Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
A

Montiranje zadnjih tablica

Započeo automobi.li, 18.06.2011. - 16:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

automobi.li

Zadnja tablica mi je bila pricvrscena srafovmia sa kontranavrtkom (ne znam da li se pravilno izrazavam, mnadam se da me razumete). E sad, ta kontranavrtka (matica) je ispala kad sam odvrnuo sraf sa spoljne strane da skinem tablicu i upala u plastiku koja se nalazi sa unutrasnje strane vrata prtljaznika.

Da bih sada montirao nove okvire za tablice, moram nekako da imam pristup sa unutrasnje strane jer moram da pritegnem sa obe strane. Tu plastiku koliko vidim drzi samo jedan torx zavrtanj koji se nalazi na desnoj strani. Kad njega odvijem, mogu samo da malo odskrinem plastiku, nisam uspeo da je skinem. Izgleda kao da je jos nesto drzi.

Zna li neko kako se skida ova plastika, plasim se da nesto ne slomim?

ljubisa.va

Ja sam moje zasrafio sa holsrafima sa malo vecom glavom(ravna glava).Stavio cetri komada,napunio rupe sa silikonom i to izgleda ovako otprilike:
[attachment=1]
Sve te plastikice i cepice sa prve ugradnje je vrlo tesko sacuvati i vratiti kao pre...Kad tad moras naci neku zamenu za sve to....Pozz

automobi.li

Pazi, imam te dve povece rupe gde sam mislio da ih usrafim. Imam cetiri male takodje, ali njih ne mogu da iskoristim jer mi onda tablica udara u ono za otvaranje prtljaznika. Ako sad treba jos da busim nove, ona jbg :)

ljubisa.va

Ne znam....Recimo ja ogledalo montiram na kupatilske plocice ili na plakarska vrata pomocu dvostrano lepljive trake...Imas je u svim prodavnicama boja i lakova.....Mozda je to resenje za montazu tablica bez srafova,Ta traka je prilicno jaka,iseces recimo 6 komadica trake i zalepis,ali pazi posle togha nema pomeranja,moras obeleziti trakom ivice buduce table.Ili probaj te srafove da skines,Ne znam kako izgledaju ali po tvojoj prici nisu pristupacni,

damal

E baš me nađe tema  :laugh: ...

Nažalost ne mogu da pomognem kolegi koji je otvorio temu, ali upravo sam se vratio sa nameštanja novih tablica. Opet čudno rešenje Renault-a  :doh::
-dakle, uopšte nisu predvideli neki način za "normalno" montiranje zadnje tablice na 5-tim vratima na Kangoo II. Morao sam da bušim lim  :doh:.  :mad:
Dve rupe koje su već postojale (takođe bušen lim ali to su radili u servisu pre nego sam uzeo auto) su bile suviše nisko da samo one drže nove ramove, pa sam morao da izbušim još dve. To mi se uopšte nije svidelo, ali me je utešilo kada sam video da su stare rupe bez trunke rđe i posle 2 godine.....

Odmah da kažem da je kod Opel Astre to mnogo bolje rešeno. Kod nje na 5 vratima postoji priprema za tablice i nema nikakvog amaterskog bušenja limarije  :yes:

Exception®

Meni su tablice u braniku i napred i pozadi. Plastika, milina za bušenje :yeah: :laugh: Uz'o sam šrauber, natak'o šraf i buši, ahahahahah, buši, ahahahaha :rotfl:

2 automobi.li: Uzmi onaj kratki deblji šraf sa širom "glavom" (ne znam bolje da objasnim :rotfl:), probuši u limu malo užu rupu nego što je prečnik šrafa i ušrafi. Tada ti sigurno ne treba matica :ok: Možeš i sa lepljivom trakom kao što reče kolega Ljubiša. Tesine trake su se pokazale odlične i postojane :wink: Još jedno rešenje je da zanituješ tablice tzv. pop nitnama :ziveli:
ΕΛΛΑΣ

ljubisa.va

Pop nitne,da to je sjajno,samo nemoj kroz tablice  :4u2ap3b:

automobi.li

Hvala na odgovorima. Ali, s obzirom da su inicijalno matica bile sa unutrasnje strane, mora da postoji nacin da se ona plastika skine. To bi mi bilo najbolje resenje.

dm

Odšrafiš pomenuti torx, i polako odvajaš plastiku koju drže žabice raspoređene u krug. Ima ih otprilike 7-8. I kada skineš vodi računa da ih ne izgubiš jer su iz dva dela, jedan deo je u poklopcu i može da ispadne a drugi je u vratima i fiksiran je dobro.

automobi.li

Hm..probacu opet, bas se tesko skida onda :)

dm

Ne brini teže izgleda nego što stvarno jeste

mkrnjic

ja sam dosta koristio te obostrano lepljive trake ... debljina je obično oko 1mm, deluju kao sunđer ali DRŽEEEEEEEEEEEE za sve pare ... Ja sam onu plastičnu zakačaljku za peškir što se lepi na pločice sa tom trakom zalepio ... kad sam hteo da je odlepim morao sam da zapnem ko sivonja i mislio sam da će plastika da pukne ...

A ti ako staviš traku celim obimom ... ~1m ... nece ni bog da je skine ...

ljubisa.va

Ne moze da je odlepi cak i da ne lepi celim obimom,pre ce plastika rama da pukne,ali ocigledno da covek hoce da ostavi kako je i bilo....

automobi.li

Da, lako se skida bas kao sto je @dm objasnio. Samo da kupim jos jedan sraf posto se u medjuvremenu izgubio i to je to. Hvala.