Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cherokee

vodena pumpa eventualno ;)
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

akaboka

Mislim da ide
-filter goriva (to je menjano prosli put)
-filter putnickog prostora(tj.filter klime,mislim da je to isto,ali u servisnoj knjizici navode oba :-/)
-kais razvodnog mehanizma i napinjaca
-kais za pogon dodatnih agregata i napinjaca(sta god to bilo)
-pregled i otprasivanje obloga zadnjih kocnica
-svecice su na proslom zamenjene,tako da mislim da to ne
-kociona tecnost je valjda trebala prosli put (jer na svake 3 godine),ali oni nisu to radili...kao i rashladna tecnost
-ciscenje klime
-zamena ulja (ne znam kaad ide zamena ulja u menjacu)

tako da mislim da je to to....

A cena je od 350e do 400e...Da li je to ok,ili ste jeftinije placali?            
:wavey:

Exception®

Filter putničkog prostora ti je filter klime i njega sam preskočio. On se menja ali to nikako nije isto što i filter goriva :ne:!

Kais razvodnog mehanizma i napinjača=set zupčastog

Kais za pogon dodatnih agregata i napinjača=PK kaiš

Kočnice se kontrolišu na SVAKOM servisu i po potrebi čiste. Svećice se menjaju svakih 30 k km, a kad su ih tebi prošli put menjali, to sad zavisi... Zamena ulja se radi isto na SVAKOM servisu. Šta znači "čišćenje klime" :fucka:? Rashladna tečnost, tzv. antifriz se menja svake dve godine i to zavisi kad ti je menjano. Uglavnom, nemoj se voditi knjižicom već poslušaj šta ti kažu ljudi koji se razumeju. Sasvim slučajno znam ponešto oko Renaulta :zubo:
ΕΛΛΑΣ

akaboka

Napravila sam gresku slucajno sam izostavila da napisem filter klime,pa je ispalo kao da mislim da je filter goriva i putnickog prostora isto!?!?Ali to sam naravno ispravila.
Rukovodila sam se racunima koje sam ja dobijala i racunima od mojih prijatelja...pa sam manje vise njih u ovom postu citirala.A za jednu devojku,mislim da mi je znanje i interesovanje oko kola jako dobro  :rofl:

Stragi21 u knjizici pise 60 000km ili 4 godine za veliki,hehe tako da ti ne gine ;)

Alhemičar

Verovatno ste primetili da za filter goriva pise da se menja na svakih 120.000km.Koja li mu je cena onda?    :help:             :laugh:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Ja sam ga menjao,ali se ne sećam cene...to znači da nije bilo skupo.Možda oko 1-2.000 din.
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Stragi21

Citat: akaboka poslato 24.01.2010. - 23:18
Napravila sam gresku slucajno sam izostavila da napisem filter klime,pa je ispalo kao da mislim da je filter goriva i putnickog prostora isto!?!?Ali to sam naravno ispravila.
Rukovodila sam se racunima koje sam ja dobijala i racunima od mojih prijatelja...pa sam manje vise njih u ovom postu citirala.A za jednu devojku,mislim da mi je znanje i interesovanje oko kola jako dobro  :rofl:

Stragi21 u knjizici pise 60 000km ili 4 godine za veliki,hehe tako da ti ne gine ;)

U mojoj knjizici je na 120000km i mislim 5god,nisam 100% siguran za godine to po mojoj racunici ali kako god okrenem bice uradjen u avgustu kod nas a clio puni 5god u oktobru :wavey:

akaboka

a meni pise na 60 000km ili 4 godine :) Ne kontam stvarno :D
Raspitala sam se za cenu servisa,napisala sam u temi "Servis za vase renault ljubimce",ali napisacu i ovde...

Hit auto-do 50 000din
Sava-35 000-40 000din
Servis Vlada,Mirijevski bulevar 26 000din,kaze covek svi original delovi osim filtera!?

Exception®

Citat: akaboka poslato 26.01.2010. - 20:29
a meni pise na 60 000km ili 4 godine :) Ne kontam stvarno :D

Prepolovljeni su servisni intervali kod nas u odnosu na EU zbog našeg dobrog goriva i još boljih puteva :bigl:
ΕΛΛΑΣ

toni67

Uskoro moj Clio puni 4 godine i po programu održavanja u servisnoj knjižici predviđen je veliki servis(60000km ili 4 god)Auto je prešao samo 23.000 km,malo sam u dilemi šta učiniti pogotovu što cena velikog servisa nije baš mala (300-400eur) a sa druge strane, jedan španer sa malo čuje i ovlašćeni serviser preporučuje da se veliki servis ipak uradi iako se radi o maloj kilometraži. Auto je servisiran do sada redovno - 1 godišnje. Da li je neko imao sličnu situaciju i kakva su iskustva i preporuke.

fLiP

Bolje je da izgubis tih 300-500e nego da platis i 4x vise. Pogotovo sto ti se cuje jedan spaner. Veruj mi na rec da te probleme ne zelis da prolazis ako ti pukne kajis. Uradi veliki servis i vozi mirne glave!

makarije

nis i ovl.servis ?!  oteraj ti auto jos negde da ga pogledaju ( poslusaju ) . cudi me kako ti ne savetuju da ti rade generalnu posle 23.000 km  :fiju:
zenu dupe krasi a tortu orasi

Boki

Ako se cuje spaner onda bi trebalo uraditi servis,mada iskreno mislim da kaisu nista nece smetati ako bude i 6 godina star :nezna:
Nisu sale za umove male

toni67

Definitivno ne vredi rizikovati, raspitacu se malo detaljnije oko cena, jer ću tada morati da uradim i redovan servis, ja u Nišu imam AC Krunića kao i Francuza u Jagodini, nisam za varijantu neovlašćenih servisa, mada znam da je to mnogo jeftinija varijanta.

fLiP

Meni je Fica iz Nisa pricao za jednog servise gde rade Pezoa (ako se dobro secam)... Rekao mi je da on nije bas imao prijatno iskustvo sa ovlascenim sto se tice neke dijagnostike. Najbolja ti je varijanta da se raspitas na par mesta za cenu delova i koliko bi ruke kostale. Jagodina ti nije bas tako blizu.
2-3 sata u oba pravca, plus putarina i gorivo... :( E sad drugo je sto ljudi pricaju da su korektni i dobri serviseri. Mozda  i vredi prevaliti toliki put.
Ne znam tacno gde bi mogao da odes u Nisu.