Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

jasta, i ja sam menjao remenicu radilice svaki drugi servis.. sto mu dodje na preko 100.000

zokce

Isto tako i varijabilna.

Leka011

Pozdrav, nov sam clan na forumu, pa imam jedno pitanje za savet: kupio sam reno koleos II, jun 2019, uvezen pre mesec dana, 2.0 motor, dizel  130 kw, 177 konja, 4x4, 143.000 km presao, odmah posle kupovine sam uradio mali servis i promenio egr ventil.Sada bih mu uradio veliki servis, otprilike u ovlascenom servisu sa originalnim delovima renoovim je oko 60000 dinara, dok su mi u auto kuci Francuz u Jagodini, ponudili i zamenske delove, koji staju sa ugradnjom 29.000 dinara i sa garancijom od godinu dana, s tim da ako se nesto desi, mogu samo kod njih da odem u tih godinu dana....
Pa bih voleo da cujem i vasa misljenja?
Pozdrav!

fLiP

To je sa sve lancem i lancanicima i spanerima i kaisem?

mire

Dobrodošao na forum. Pre učestvovanja u diskusijama, kolega Leka011 treba da pročita pravila, popuni profil (lokacija, godine) i da se predstavi u odgovarajućoj temi. Zatim će dobiti pun pristup, pa može da pita šta želi, a i da potraži prethodne poruke na istu temu.

Leka011

U profilu sam napisao sta je falilo...

U ovoj ceni je pk kais, vodena pumpa, antifriz i kociono ulje...mali servis je odradjen pre mesec dana....na ovoj kilometrazi 143.000 km samo se to radi, bez menjanja lanca 9n se samo kontrolise po renovoj specifikaciji.....za sve ovo u ovlascenoim servisima traze od 60 do 90000 dinara sa ir8ginalnim delovima.....

Slavce20

Koliko se krecu lanci za 1.4 i 2.0 TCE motore,konkretno me zanima za megana i scenica 3,jel 1.4 uopste ima lanac ili kais?

slavko_bgd

Set lanca je od 17000 do 30000... plus PTT.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

alexsasa

Citat: Slavce20 poslato 20.12.2024. - 21:46
Koliko se krecu lanci za 1.4 i 2.0 TCE motore,konkretno me zanima za megana i scenica 3,jel 1.4 uopste ima lanac ili kais?
Nevezano za model, ukoliko nadjes taj 2.0 Tce moja preporuka ide za njega. Po onome sto sam procitao dosta je pouzdaniji u odnosu na 1.4Tce za kog google izbacuje uglavnom probleme

Sent from my iPhone using Tapatalk

MK3

Ima li ko iskustva sa zamjenon kanalnog kaisa na Clio 3 1.2 16v D4F.
Koliko treba zateci kais? U uputsvu stoji da se mjeri frekvencija zvuka kaisa kada se zategne i otpusti na najduzem dijelu. Mislim da to niko ne radi, kod nas, na taj nacin. Neko kaze do cc10mm ako mjerimo koliko se moze nateci kais na najduzem dijelu. Onda test 90 stepeni: uvrnuti kais na najduzem dijelu do tih 90 stepeni i na kraju cuh da se zategne maksimalno pa se otpusti roler i zategne, navodno samo za toliko koliko se otpusti sam.
Gledah neke video tut na youtube, ali nista detaljno objasnjeno.

Pogledajte ovaj dio clip na youtube u dijelu gdje nateze roler. Kao da ima neka opruga koja ga malo vrati nazad.
https://youtube.com/clip/UgkxQSDWV02xnL1YqZLqG6ls5Uud9pdDJmbZ?feature=shared

Poslato sa Samsung sokoćala

Sasa_NS

Batali te testove i "osluškivanja", menjaš ga na određenoj kilometraži ili starosti, prema preporuci proizvođača i to je to.

MK3

Moze ti se oprostiti, sitni su sati, spava nam se svima . Nije to bilo moje pitanje
Pitanje je koliko ga treba zateci.

slavko_bgd

Improvizacija je majka svih...sekiracija.

MK3

I ovo sam gledao vec, hvala na predlogu. Nesto mi ne uliva povjerenje ova aplikacija, a ovaj lik je super i fino objasnjava.

mire

A što ti teško da uradiš kako je u uputstvu napisano? Imaš razne aplikacije koje mere freq bez problema, nije da ti je neophodan apsolutan sluh. ;)