Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Kompresor klime- problemi, iskustva, saveti

Započeo rilegrozni, 30.06.2011. - 14:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Kod mene radi konstantno, nema paljenja i gašenja. Pa to se bar lako vidi spolja. Vidi se kad spojka uključuje i isključuje pogon kompresora, a i čuje se.

Saćipko

Citat: zokce poslato 22.05.2014. - 09:43
To sto se kompresor iskljucuje na 2000 obrtaja znaci da se ne ukljucuje povratni ventil koji smanjuje pritisak freona u sistemu, i tada se ukljucuje zastita na kompresoru - presostat. Pisano je o tome ovde dosta.
i ekspanzioni ventil. jedno od ta dva. To se i mebi desili, tako sto je biobkratak spoj na xventilu i radio da 2k obrtaja pa se gasio. zamenio sam XV i radiko kako treba. pisano je dosta puta, to im je mana
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zokce

Mozda i ne mora da se menja. Obicno strada prikljucak, ili na ventilu ili na kablu.

Saćipko

Kod mene sam izlaz iz XV, posto idu zice pa dzek, izgoreo od smercovanja. znaci nagorele zice, kratak spoj i nagoreo XV, odnosno plasticni deo iz njega. Onda sam ja nestrucan pokusao da ga skinem, i puko je i iscureo gas.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zokce

Ja sam isao kod autoelektricara, crkli bili brisaci, pa sam ga namolio da pogleda i to. Resio za 2 minuta.

Saćipko

ma ja ne bih ni primetio u gradskoj voznjoi, nego buraz isao do LE, a napolju bilo 40 u plusu, ja samo sto sam popravio klimu, zamenio hladnjak, i reko da je isproba. Kaze on ne radi klima prokuvao sam. Vozio preko 2000 obrtaja. Pomislih da me zeza, proverim i imadoh sta da vidim...

Ultrena

Ovako izgleda hladnjak klime kod moje lagune :doh:

Saćipko

hahah, ne mora da znaci, ali ja mislim da je busan i ne bih se pitao sto curi da sam na tvom mesti

baki800

vala bas...bas cudno da ti "negde" gubi gas :lolc:

Ultrena

baki800

Ona najdonja cevka je kriva bice da je tu i potkacen hladnjak...
Da se krpi ne moze jer nije vidljivo golim okom, a nije ni isplativo.

Ultrena

:yes:
Tu je nasadjen na nesto, vidi se i po susplehu.
Sada trazim neki pouzdani servis da odradim to. Krenule su vrucine, a laguna je kao rerna!  :help:
Ne bih da odem kod nekog majstora i da me pita gde ti se nalazi hladnjak klime  :fiju: Kao sto me majstor u ovlascenom pitao gde je merac za ulje..  :rotfl: (ili bolje ovaj smajli -  :place: )

slavisa007

Meni je kompresor klime poceo da lupa prije par dana, kad upalim klimu svi se okrecu za mnom, kao da vozim bager . Ona i dalje dobro hladi, ali taj zvuk je stvarno glasan.
Da li se ovi kompresori mogu popravljati, jer jedan mi majstor rece da moram mjenjati kompletan kompresor. I da li neko zna jel odgovara kompresor od dizela 1.9 i 2.2 na benzinski motor 2.0 99kw.

Ultrena

Verovatno su otisli kezajevi, a inace sve moze da se popravi :) Jedino je pitanje kod koga popravljati i koliko ce to kostati.
A sto se tice dizela i benzinca, mislim da imaju razlicite kompresore...

jajajaja

negde na temi ima tabela, ili neko uputstvo koji kompresori gde idu zavisno od motora. I u vecinu renoa ide jedan isti, i ima jos 2 ili 3 vrste samo koji idu u redje neke i jace motore