Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Test: Laguna 3 ph2 i Latitude - Ada Huja

Započeo zaxspeed, 26.06.2011. - 09:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zaxspeed

Juče na Adi Huji održane test vožnje Lagune, Latituda i Fluence. Vožnje su rađene na karting stazi te se nije u potpunosti moglo moglo sagledati kakve su mogućnosti navedenih automobila, ali ono što jeste bi otprilike bilo sledeće: Laguna i Latitud su bili sa 2.0 dCI motorima, Laguna sa automatskim tiptronik menjačem u "BOSE" Edition,a Latitud sa 6-brzinskim manuelnim menjačem u Business paketu opreme. Oba diesel motora su sa snagom od 175 KS. Ono što se posle nekoliko krugova nametnulo kod većine vozača bila je činjenica da je Laguna u ovoj izvedbi daleko bolji  i suvereniji model nego Latitud, čije je škripanje plastike u unutrašnjosti kabine, kao i opšteg jeftinog utiska koji odaje u mnogome doprineo da se većini vozača ne dopadne, bar u ovoj varianti. Ono što kod Latituda moram da naglasim je to da je ovaj automobil čista limuzina i da od sportskih elemenata na njemu nema baš ništa, a pri tome mislim na oštre ulaske u krivine, ubrzanja.... Naprosto, nije za to napravljen. Na razliku od Latituda, Laguna je delovala daleko ozbiljnije i kvalitetnije ( Ali je imala  daleko viši stepen opreme). Pored opšteg utiska o kvalitetu, Laguna je, bar na ovoj stazi, bila u prednosti i što se tiče upravljivosti i ubrzanja. Dvolitarski dizelaš je nekako efikasniji u njoj, iako je imala automatski menjač, koji je, bar meni, bio malo problem jer nekako nemam iskustvo sa njim. Na strani Latituda je svakako putnički prostor koji pruža maksimum komfora, kako za vozača tako i za sve putnike. Gotovo sam siguran, da sa jačim motorom i boljom opremom, Latitud ima kapacitet da zadovolji potrebe ljudi kojima su ovakvi automobili i namenjeni.
O Fluence mislim da znamo dovoljno te se ovom prilikom ne bih osvrtao na njega. :v: :v: :v:

Ljubi je Zaxspeed

Solunski Ranger

Čuo sam samo reči hvale za taj 2.0 dCi motor.  :yes:  Zajednički projekar Renault-Nissan...
Mi šoferi barabe smo teške,koje neda mora ići peške
Deca na zadnjem sedištu uzrokuju incidente. Incidenti na zadnjem sedištu uzrokuju decu

meganed97

Zaista ne znam šta je problem Renault-u da podmaže brave na automobilima pre nego što ih puste u promet... :nezna:

Mislio sam da su kod modela više klase malo odgovorniji što se toga tiče, ali :nene:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Blazar

Latitud ja mislim da izgleda odlično, još ga nisam vidio nikad uživo ali vidio sam na bilbordima i mislim da će imati veliki proj svojih kupaca. Recimo moj ćale bi ga uzeo bez razmišljanja. Auto prava limuzina za duga putovanja. To što škripi plastika moguće je da je zbog niskog paketa opreme, a gledao sam i na renoovom sajtu taj latitude u full opremi unutra izgleda mnoooogo moćno.

chika.doctor

Za auto te klase, ni u najnizem nivou opreme ne bi smelo da skripi. Video sam ih par uzivo, stvarno doyayno izgledaju, crni sa hromiranim detaljima.. :respect:
Cale, kad bio kod Francuza u JA, u salonu gledao Latitude, odusevljen je unutrasnjoscu, mada je bio visi nivo opreme..

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

meganed97

Citat: Blazar poslato 26.06.2011. - 11:23
To što škripi plastika moguće je da je zbog niskog paketa opreme, a gledao sam i na renoovom sajtu taj latitude u full opremi unutra izgleda mnoooogo moćno.
Ma nije plastika... pogotovo ne kod novog auta.
I ja sam mislio da kod mene škripi plastika u vratima dok nisam ''nabutao'' kilo tovatne masti u svakoj bravi posebno :zloca:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

djiuliju

Jednostavno ne sme da skripi nikako. Licno ne verujem da ce se ovaj auto nesto preterano prodavati.

Blazar

Ja mislim da hoće vidio sam na bilbordu da mu je cijena oko 20.000e pa prije bih kupio za te pare latitude nego tamo nekog golfa ili ne znam ni ja pezoa 308.

Po meni su i Latitude i Fluence pravi pogodak, oba prelijepo izgledaju a baš su povoljni automobili.