Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

akaboka

Prijatelju su rekli u ovlascenom servisu da radi na 60 000km,bez obzira na godine!?
Naravno steta koja moze nastati je ogromna,ali opet zasto dati novac za v.servis ako mu mozda jos nije vreme.
Takodje mislim da je prerano pricati o v.servisu za auto koji je presao samo 23 000km...mada opet...Nisam sigurna
:wavey:

Exception®

Citat: akaboka poslato 15.03.2010. - 18:15
Prijatelju su rekli u ovlascenom servisu da radi na 60 000km,bez obzira na godine!?

Ne znam u kom servisu su mu ovo rekli ali u svakom slučaju su jako pametni :doh:. U krajnjem slučaju, u servisnoj knjižici lepo piše: Veliki servis na 60.000 ILI četiri godine :amen:

ΕΛΛΑΣ

gorusica

Da li mi neko moze reci kada bi trebalo odraditi drugi veliki servis na meganu II 1.5dci 2006 godiste 85ks.
Prvi radjen na 120000km

teske83

Otprilike na 180000 km.

dudo

Ako si radio u ovlastenom servisu sa orginalnim dijelovima,opet za 120 000,bar tako kazu,ili ako si radio sa kvalitetnim remenjem pumpom za vodu i spanirima isto tako,a ako si radio sa remenjem sumnjivog kvaliteta onda ovako kako kolega kaze na 180000 u svakom slucaju ne skodi ga zamijeniti(manje glava boli).pozdrav

Exception®

Ne znam kako je Renault propisao servisni interval u BiH ali u SRB se veliki servis radi SVAKIH 60.000 ILI na četiri godine. Šta pre istekne :ok: Kažeš da si prvi veliki servis radio na 120.000. U našim uslovima eksploatacije, imao si mnooogo sreće da ti kaiš nije prezupčio :kez: Jedino ako se nismo dobro razumeli, ako si auto uzeo polovan pa si TI radio prvi servis na 120.000 a prethodni vlasnik je već uradio veliki servis na 60.000 km :ok:

ΕΛΛΑΣ

aleksandar.o

ti 60.000 jel se to odnosi na sve motore,tj benzince i dizele?

Exception®

ΕΛΛΑΣ

aleksandar.o

na zapadu se mali servis za lagunu '06 1.9dci radi na 30.000 a veliki na 120.000 ako je to tacno sto se napisao da je kod nas na 60.000 onda su ga prepolovili i bas preterali.
ipak ovo nije srbija iz devedesetih

Exception®

Pa uglavnom ljudi koji kupuju polovnjak treba da planiraju da imaju 1000 € sa strane za svaki slučaj. Nije to tako samo kod Renaulta, svi proizvođači su prepolovili servisne intervale. Ako prelaziš puno km, znači da ti auto služi za posao i onda on isplati sam sebe. A ako ne možeš da izdvojiš 400-500 € za veliki servis svake četiri godine, onda JBG :nezna:... Nije veliki servis baš 1000 € :ne:

ΕΛΛΑΣ

gorusica

Bio u servisu. Rekli su mi da ga radim na 80000 km inace se radi na 100000

zubo

Ajd da i ja pitam kad sam kupio auto imao je predjenih 132000 km.Kad da radim servis odnosno kako da proverim kad treba?

aleksandar.o

nisi napisao koliko sada ima i da li je vlasnike pre tebe radio v.servis
ako niko pre tebe nije radi v.servis onda si trebao da ga radis juce

shone

Drage kolege,

Došao je i taj dan  :zubo:

Još malo pa ću da pređem 60.000km od kada sam kupio auto pre skoro tri godine, pa je shodno tome došlo vreme i da se uradi veliki servis. Iako sam već duže vreme maštao o novom meganu, trenutno ne mogu da zatvorim konstrukciju te sam odlučio da auto zadržim još bar godinu dve..

Shodno tome, želim da ga doteram i da sve bude pod konac 

Auto je prešao ~220.000km, te me interesuje još par stvari..

Klasičan veliki servis je zamena: (ovo sam iskopao po forumu da mora da se menja)
Set zupčastih kaiševa
Set PK kaiševa
Vodena pumpa
Remenica

Da li se ulje i filteri menjaju? Radio mali servis pre ~1k km, a kapiram da je to isto ulje/filteri?

E sada mene zanima šta bi tu još moglo da se pogleda, čačne...
Kapiram da je drugim stvarima mnogo lakše prići kada je motor već skinut, te je samim tim manji trošak.

Nisam expert, pa baš zbog toga pitam. Uz svaki mali servis radim i Wynns čiščenje, ali nisam siguran šta se tačno sa njim sve očisti.

Intercooler, EGR ventil npr?

Auto ima relativno veliku kilometražu, pa bih želeo što više stvari da proverim dok se radi veliki servis kako bi naravno bio što sigurniji na putu.

Razmišljao sam i o reparaciji turbine prevenitvno? Mišljenja?

Svaki komentar, predlog je više nego dobrodošao. Hvala unapred. :ne:

Nadam se dobrom topiku, a posle bi mogli da ga malo uniformišemo i napravimo neki FAQ.

:2eba0ex:

nuk

ja licno ne bih radio ni veliki servis bar jos 20kkm, ali ako si vec odlucio zameni set zupcastog, pumpu vode ako je nisi menjao na proslom velikom servisu, ulje ne menjaj ako si ga vec menjao i to je to, nemas razloga da bilo sta drugo diras ako je ispravno