Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Kompresor klime- problemi, iskustva, saveti

Započeo rilegrozni, 30.06.2011. - 14:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ultrena

Znam da postoji ta tabela, ali nmg da je nadjem :(

jurij

Ima vise tipova kompresora, ja sam prosle godine uzimao polovni, pa mi covek prvo dao valjda od Lagune (tako rece majstor) koji ne pasuje na Megana, ne secam se sad u cemu je bila razlika, imao je valjda neki izvod vise... Posle, mi naravno zmenio, tj. dao mi 3 pa da uzmem koji odgovara. Inace, platio sam ga 50EUR, i evo sljaka vec godinu dana, ali ne koristim klimu cesto...

slavisa007

Ja mislim da nije lezaj u pitanju, ali sve je moguce. Za ovog benzinca kompresor nigdje ne mogu naci, a ovih od dizela na lopate da kupujes.
Ako stignem snimicu zvuk pa cu okaciti.
A ako neko moze da mi iskopa te tabele, mozda bude srece da odgovara od dizela.
Placam pivu  :ziveli:

Ultrena

Sta da se radi... Mnogo je vise dizela na trzistu (laguna). Isto kao da si trazio Yugo dizela :D

wcyber

milan035

Citat: slavisa007 poslato 14.06.2014. - 16:05
Ja mislim da nije lezaj u pitanju, ali sve je moguce. Za ovog benzinca kompresor nigdje ne mogu naci, a ovih od dizela na lopate da kupujes.
Ako stignem snimicu zvuk pa cu okaciti.
A ako neko moze da mi iskopa te tabele, mozda bude srece da odgovara od dizela.
Placam pivu  :ziveli:
Dialogys mi  daje isti kataloški broj za 1.9 dci i 2.0 benzinca

Koje je godište i koja je  kodna oznaka motora?

Ultrena

Mozes li da nam das te kataloske brojeve?  :hmm:
I za hladnjak klime ako ti nije problem  :wink: 1.9 dci  74kw,...

milan035

Kompresor 82 00 021 822,  hladnjak 82 00 008 763

Ultrena

slavisa007

Citat: milan035 poslato 14.06.2014. - 20:02
Dialogys mi  daje isti kataloški broj za 1.9 dci i 2.0 benzinca

Koje je godište i koja je  kodna oznaka motora?

Laguna je 2002 godiste, motor od 99kW, mislim da je kodna oznaka F4R

Mene samo interesuje jel moze od dizela, jer sad nemam vremena da odem do nekog dobrog servisa, a ovi lokalni majsori su  :cekicem: kuku i lele.
Kao da je :rfs: svemirski brod.

Cherokee

OT, ali bilo je nekih servisa za Reno ranije u Prnjavoru, i valjda u Brodu.  :hmm:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

milan035

Citat: slavisa007 poslato 16.06.2014. - 19:25
Laguna je 2002 godiste, motor od 99kW, mislim da je kodna oznaka F4R

Mene samo interesuje jel moze od dizela, jer sad nemam vremena da odem do nekog dobrog servisa, a ovi lokalni majsori su  :cekicem: kuku i lele.
Kao da je :rfs: svemirski brod.
Moze, u svim lagunama 2 faza 1 je Delphi v5  kompresor, samo je u 3.0 V6 Sanden sd7.

slavisa007

Citat: milan035 poslato 16.06.2014. - 22:59
Moze, u svim lagunama 2 faza 1 je Delphi v5  kompresor, samo je u 3.0 V6 Sanden sd7.
Hvala ti za ovu informaciju, sad si me obradovao, kad budes bosni javi se da popijemo pivo  :ziveli:

Ćimo

a jel ima razlike u jacini kompresora u zavisnosti od motora u kolima,velicine prostora za hladnjenje ili ako je automatska-manuelna klima??

George McDuke

pozdrav!
na putu sam, presao  sam oko 1000km u zadnjih tri dana, naravno sa ukljucenom klimom. sve ok.
danas upalim kola, medjutim klima ne hladi, otvorim prozor i kada upalim klimu ne cujem onaj "klik" kada se pali klima?
ima li ko kakvu ideju? na putu sam i do majstora cu tek za sedam dana moci da dodjem.
klima punjena prije mjesec, sve prekontrolisano i hladila super zadnih mjesec dana.
hvala unaprijed na svakoj sugestiji.