnijih!
Hvala puno!

bojpav

Cuo sam da ima majstora ili elektricara u BG koji bi otkupili moje fabricke xenon farove i stavili halogene uz njihovu doplatu razlike...posto je meni crkao i balast i sijalica, a to mi je puno para sada...

Da li neko zna ko to radi i gde, neki kontakt ?

tibby

ne zna niko nista o xenonima??? :(

lukaimasa

Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

mrWolf

Od skoro sam ponosni vlasnik Lagune II sa fabričkim xenon farovima.
Crkla mi je desna sijalica za oboreno svetlo (D2R). Zvao sam neke prodavce i na par mesta su mi rekli da moraju da se menjaju obe.
Malo sam sumnjičav pa rekoh da pitam ovde dobre ljude koji kao i ja voze Renault ali se malo više razumeju u problematiku.
Znam da je druga (leva) crkla kod prethodnog vlasnika i da je zamenio kad sam uzimao auto (jan 2012).

Ako imate savet da li stvarno menjati obe, mada mi je tu nešto nelogično i gde i koje sijalice kupiti (Beograd)?

Hvala unapred.

Laguna22D

Citat: mrWolf poslato 02.04.2012. - 19:54
Od skoro sam ponosni vlasnik Lagune II sa fabričkim xenon farovima.
Crkla mi je desna sijalica za oboreno svetlo (D2R). Zvao sam neke prodavce i na par mesta su mi rekli da moraju da se menjaju obe.
Malo sam sumnjičav pa rekoh da pitam ovde dobre ljude koji kao i ja voze Renault ali se malo više razumeju u problematiku.
Znam da je druga (leva) crkla kod prethodnog vlasnika i da je zamenio kad sam uzimao auto (jan 2012).

Ako imate savet da li stvarno menjati obe, mada mi je tu nešto nelogično i gde i koje sijalice kupiti (Beograd)?

Hvala unapred.

E samo zato se i menjaju obe. Budu razlicite boje i obe crknu u priblizno isto vreme, jer se isto koriste. Stave se dve nove i gotovo. Ti slobodno menjaj samo onu koja je prestala da radi, uzevsi u obzir da je ova samo 3 meseca stara...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0