0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja uglavnom gledam preko ramena kad vozim u rikverc, pa mi baš i ne bi bio koristan displej na retrovizor. U suštini, mislim da je zvučno upozorenje sasvim dovoljno. I kod ovih senzora koji se naknadno ugrađuju (bar kod onih koje sam video) kad pištanje pređe u kontinuiran ton, ni razdaljina na displeju se više ne smanjuje. Problem sa tim naknadno kupljenim senzorima je što su prilično loši. Recimo, po kiši, dovoljno je da se voda sliva niz branik i da se oni totalno zablentave.Zaboravih da napišem - montirao sam xcarlink i za sada sam prezadovoljan. Zvuk je odličan, sve komande na volanu rade (i pauza, i donji taster za promenu cd-a u changeru) i montirao sam ga tako da mi samo u kasetu ulazi produžni usb kablić. Moj fabrički cd je cabasse tronic.
Čuj... BMW X5 košta toliko da bi trebalo sam da se parkira...Uzeo sam xcarlink bez BT, ali sa mogućnošću naknadnog dodavanja. Znači, novi je model. Ugradnja je trajala jedno 15 minuta - sam sam ga ugradio. Sam uređaj sam montirao iza kasete ispred suvozača (kaseta se lako skida, iza nje je filter za klimu pa je predviđena za skidanje) i samo sam u kasetu kroz rupu za svetlo provukao kablić za USB. Na cd se lako povezuje - samo se uključi u slobodan slot predviđen za cd changer i to je to.
Da, 105€ je cena. Sad više nema smisla da slikam jer se ništa ne vidi, samo u kaseti imam jedan kraj produžnog usb kabla koji se dobija sa uređajem, i u njega je uštekan usb. Uređaj sam sa dve vezice pričvrstio za onu šipku koja ide iza instrument table, samo sam između stavio malo onog sunđera koji se dobija sa matičnim pločama, da ne bi bio naslonjen na metal i da bih izbegao eventualne zvukove u vožnji od drmanja.Veličina uređaja je... pa, recimo kao audio kaseta, samo za nijansu deblje.Juče sam ga dosta slušao jer sam išao do Vršca i nazad i mogu samo da kažem da sam potpuno zadovoljan. Sve radi kako treba a i zvuk je odličan.
Što se mene tiče, Goran 10€ je Goran 20€. Pitao sam ga da li ima parking senzor, i kaže da ima, cena malopre spomenuta. U svakom slučaju, to mi je daleko bolje nego da poručujem ceo originalni komplet (nije moguće poručiti na komad).
pa nije 2mm razlike, sa 16" ti je precnik tocka 519.15 mm a sa 15" je 507.75 mm skoro 12 mm razike...