Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Click

I koliko je izaslo?
Koji ti je ovo Clio?  :kafa:

Boki

Tetkin clio.... :o: svi u familiji voze  :renault:
Delovi kostali 10500(zupcasti,spaner,vodena pumpa,filteri ulja,vazduha,benzina kabine koji nema na ovom modelu clia...dzabe ga kupio i ulje)Ruke 3 000din :yeah:
Nisu sale za umove male

bojan.j

uvezao sam skoro iz Nemacke reno klio 1.2 2002g,presao 160000.Nemam nekih iskustava sa autima,ovo mi je prvi koji vozim,pa bih hteo da pitam,da li moram da mu odmah menjam zupcasti kais ili mogu da ga vozim jos neko vreme,problem je u tome sto neznam kada mu je radjen poslednji servis.

pmilovanovic

otidji u ovlasceni servis i zamoli ih da ti daju spisak prethodnih servisa ako je ranije odrzavan u ovlascenom reno servisu. mislim u inostranstvu. mogu preko pc da ti pogledaju jer su oni umrezeni. tako sam i ja uradio. :hey1:

coabrucelee

Posto sam tek kupio clia ( clio B 1,2 16v, 2001. godiste), a ujedno prvi put vozim renault, uputite me sta bi trebao najpre da kontrolisem, i koliko ce me otprilike kostati veliki servis? Mozda je o ovme vec pisano, ali posto uglavnom sam sam na netu kad sam na poslu, nisam stgao da pronadjem. Za pocetak mi se cini da je auto u dosta dobrom stanju i nisam mu nasao neke vece zamerke.   

Click

1. Sretno sa autom.
2. Prekontrolisi sve, da bi bio miran i mogucnost neprijatnih iznenadjenja svedes na minimum.
3. Ja bih na tvom mestu promenio set zupcastog kaisa, set PK kaisa, vodenu pumpu, ulje u motoru + sve filtere, ulje u kocinicama i antifriz. Posebno bih prekontrolisao prednji/zadnji trap i kocioni sistem (zaptinenost/istrosenost plocica, paknova i diskova)

Cena? Pa mislim da ako bude bez intervencija na elementima oslanjanja i kocionim sistemu, ne bi trebalo da bude vise od 300 evra.. Cena moze biti i manja ako stavis neke druge, neoriginalne delove, mada tu treba biti oprezan.

dukisa

meni u ovlascenom servisu kostalo 30k dinara bez filtera ulja dakle, samo kajsevi, semenizni, vodena pumpa, antrifriz i zadnji desni lezaj jer je otisao na reno clio 1,5 dci, pa eto sad znas od prilike a mali servis 10k dinara. :) inace ovlasceni servis u jagodini jedan od boljih:) svakom bi ga preporucio :)  :klap1:

Adam

Citat: coabrucelee poslato 25.09.2009. - 13:40
Posto sam tek kupio clia ( clio B 1,2 16v, 2001. godiste), a ujedno prvi put vozim renault, uputite me sta bi trebao najpre da kontrolisem, i koliko ce me otprilike kostati veliki servis? Mozda je o ovme vec pisano, ali posto uglavnom sam sam na netu kad sam na poslu, nisam stgao da pronadjem. Za pocetak mi se cini da je auto u dosta dobrom stanju i nisam mu nasao neke vece zamerke.   

Od nedavno sam kupio Megan-a II, bio sam u sličnoj situaciji kao i ti. Otero sam ga u servis, i radi svoje sigurnosti i bezbednosti, prekontrolisao sve. Preporučili su mi da odradim veliki servis, i bili su u pravu, kaiševi su bili pri kraju, prekontrolisao sam i kočnice, i one su takođe, bile istrošene, zamenio ulja, filetere,...  Na prvi pogled auto je izgledao extra, bez i jedne ogrebotine, mane i sl., a zadovoljstvo na velikom servisu me koštalo ravno 100k - prava sitnica, ali time sam sprečio neke druge kvarove i sl. Pa ti najtoplije preporučujem da odradiš veliki servis i sve prekontrolišeš, radi sebe... :old:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

coabrucelee

Tako sam i mislio, uradicu veliki servis, a verovatno ce se naci i nesto jos da mu se uradi. Auto izgleda extra, ali ima gomila sitnica da mu se sredi, kao na primer dugme za sva cetiri migavca ( cuo sam da mu se to cesto kvari). A nesto me posebno nervira, auto ima tzv. deciju bravu koja u kombinaciji sa alarmom i daljinskim zakljucavanjem ne funkcionise bas najbolje, odnosno cesto mi se desi da kad izadjem iz kola i pritisnem na daljinskom da se zakljuca on se otkljuca ili obrnuto. Ipak mislim da je pre problem u alarmu, pa cu verovatno morati da ga skidam :doh:.

Stragi21

Koliko vidim a verovatno i jeste tako,kod nas dolaze vozila na kojim treba da se menja na pr zupcasti itd (od prilike sve one stavke sto se rade oko 120000km ili 5god) i tako ispada da treba ''Pod obavezno'' veliki servis da odradis a to na danasnjim renault vozilima nije jeftino. Pa sad kupis kola koja na izgled-vrhunski,bez zamerki a unutra :help: tako da najbolje a i svima preporucujem posle kupovine provera celokupnog automobila i zamena svega u sta se sumnja

mislim da ce moci neko da ti pomogne u vezi zakljucavanja ovde ili u temi tip and trick. Mozda samo da iskljucis to decije zakljucavanje :nezna:

Adam

Citat: Stragi21 poslato 26.09.2009. - 19:01
Koliko vidim a verovatno i jeste tako,kod nas dolaze vozila na kojim treba da se menja na pr zupcasti itd (od prilike sve one stavke sto se rade oko 120000km ili 5god) i tako ispada da treba ''Pod obavezno'' veliki servis da odradis a to na danasnjim renault vozilima nije jeftino. Pa sad kupis kola koja na izgled-vrhunski,bez zamerki a unutra :help: tako da najbolje a i svima preporucujem posle kupovine provera celokupnog automobila i zamena svega u sta se sumnja

Naravno, slažem se da treba zameniti sve u sta se sumnja...jer to je na prvi pogled skuplje, ali sprečavaju se dalji otkazi sistema...i mnogo veći troškovi... Ali ipak delovi renaulta su dosta skupi... :yes:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

pablo1986

Dakle,kada sam kupio auto odmah su zamenjeni kaisevi,spaneri, filteri, i ostala prateca cuda... Medjutim kasnije sam primetio da mi auto u leru nepravilno radi,kao da se cima svremena na vreme,obrataji ne variraju.... Otisao do majstora i on kaze da mi filter za gorivo ne valja,zamenim filter ponovo,stvar je ista! Zatim je rekao da dizne prave problem i da moze da ih skine i ocisti,ali ja mu nisam dozvolio da to dira.... I ladno lik kaze da to tako treba da bude... Klasicno iskuliranje.. :banghead: Proslo je malo i namesti se da u kaficu sedim sa likom koji drzi servis samo za diesel motore i rece da svratim kod njega da pogledamo u cemu je rec...... Posle 10-tak min gledanja na diagnostiku i po motoru dosao je do zakljlucka da mi auto nije uzubljen kako treba,a da ostalo je sve ok.... Ostavio sam auto i dosao sutradan,upalio ga da vidim kako radi i ostao sam bez texta... :blink: Klindza mi savrseno radi,cak stavise kao i da se manje cuje rad motora.... Odusevljen sam ostao....A prethodni majstor drzi ovlascen Renaultov servis u ks-u i na glasu je, da ga ne pominjem sada..Sloser!!!!   Nadam se da ce nekom pomocu jer sam ja izgubio 3,4 meseca dok nisam otklonio kvar.......
.....It's now or never.....

Driver023

Kod mene Scenic 1.9dci nije radio normalno na leru, stalno su poskakivali obrtaji, i ispalo je da se zapusilo neko sito valjda pre pumpe goriva,ciscenjem istog resen je problem...

Byk

Pozdrav svima,

Da li mozete da mi kazete sta sve spada u veliki servis, sta se sve menja, i koliko bi to kostalo?
Koliko sam mogao sam da zakljucim, cene velikog servisa se krecu oc 28.000 do 50.000 dinara.
Da li imate neke preporuke za neki servis koji bi to odradio kako treba :) a da mi ne oderu kozu s ledja :)  ??

Hvala!

Goxxy

Obavezno:
Kaiševi, roleri, španeri, ulje motora, filteri (motora, klime, goriva).

Preporučljivo:
Vodena pumpa

Opcioni:
Kočione pločice (prednje i zadnje, sve zavisi koliko su istrošene), kočioni diskovi.

Ja sam menjao sve što je navedeno (izuzev zadnjih pločica i diskova). Izašlo me je oko 385e - delovi (27000) i ruke (100e).

Toplo preporučujem Servis Neša, Pregrevica 182, 011/2617-365 i 065/2617-365 (pošto si iz Beograda) - nije reklama, ljudi rade zaista fantastično i izuzetno su korektni, jedino što treba otići i zakazati servis, pošto imaju puno posla i desi se da su prebukirani.