Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Boki

Jel zna neko na koliko se km menja zubcasti kais na renou clio1.2(energy motor,monopoint) :nezna:

Link do teme u sekciji Nije lose da znate: http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=18495.msg460454#msg460454
Nisu sale za umove male

Click

Ja bih to radio na 60.000 km. Mislim da je to sigurna distanca i ja tako radim na mom dCi-ju.

danijelzg

Oprosti Click,ali nije li tvom 1.9dCi-u po servisnom intervalu mijenjanje zupcastog svakih 120.000?

Boki,kada si mijenjao zadnji put i koji si kais stavio? Koliko si nakon zamjene prosao? Da li mjenjao i napinjace?(spanere) Vodenu pumpu?

Boki

pumpu nisam menjao,a presao sam oko 50.oookm sa ovim kaisem i spanerom :nezna:
Nisu sale za umove male

danijelzg

Da li si bar predihtao pumpu?

Prodji jos malo... pa zamjeni :D skupa s pumpom jer kad procuri mijenjat ces i remen opet :D

Boki

Nisam nista radio,kad sam kupio ovog clia izmenjano su svi kaisevi,spaneri....Necu nista da menjam(reno je to,ne kvari se tako lako :yeah:  :rotfl: )a ako i rikne imam kompletan motor u rezervi! :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nisu sale za umove male

Click

Kod nas je skracen servisni interval na 60.000 km, tako da se toga pridrzavam  :yes: Uostalom, dobio sam i prijateljski savet da tako radim  :angel:

Malivuk612

e, ozbiljno, koliko je interval za zupcasti na 1.9 DCI 120...? moj ima 82k na satu, tako da sumnjam da je ikad menjan... jel da trcim u servis ili moze da saceka do kraja meseca? (do tad ce preci jos oko 3.500 km)

Click

Tempirao bih jedno 1.000 km do velikog servisa, a onda trk... Taman da pokaze da li ce neku lampicu da upali..

mali_veseljak

Upravo mi je dosla laguna II 1.9dci 2002god. Na satu je 170 000 i servisna to potvrdjuje. Samo sve je na francuskom(posto je iz francuske jelte:)) pa blage nemam kada je sta mijenjano. Da li da odma mijenjam remen ili ne?

Crazy Laguna2.2dCi

Zupcasti kais kod Lagune se menja na 120.000km.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Crazy Laguna2.2dCi

Kod mene su ga promenili na 100.000km ali u knjizi pise da se trebat menjati na 120.000km.

@Malivuk: Neznam da na 1.9dCi ima jos zupcasti kais ali na 2.0dCi nema vise kais. Taj motor ima lanac.

Za vozace Lagune ima jedan dobar forum. www.lagunaclub.nl/forum Mozete slobodno pitati tamo nesto o Lagune na Engleskom.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Click

Ja stvarno ne kapiram ljude, kupe auto, daju desetak hiljada evra i onda ne urade servis od 400, 500 evra nego razmisljaju da li ce im prezupciti kais ili ce otici roler, remenica ili spaner  :wtf:.. Na takvim stvarima se ne stedi..
Ceo set (zupcasti, PK, roleri i spaneri) menjam na 60.000 km, iako bi trebalo na 120.000 km, ali ne zelim da razmisljam da li ce se nesto desiti ako ponekad iskrsne situacija i prilika da iskoristim svu snagu motora  :driver:

Alhemičar

Citat: mali_veseljak poslato 10.09.2008. - 14:33
Pa znaci li to da mogu da vozim bar 2 000 bez da razbijam glavu. Kontam da ga je bar jednom zamijenio:)

Po ovome,ako se zupcasti menja na 120.000km..onda mozes biti miran komotno dok ti ne "okrene" 200.000km,znaci narednih 30.000km..ali opet kazem,to je samo u slucaju da 100% znas da je bas to ta kilometraza.
Tih 2.000km mislim da smes slobodno odvoziti.

A sto ne potrazis nekog ko bar malo zna francuski,cisto da prepoznas neke od reci ili pojmove koji bi ti odmah razjasnili kada je sta menjano..mozes i sam na internetu potraziti neki recnik ili nesto sl.,nije to toliko tesko razaznati.Steta da je ne upotrebis kad vec imas servisnu knjizicu kojoj verujes..  :yes:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

deki

Da li neko slučajno zna na koliko se menja zupčasti na 1.9 dti motoru. Sad na satu imam 142.000 a komšija mi kaže da je on menjao na nekih 110.000 kako se on seća. E sad ja u njegovo sećanje nemam previše poverenja pa mislim da je on to menjao na oko 90.000. Delove mu je doneo stric iz Francuske, naravno originalne.