Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Kompresor klime- problemi, iskustva, saveti

Započeo rilegrozni, 30.06.2011. - 14:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

boravuk

Sredoje

Pokvario mi je se kompresor klime na Laguna III 1.5 dci.
Kompresor su mi skinuli u ovlascenom servisu (Reno SAVA) i prosledili kompaniji Polar klima na popravku.

U Polar klimi su konstatovali da ne mogu da ga poprave i ponudili mi zamenski za oko 500€ + PDV.

Nov Renoov kosta 120000 din u ovlascenom servisu.

Kao starom musteriji Reno SAVA bi mogao da mi ponudi 10% popusta (moram da ih pohvalim i ovaj put), tako da ispade da mi i nije preterano jeftiniji zamenski ako se u sve ovo ukljuci: znatno duze vreme nabavke (minimum 10 dana), garantni period i ko zna sta jos.

Alternativa mi je i da vozim bez klime, ako time ne ugrozavam nesto drugo na autu (pitacu sutra servis zbog tog kvacila klime).

Automobil je 2008. godiste, presao 135000 kilometara, trzisne vrednosti od oko 7000€ pa mi prosto suludo dodje da za novu klimu dam toliko novca.

Voleo bih ako biste me posavetovali sta mislite da bi bilo pametno da uradim.

Unapred hvala.

Konačno završio sa kompresorom (najidiotskiji kvar koji može da vam se desi, stvar relativno nebitna za funkciju automobila a jedna od najskupljih)!!!

Zahvaljujući gospodinu Neši (vlasnik Reno Sava) i naročito šefu servisa gospodinu Draganu, dobio sam
nov Renoov kompresor od Reno Srbija, sa popustom od oko 40% (umesto 120.000,00 din oko 70.000,00) din, za samo četiri dana.

Raspitujući se, zbog ovog problema, shvatio sam da vlasnici Renoa posle 2003. ukoliko jednom u 2 godine ne izvrše servis kompresora (poželjno je tom prilikom zameniti i sušač iz niskopotisnog dela kompresora, oko 50€) zbog zadržavanja ulja u istom, rizikuju otkazivanje kompresora zbog lošeg podmazivanja.

Ovo se odnosi i na vozila: Folksvagen, Audi, Škoda ...

direstraits

Ja bih se obratio RNS, mislim da Renault moze da snosi veci dio troskova popravke, posebno ako je vozilo odrzavano redovno u ovlastenom servisu. Ako se nista ne moze izvuci od RNS-a, onda uzeti ovaj od 500 €, mislim da je u pitanju Hella, to su kvalitetni kompresori.

vaske68

Mozes da vozis i sa pokvarenim kompresorom,ali da ga ne ukljucujes.Kvacilo je sastavni deo kompresora.Ako se odlucis za zamenu slobodno uzmi ovaj jeftiniji ili polovan sa nekog stranca.Suludo je bacati toliki novac za "namenski,originalan deo" kada je u pitanju klima.

petric

A evo i mene ovaj put sa novim kvarom ....nakon što sam sam stavio plin u instalaciju imam problem kompresor klime neče da ukopča......e sad ventilator vrti ,plina ima ,prekidač radi dakle sve do kompresora navodno je uredu ...u renolu mi spominjali nekakav đek koji valjda radi probleme ,greške na klipu nema nikakve ....pa ja ću poluditi više sa Renaultom na ovom autu stvarno više ništa ne valja! :blink:

dmlakic

POZZZ
E sad ja imam problem sa ovim konektorom na njemu mi ispusta freon ali ne okolo njega gdje je onaj seger prsten nego bas iz sredine,pokusavao sam ga da ga skinem ali nisam uspio skino sam i seger prsten i odvrto ga i cupu ali nece van,
pa me zanima da li se on moze uopce zamjeniti jeli imao tko slican problem i sta je uradio hvala na svim odgovorima ZZZ

STEPA

Drugari,
Imam Megan 1 1.4 16v 2002. g. Ostecena je osovina na kompresoru. Zna li iko gde ima polovnih, posto su nove?  Podaci se vide na fotografiji. Da li moze da se napravi da auto radi bez kompresora?

nuk

Ili da kupis ceo kompresor, polovan naravno, ili da nadjes neki servis koji poseduje rashodovan kompresor a na kome je osovina dobra.

Ćimo

naidjoh na oglas pa me zacudi veoma povoljna cena,pa reko mozda nekom zatreba...
http://www.svastara.rs/oglas/587549_renault-modus-kompresor-klime
verujem da pase na jos neka vozila...

djiuliju

Ma daj, a za broj telefona da posaljem poruku koja kosta. Ma vazi   :fiju:

Ćimo

nije druze...uvek kad su novi oglasi tako bude...kada prodje nedelju dana onda izbace broj telefona...a inace kad kupis novinsko izdanje koje izlazi svakog utorka imas broj telefona isto...
ovo ti je najveci vojvodjanski oglasnik...

petric

Eto update mog problema dakle meni nije radila klima i odvezao auto kod elektricara on nesto cackao spojio na obd i kaze da je struja do kompresora ok ali on ne ukapca.Kasnije par mj odvezem auto na clip i majstor kaze da uopće  ne dolazi struja na kompresor i da bi probao staviti drugi upc  .Čovjek stavi upc i klima radi.Poanta drzite se provjerenih majstora.

djiuliju

Citat: Ćimo poslato 10.04.2014. - 14:39
nije druze...uvek kad su novi oglasi tako bude...kada prodje nedelju dana onda izbace broj telefona...a inace kad kupis novinsko izdanje koje izlazi svakog utorka imas broj telefona isto...
ovo ti je najveci vojvodjanski oglasnik...

E onda ok, nisam znao pa sam mislio da je neka navlakusa, pogotovu zbog cene  :nezna:

Ultrena

Imam problem sa kompresorom klime, kada se ukljuci klima, kompresor pocinje cudno da zuji. Nalik nekoj pokvarenoj turbini  :nezna:
Pomenuli su mi mogucnost reparacije ali imam i stari problem. Od kako je laguna kod mene, klima nikad nije radila kako treba i punim je svake sezone (nekad i 2 puta).

Sada me zanima neki servis koji moze konkretno da resi celokupan problem oko klime. I koliko bi moglo da me kosta reparacija sistema?  :hmm:
Pozurite sa odgovorima dok jos nije upeklo  :zubo: :ziveli:

jajajaja

pa pusta ti negde a zuji zato sto mu nestaje freona pretpostavljam :) ako nije nesto drugo.

Kako to majstori ne mogu da nadju gde pusta, jel ti stave onu boju i gledaju? Imas servise gde daju garanciju na punjenje, to se tebi isplati sigurno.