Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mire

Može biti da mu nešto nisu zamenili u servisu. Neki španer, npr... a možda čak i kaiš.

wcyber

sve je moguce .. u svakom slucaju, poJenta je da se sa kaisem i spanerima nije zezati ..  :pije:

Miloshh

Evo ja sam nekidan (kod majstora) odradio veliki i mali servis na Cliu 1.2, 55kW, 2008.

Na satu je 240 000 km, ovo je drugi veliki servis koji je urađen otkad je auto kod nas.

Od prethodnog velikog servisa je prešao 90000 km. Na skinutom remenju nije bilo pukotina i vidljivih tragova istrošenosti (sa obe strane). Jedino je na remenici od pumpe bilo malo tragova antifriza.

Ukupan trošak 195 eura: ulje, filter ulja, filter kabine, filter vazduha, oba remena, pumpa, roleri i španeri koji idu, ruke.

Što rekao jedan čovjek na drugom forumu, za veliki servis, bolje godinu dana ranije nego dan prekasno.  :bigl:

EDIT: double-posting
All excess is rooted in emptiness

Ap0calypto

Ja sam ga radio posle 5 godina, bez obzira na kilometražu. Ostao mi kaiš od alternatora, jer je kao nov.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

slavko_bgd

Citat: mire poslato 29.08.2025. - 09:36
Može biti da mu nešto nisu zamenili u servisu. Neki španer, npr... a možda čak i kaiš.

Ne, nije bio problem do servisa. Bio je veliki problem jedno vreme sa originalnim Gates setovima i njihovim španerima.
I to je pokrivala garancija do 12M nakon datuma ugradnje, uključujući i štetu na motorima.
Sa Motrio setovima u to vreme nije bilo nikakvih problema.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Mrki

Da li je neko skoro radio veliki servis na Kadjaru 1.5dCi 115ks, u ovlascenom je oko 60000
I da li se zna su filteri preko prodaje delova i sl sajtova osetno skuplji nego za megana 3/4 sa istim motorom...

nightshadow

Citat: Mrki poslato 13.09.2025. - 15:04
Da li je neko skoro radio veliki servis na Kadjaru 1.5dCi 115ks, u ovlascenom je oko 60000
I da li se zna su filteri preko prodaje delova i sl sajtova osetno skuplji nego za megana 3/4 sa istim motorom...
42k mene izaslo u BeoCar-u u Bgu, Kadjar 1.5dCi 116ks. 17k ruke, ostatak na delove.
Radjeno u martu ove god.

zubovic

Pozdrav ljudi, vozim Renault Megane IV karavan 2018 godište. Kupljen nov, prelazim velike kilometraže.  Od starta menjam ulje i filtere na svakih 15k, a svaki drugi put zamenim i filter goriva.

Uskoro planiram veliki servis na 240k pa sam poručio ove delove:
- Set PK Ina
- pumpa vode Graf
- set lanca Swag

Svi delovi su nemačke proizvodnje, zamenski su tj. nisu originalni, ali dobrog su kvaliteta. Svi delovi me koštaju 33.500 RSD, to je cca 285 eur. Za ruke majstor traži 200 eur. U ovlašćenom servisu su mi tražili 137.000 rsd za sve. Da li je moguće da je razlika toliko velika?

Ne znam da li da menjam i interkuler crevo, nema znakova propadanja, ali možda je bolje menjati nego da mi stane auto na putu. Na šta treba obratiti pažnju i šta se još menja na velikom servisu?

alexsasa

Nista nije cudno, opasno deru ovlasceni, ja bih bacio pogoed na remenicu radilice za svaki slucaj. Crevo bi trebalo da je ok za to godiste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Milenko_M

Citat: Mrki poslato 13.09.2025. - 15:04
Pa ekstra su izmišljali novi filter za vazduh , umesto pravougaonik oni su stavili trapez . Perverzije samo zbog cene.

Milenko_M

Citat: zubovic poslato 29.12.2025. - 16:09
Ne znam da li da menjam i interkuler crevo, nema znakova propadanja, ali možda je bolje menjati nego da mi stane auto na putu.
Crevo se menja kada strada , nema razloga za preventivnu zamenu. A strada kada ga neko nepažnjom ošteti .
Ako počne da slini na spojevima onda treba dihtunge menjati .

MilosM

Citat: zubovic poslato 29.12.2025. - 16:09
Pozdrav ljudi, vozim Renault Megane IV karavan 2018 godište. Kupljen nov, prelazim velike kilometraže.  Od starta menjam ulje i filtere na svakih 15k, a svaki drugi put zamenim i filter goriva.

Uskoro planiram veliki servis na 240k pa sam poručio ove delove:
- Set PK Ina
- pumpa vode Graf
- set lanca Swag

Svi delovi su nemačke proizvodnje, zamenski su tj. nisu originalni, ali dobrog su kvaliteta. Svi delovi me koštaju 33.500 RSD, to je cca 285 eur. Za ruke majstor traži 200 eur. U ovlašćenom servisu su mi tražili 137.000 rsd za sve. Da li je moguće da je razlika toliko velika?

Ne znam da li da menjam i interkuler crevo, nema znakova propadanja, ali možda je bolje menjati nego da mi stane auto na putu. Na šta treba obratiti pažnju i šta se još menja na velikom servisu?
Dranje bukvalno!

Pre mesec dana sam radio veliki servis sa powergrip setom zupcenja, GMB vodenom pumpom, svim ostalim kaiševima, antifriz i sva 4 grejača, bez ulja. Sve sa rukama izašlo 52.000 RSD!
We are ham operators, we are not normal!!

zubovic

Gde si radio servis? Ja sam od skoro na Rudniku, a vidim da si ti iz Aranđelovca, nije mi to daleko, ako imaš dobrog majstora došao bih do njega. Ja sam naručio delove za 33500 rsd i majstor mi traži 200 eur za ruke, to mi je OK.

MilosM

Auto centar Soldat
We are ham operators, we are not normal!!

valjan