Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Adam

Slažem se za Goxxy-jem, i jos bi dodao da ti pogledaju krajeve letve volana(spone), to je,recimo, meni menjano na velikom servisu. A što se tiče cene, zavisi sta ti sve menjaju, a mene je izasao veliki servis, doduše na Meganu, 100.000 din...
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Rins

Ja nisam zamenio vodenu pumpu kad sam radio veliki servis... E sad da li je tacno da cu morati da menjam i zupcasti kad budem menjao pumpu ili je to samo u slucaju da pumpa "propisha"?

fLiP

Da. Kako sam ja cuo od nekih majstora, a i ovde menja se i kajis.

Byk

AK FRANCUZ u Jagodini:

VELIKI SERVIS ZA LAGUNU ID MOTOR
KOSTA 39600.00 SA RADOM

DELOVE ZA TAJ MODEL MOTORA NEMAMO
GARNITURA KAISEVA            15000.00
CEPOVI BREGASTE                 1400.00
ANTIFRIZ                             1400.00
PUMPA ZA VODU                    8400.00
GRT LINIJSKI SA SPANERIMA    8200.00
RAD                                     5200.00

UKUPNO                              39600.00

Rins

Bas sam juce pitao mog majstora vezano za vodenu pumpu... ne menja se kais ako je u dobrom stanju...

Ovlasceni servisi plasiraju svakakve budalastine u cilju da izbiju i poslednju pare iz dzepa svojih musterija... o skracivanju vremenskih intervala za velike i male servise da ne pricam....

Pa ljudi kako to da se u FR veliki servis radi na 120000km a kod nas na 60000.... jel mi vozimo isti automobil...

Byk

i ako jos dodas recimo, disk kocnice, amortizere, kvacilo, lamelu ili bilo sta drugo.... bez 80.000 nema servisa, sto naravno mislim da je suludo!

Adam

Citat: vgorenc poslato 13.11.2009. - 09:20
bez 80.000 nema servisa, sto naravno mislim da je suludo!

Sve je to luksuz...al kad nesto moras, moraš...svako gleda da te opelješi...

Citat: Rins poslato 13.11.2009. - 09:02
Pa ljudi kako to da se u FR veliki servis radi na 120000km a kod nas na 60000.... jel mi vozimo isti automobil...

To je uglavnom zbog lošeg kvaliteta goriva kod nas...
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

PremieRacing

^^^ - apsolutno tacno, kvalitet goriva ne utice na trajnost spanera, kaiseva i sl. pa tako ne utice ni na 'veliki' servis.
Ali na 'mali' utice posto lose gorivo prlja filtere i ulje daleko brze nego dobro gorivo. A i filter vazduha pri voznji u Srbiji posle 10.000km izgleda kao da je presao 100.000km u Svici.

Citat: Adam poslato 06.11.2009. - 19:33
A što se tiče cene, zavisi sta ti sve menjaju, a mene je izasao veliki servis, doduše na Meganu, 100.000 din...

:oo:  :oo:  :oo:    :blink:
Ovo je strasno, molim te posalji mi na pp sta su ti sve radili, taksativno pobrojano. Mene je veliki servis na Meg. kostao 28.500 i to sa hidraulicnim nosacem motora od 7.500 i njegovom zamenom.
.

fLiP

Mene je izasao oko 40000hiljada ono osnovno, plus su mi jos nesto zamenili usput... Ali 100 000din! :tup:

Cherokee

Kad sam procitao koliko je njega kostao veliki servis, prosto me je strah oterati auto kod majstora na prolece da mi uradi veliki servis :strah1: :strah1: :strah1:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

fLiP

^^ I ja isto tako mislim! Sto je mnogo mnogo je... al gde da odes a da ti korektno urade, da ne ostavljam auto kod "Radojice" koji ce da mi zadrzi auto barem 3 dana zbog V.S.??? O tome se radi... to se ne nalazi na svakom cosku.
A kola su preko potrebna svaki dan. Jer kada mi nemamo ispravna kola onda tamo neko drugi ispasta vise nego mi... :(
To je jedina pozitivna strana ovlascenog sve ostalo je :rig:, pogotovo cene!

fLiP

Goxxy

Citat: vgorenc poslato 19.11.2009. - 23:21
Ja se jos uvek dvoumim u koji servis da idem, i nekako se potajno nadam da cu naci jeftiniji veliki servis, jer 40.000 (a ne 100.000) je mnogo.
Apsolutno preporučujem servis sa početka teme. Mislim, ako ništa drugo - u Beogradu si, a servis je iz Zemuna, nije ti daleko. A možeš pozvati i informisati se oko cena svakog dela i koliko bi "ruke" koštale za tako nešto.

Nemojte misliti da je ovo reklama, jednostavno - znam par ljudi (osim mene naravno) koji su prezadovoljni servisom, vlasnikom, majstorima, cenama i ne pada im na pamet igde da idu sem tamo.

Byk

evo raspitivao sam se danas za veliki servis u savi.

Zub kais sa spanerima 15.800
PK 8.400
Pumpa 9.100
svi filteri 5.200
ulje 5l 3.500
ruke oko 7.000

sve zajedno... skoro 50.000

akaboka

Moj ljubimac je star 4 godine,sad u januaru proslavio rodjendan,presao 54 000km...Pored redovnog servisa,koji sada trebam da radim,trebalo bi i veliki na 60 000km,pa me zanima da li to moram sada zajedno sa redovnim ili mogu da odlozim za nesto kasnije!?

Ja bih ga jos jedno 4000 km maximalno vozila i onda oterala na v.servis,ali bojim se da ne zeznem nesto...
:wavey: