Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna II - odrzavanje

Započeo Malivuk612, 06.09.2008. - 02:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Malivuk612

nisam teo da otvram novu temu, za jedno pitanjce...

gde da nadjem one metalne kopce pojaseva??? popi#dim kad idemo na 3 min negde a moram da se vezem...
tj jel su univerzalne ili mora po tipu auta? (sto bi bilo onda mnogo zajebanije za naci...)
cale se vezuje jedino kad ide van grada, pa je provukao pojas iza sebe, al se lomi preko sedista, i struze kozu na ivicama, pa bih i toga da se resim...

Marko Os

A zasto jednostavno ne napravis "Hasan sjeckati" zice ispod sica?
Ušveckoj ladno, al standard

Malivuk612

Exception®

Onda veži pojas pa sedi preko njega ili ga veži sa zadnje strane sedišta ;). Inače, metalne kopče potraži na otpadu :yes:
ΕΛΛΑΣ

nenasan

Prvo što bi stavljao čelične kad je kod tebe samo 16 coll ,drugo više te košta jer moraš da kupiš felne,znači naj manje 80 e ,pa zatim ti trebaju i novi šrafovi,pa će sigurno da ti blješti upozorenje za gume jer nemaš senzore u čeličnim a da kupuješ skupi su, i na posletku trebaju ti i nove ratkapne,saberi pa se saberi!

Malivuk612

a reci mi sta cu sa ovim Pirelijevim koje su sad na njemu, i extra su? nemam kucu pa da ih ostavim na tavanu ili u garazi... i sta cu posle sa winterama... ovako na felnama jos i imam gde da ih ostavim (duga prica)
za senzore postoji vrlo jednostavan lek...

fica8

na laguni ja mislim da ne moze da se stave felne manje od 16",nebitno da li su celicne ili alu...
a sto se tice pritiska u gumama ja mislim da vise neces da ih imas ako skines te felne posto nove nemaju senzore ali MISLIM znaci nisam siguran
ja sam sa svoje lagune skinuo te senzore pritiska u gumama,koj ce mi djavo....
mozda ti je to biip rezerva????
to mi se nije desavalo...
ja bih ti preporucio da imas set letnjih i set zimskih felni i guma....
ja cu uskoro da stavim zimske 16 skidam 17 letnje
naravno za nove cel felne i gume ti treba oko 650e,toliko sam ja dao+30e za radkapne

Malivuk612

ne znam samo kojom racunicom si izracunao 650 E za felne i gume... koje dimenzije? felne nek su 50E kom, to je 200, i 4 Winter1 su u toj dimenziji oko 220 E... sto je 440, a ne 650... ;)
moze 15'', caletov kolega ima zimske gume 195/65 R15... sto ne bi moglo? to je skoro ista velicina...

za senzore je lek samo da se iskljuci onaj prijemnik na podu auta, i izbrise se greska na kompu, i posle kad vratis felne koje imaju senzore, samo upalis ponovo...

onaj biip nije rezerva nego komp pokaze da je sve ok... proverio i to...

danas je dobila nove plocice, diskovi su ok...

fica8

ja sam placao 80e 1 original reno cel. felnu 205/55 r 16 znaci 4 felne 320
1 nova zimska za tu felnu je ja mislim 70e znaci 4 gume wintera 280
zbir 600e + balans montaza 20   sve skupa oko 620
+ 30e radkapne
eto......
to je bilo proslog oktobra
a 15 znam da nisam mogao da namestim
pa one su sigurno jeftinije od 16 stavio bi ih sigurno ako su mi jeftinije

Malivuk612

ne znam, mozda  tvoja ima drugacije vesanje il sta vec posto je GT, al na ove ide  15 sigurno...

matrix023

Citat: Malivuk612 poslato 06.09.2008. - 02:17
1. kada se upali auto, posle par minuta se cuje glasno BIIP... ne pokaze nista na bordu, ne pali se nikakva lampica, svi vezani, vrata lepo zatvorena... i nikako da ukapiram sta je to...
2. imam senzore pritiska... a na zimu planiram da stavim celicne felne, pa me interesuje sta ce se desiti ako nemaju one ventile sa senzorima... oce pistati, izbacivati neko upozorenje, ili ce samo pokazivati da ne ocitava...?
i,posto su sada na njoj 205/55 r16, jel bih mogao da stavim zimske 195/65 r15? jel bi bio nizak auto?
pa nije 2mm razlike, sa 16" ti je precnik tocka 519.15 mm a sa 15" je 507.75 mm skoro 12 mm razike...

nenasan

Može 15,ja imam pravu knjigu i moja je dinamik tako da ako ijedna ima velike diskove to je dinamik pa joj ipak pripadaju i petnaestice, a istina je da na neke automobile ne može ali to je u direktnoj vezi sa veličinom diska što kod lagune nije slučaj.

mire

Za mp3 imaš jednostavno rešenje. Zove se xcarlink, povezuje se kao cd changer i pušta mp3 sa USB memorije ili SD kartice. Baš i ja planiram uskoro da ga uzmem. Prijatelj ga ima u Stilu, i radi super, mada se povremeno ubaguje, ali nije ništa strašno i nepodnošljivo...

fica8

ma nemam pojma za taj xcarlink...
video sam njihov sajt,ali nista ne znam kako radi sta???
ne znam da li je zvuk kao fabricko ili je drugacije...
ja imam onaj fm modulator,zanimljivo je smisljen ali je slab zvuk...

mire

Mogu samo da ti kažem kako je kod ovog drugara na stilu, jer ga ja još nisam montirao... Ponaša se u potpunosti kao cd changer, rade komande na volanu i displej, ali ne pokazuje imena pesama. Kod njega je zvuk identičan kao sa radija ili cd-a puštenog na fabričkom plejeru. Nadam se da će tako funkcionisati i na laguni. Ja planiram da ga uzmem tokom ove nedelje, kad stignem, pa ako hoćeš - sačekaj da ga montiram pa ću preneti utiske.