Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Stragi21

Mislim da nece skoditi da sacekas
moj clio uskoro puni 4 i po  :celb1: a veliki servis ne planiram dok ne predjem minimum 80000km,sad ima oko 50K mislim da je to rano...
Ima dosta njih sa 1.2 motorom sad i mene zanimaju njihova misljenja,zasto-zato???

akaboka

Koliko ja znam za moj auto 1.2 16v savetuje se veliki servis na 60 000km,nije vremenski ogranicen kao redovan servis-na 15 000km ili na 1 godinu.Njega svakako treba sada u januaru da uradim.Neko mi preporucuje da uradim i odmah i veliki,ali zast kada auto nije presao tu kilometrazu,ipak 4 000-5 000km,mi mnogo znace,to je dug vremenski period za voznju...
:wavey:

Stragi21

Koristi pretrazivace,ima par tema sa servisnim intervalima :ok:

Ja sam siguran da nece nista faliti za tih par K km a ni da sacekas peti rodjendan cliu jer ipak u evropi je za isti tvoj clio veliki servis na 120000km sto je bas velika razlika ali javi ce se vec neko sa istim motorom,god za savet...

Cici

Ma uradi sad redovan, pa za godinu dana veliki. Ili za pola godine, ako baš hoćeš. :D
.

akaboka

Nisu male pare u pitanju :D.Otici cu ja do servisa.Mada mi je referent,onaj sto vrsi prijem automobila rekao da ne odlazem veliki,vec mali...pitaj Boga sta je on mene razumeo.

Najbolje je cuti od ljudi koji imaju Clia,koji su ovaj period "malih boginja" svog automobila prelezali,pa da dobijemo informacije iz prve ruke ;)

fLiP

daleko je on.

Inace bas smo raspravljali o tome, u temi za odrzavanje clia, da li se veliki servis radi na 60000 ili na 120 000km.
U svakom slucaju, slobodno odradi jos jedan redovan servis bez ikakvih problema, i onako sigurno prelazis malu kilometrazu. Nisi kao kao neki sto rade mali servis na 2-3 meseca. :)
Ali eto najbolje je da poslusas ljude koji vec imaju taj motor.
Npr. Cliomanu pise da se veliki servis radi na 60 000 km sto je mene zacudilo, dok ja znam za drugu pricu. Nadam se da ces dobiti pravu informaciju. I mene to interesuje.

Izvinjavam se ako sam napravio neke greske u pravopisu, ili ako sam napisao neke nerazumne reci. :D

Exception®

Javlja se čovek sa Cliom 1.2 16V koji ga vozi kao 3.5 V6 :rotfl:

Veliki servis se radi na 60.000 km ILI na četiri godine :yeah:. Moj savet ti je da ga ne odlažeš, ma koliko to sve bilo bolno po džep :wink:

ΕΛΛΑΣ

Cherokee

Ne znam kod koga odrzavas - da li u nekom ovlascenom servisu, ili kod nekog svog coveka....

Uglavnom, jasno je da imaju majstori koji ce reci sto pre da uradis, a imaju i oni koji savetuju da mozes jos neko vreme da vozis dok ga ne odradis....

I mene sad ceka na 120.000 veliki servis, s tim sto ce meni interval za mali servis biti na skoro 118.000 .... Pa cu 99% tad da odradim sve zajedno.....

Ne znam kako je na Cliu 3, ali znam da sam prosli put rekao majstoru  da vidi ako je moguce u kakvom su mi stanju kaisevi....

Kod mene ima neka dekla da se skine, i vidi se zupcasti... Kaze da je u dobrom stanju, da ne deluje potroseno.....

Ako bi se moglo kod tebe videti to, mozda bi mogla i sada da uradis mali servis (ako ti je sada interval), pa da na jesen/zimu odradis veliki.... Uglavnom, konsultuj svog majstora!

Raspitas se koliko ce te sve izaci ukupno, i krenes da stedis... Ali racunaj da ce minimum 300 eura te kostati  :tup:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

fLiP

Akaboka uradi sada veliki servis. Ako ti slucajno pukne kajis ne bi volela da znas cenu popravke. Ceo motor ce ti otici u delice. A sigurno ces na leto ici na more ili vec na neki duzi put. Sigurno ne bi volela da ti se desi neko takvo neprijatno i veoma skupo iskustvo. Uradi sada v. servis ako ti je vec isteklo 4 godine ili tih 60 000-80000 km.

akaboka

Hvala vam na savetima...
Ici cu do servisa u toku sl nedelje.
Cherokee nije losa ideja da mi u servisu pogledaju kaiseve,da vidimo kako je stanje.

Stragi21

Tako se nista ne moze videti,to kao da gledas gumu spolja a unutra je problem,tacnije istrosena...

Ne znam sto je servis na 4god,trebalo bi da je na 5god ako vec smanjili km ne bi trebalo da smanjiju i god :fiju:
To samo potvrdjuje moje misljenje da su prekaljeni lopovi,daju nesto jeftinije auto ali ti uskrate servisne intervale iz razloga da bi nadoknadili pare :mad:
a ako ne zelis da rizikujes odradis skorije veliki i mali i mirna si narednih 4god :wavey:

Ja sam u slicnoj situaciji samo sto cu ja sacekati da spojim veliki servis sa malim a to je oko 9meseci ili voznja od 15000km

Cherokee

Slazem se da u tim slucajevima treba odraditi veliki servis sto pre, ali posto tu nije u pitanju mali trosak.... Jbg  :nezna:

A to za gledanje kaisa stvarno ne znam... Ja sam ostavio auto, i dosao po njega kad sam radio mali servis i servis menjaca ....

Zato sam joj rekao da je najbolje da se konsultuje sa njenim majstorom!
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

remark

Citat: akaboka poslato 23.01.2010. - 17:55
Pa da,verujem...A koliko kilometara je auto presao kada si radio?
Ja bih,ako ne moram sada,sigurno za max pola godine uradila taj veliki servis,mada mi neki kazu da tek iduce u januaru uradim bez problema,kada ce napuniti 5 godina...

Presao je samo 21000 kad sam to odradio ali nisam zelio nista da rizikujem. Sto se tice odokativne metode gledanja kaisa mogu ti samo reci da je nedavno moja koleginica to gledanje platila 600 eura na svog pola 1.4 jer joj je kais pukao nepunih mjesec dana poslije procjene majstora da je kais ok.

potpis :)

Alhemičar

@ akaboka : Moje neko razmisljanje jeste da posto (pretpostavljam) 90% kilometraze prelazis po gradu,kao i ja,a to znaci puno voznje stani-kreni,svi ti kaisevi i zupcanici se nesto vise trose.Zato ne bih rizikovao sa tim s obzirom da posledice mogu biti visestruko skuplje ako gledamo cisto sa ekonomske strane.

U aprilu moj auto ispunjava uslov od pune 4 godine pa cu tada verovatno i uraditi veliki servis.Sada na satu imam 50.000km tako da 10-tku sigurno necu napraviti za 3 meseca.

Sta tacno obuhvata veliki servis kod 1.2,16v klia?
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Obuhvata menjanje filtera, ulja, PK kaiša, španera, seta zupčastog i svećica. Mislim da nisam ništa preskočio :4u2ap3b:

Citat: Boki poslato 24.01.2010. - 10:59
Gledanje i procenjivanje kaisa odokativnom metodom je isto sto i gledanje u soljicu kafe...... :doh:  :yes:

:celb1: :celb1: :celb1:
ΕΛΛΑΣ