Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Kompresor klime- problemi, iskustva, saveti

Započeo rilegrozni, 30.06.2011. - 14:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rilegrozni

Ljudi !!!!
Imam problem sa kompresorom na Laguni II, 1600 kubika benzinac!!
Tacnije zaribao je i moram da kupim drugi,...
Da li neko ima ideju gde mogu da ga nadjem i da li odgovara i sa nekog drugog modela lagune, ili mora bas za 1600 kubika?
Dajte neku pomoc!
Unepred Vam zahvaljujem,....

sagittarius82

pa jesi probao  da ga odneses kod nekoga elektricara itd da ti servisira ? ja sam video kod lika de servisiram klimu da servisira i kompresore ujedno :) pa ako oces dacu ti broj pa probaj jbg sigurno je jeftinije

rilegrozni

pa moze daj mi broj telefona pa cu ga nazvati,...
kompresor je totalno zaribao, ali hajde da nazovem pa cu videti...

sagittarius82

063545182 samo reci vlada sa reno lagunom te uputio i tako vidis ta kako itd otidji kod njega pa pogledaj te :)) nadam se da ce on uspeti da ti resi ako ne onda pravac elektricar neki ...

bojanbg

Provereno ne odgovara ni sa dci ni sa 1.8 16v, duzi je kompresor zbog kacenja remenice. Moras da nadjes bas od 1.6, i mislim da je dugacak oko 22cm

rilegrozni

Hvala puno momci, probacu pa da vidim sta bude moglo,...

velsatis

Ljudi imam ovakav problem, naime kada sam kupio auto nije mi radila klima, odem kod majstora i on utvrdi a i ja sam sam video da je konektor na onom cilindru na kompresoru izgoreo, zamenio on konektor (koliko sam ja razumeo taj cilindar sluzi da iskljuci klimu usred velikog pritiska, pojma nemam, uglavnom tako nesto) i zamnio on konektor, ali kad je zamenio konektor komp i dalje pojavljivao gresku, on prikopca drugi kompresor koji nije bio montiran na vozilu i greska na kompu se izbrise.Situacija je sledeca, narucim ja drugi kompresor posto mi je majstor za njegov trazio 140e, nadjem na internetu za 80e i narucim, da prodjem jeftinije, i situacija je sledeca, kada je stigao nov kompresor, majstor skine moj stari i uzne unimer i meri snagu na tom cilindru dok kompresor nije na vozilu, meri na mom 2.3 oma, na ovom sto sam kupio 3.3 oma, a na tom njegovom 27.7 kilo oma, sto je velika razlika, i kaze da mi klima nece raditi ni na ovom novom kompresoru jer cu, kako on kaze da izgorim kompijuter ako povezem taj novi kompresor koji ima snagu 3.3 oma.U pitanju je VelSatis 2.0T, a kompresor koji sam kupio mislim da je sa lagune, ali su mi rekli da je isti.Da li to ima kakve veze ljudi, ima li neko iskustva i kome da se obratim za savet, kompresor mi stoji na autu,covek od kog sam kupio kaze da je sigurno ispravan, ali nije povezan???svaki savet dobrodosao!Hvala puno

jajajaja

Poz
http://www.uas-bg.com/meganii/eng/6001A.pdf

Ovde na 12 strani imas koji kompresori idu u tvoj auto, samo proveri na osnovu oznake motora, sa vecine laguna odgovara za jednu vrstu motora u velsatisu.

I imas temu za klimu, nisi treba drugu da otvoris

Imao sam i ja problem kao ti, meni je prvog dana crkla klima, i nasao sam negde u BG-u kompresor za 100 eura, kaze covek imam ih dosta dodji da vidim koliko otvora imas pa da ti dam. I ne ugradjujem i ne punim. Meni to nije bilo sigurno, pa sam otisao u mladenovac i za 300 evra uzeo sa ugradnjom i nekom kvakom, i odmah mi namestili i radilo. Nekako mi bilo sigurnije nego da se cimam ko blesav dal radi ili ne, a i imao sam dosta para na gomili tada

ajra

slazem se sa gore navedenim. uvek ti je bolje da ti neko odradi ko zna. dok to ne pustis da radi nista nije sigurno. ja sam tako radio kod vishe ,,strucnjaka" pa sam dao extra para, a nista nisam zavrsio. uvek probaj da odes na mesto koji ima rezervni deo i vrsi ugradnju, narocito za klimu. imas na glavnoj temi dosta o tome.
molim admina da spoji ovu temu tamo gde treba.

poz

zokce

Citat: jajajaja poslato 11.05.2012. - 08:32
Meni to nije bilo sigurno, pa sam otisao u mladenovac i za 300 evra uzeo sa ugradnjom i nekom kvakom, i odmah mi namestili i radilo.

Ako bi bio ljubazan da das neki kontakt podatak za te mladenovcane.

boravuk

Postovani,
zanima me koja je funkcija ovog zaokruzenog dela sa slike i moze li se on menjati nezavisno. U pitanju je Laguna 1.9, i to je onaj donji dzek koji dolazi na kompesor. Hvala

BaneX

Pretpostavljam da tu ulazi dzek,koji pritiskom na taster "AC" u kabini salje struju i spaja elektro magnet,i pali kompresor klime,koja pocinje da hladi ili greje. Verovatno moze da se zameni,jer koliko vidim ima zeger osigurac. Znaci uzmes spic kelsta i mali srafciger,i skines ga,i posle ga odvijes ili izuces.

boravuk

Citat: BaneX poslato 05.04.2013. - 12:07
Pretpostavljam da tu ulazi dzek,koji pritiskom na taster "AC" u kabini salje struju i spaja elektro magnet,i pali kompresor klime,koja pocinje da hladi ili greje. Verovatno moze da se zameni,jer koliko vidim ima zeger osigurac. Znaci uzmes spic kelsta i mali srafciger,i skines ga,i posle ga odvijes ili izuces.
Ima jos jedan dzek koji se nalazi ispod remenice, mislim da taj ukljucuje kompresor a ovaj ne znam za cega je. U svakom slucaju hvala.

vaske68

Zastita kompresora od pregrevanja ili visokog pritiska.

zokce

Zastita od prevelikog pritiska je unutra, presostat iskljucuje kompresor kad predje odredjeni broj obrtaja i time odredjeni pritisak. A to na slici je elektricni prikljucak za ventil koji kad se ukljuci propusta gas nazad i time smanjuje pritisak u sistemu, da ne bi presostat iskljucio kompresor, cime se omogucuje da klima radi i pri vecim brzinama (brojem okretaja), tj. da ne prestane hladjenje na 110km na sat (kao meni letos). Obicno ga ukljucuje automatika u kabini.