Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna II - odrzavanje

Započeo Malivuk612, 06.09.2008. - 02:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fica8

moguce
ja sam se odusevio sto ovaj lik ima takve parking senzore
trazio sam po netu ma nema sanse da nadjem
svi ono klasika....

mire

Ja uglavnom gledam preko ramena kad vozim u rikverc, pa mi baš i ne bi bio koristan displej na retrovizor. U suštini, mislim da je zvučno upozorenje sasvim dovoljno. I kod ovih senzora koji se naknadno ugrađuju (bar kod onih koje sam video) kad pištanje pređe u kontinuiran ton, ni razdaljina na displeju se više ne smanjuje. Problem sa tim naknadno kupljenim senzorima je što su prilično loši. Recimo, po kiši, dovoljno je da se voda sliva niz branik i da se oni totalno zablentave.

Zaboravih da napišem - montirao sam xcarlink i za sada sam prezadovoljan. Zvuk je odličan, sve komande na volanu rade (i pauza, i donji taster za promenu cd-a u changeru) i montirao sam ga tako da mi samo u kasetu ulazi produžni usb kablić. Moj fabrički cd je cabasse tronic.

nenasan

U bmw 5 350 xd,full oprema, moj saradnik ima, preko ekrana navigacije pokazuje koji senzor reauguje ,a pri tom je nacrtan ceo auto,tako da ima varijanti koje su mnogo naprednije od običnog pištanja.

fica8

Citat: mupe poslato 15.11.2008. - 09:09
Ja uglavnom gledam preko ramena kad vozim u rikverc, pa mi baš i ne bi bio koristan displej na retrovizor. U suštini, mislim da je zvučno upozorenje sasvim dovoljno. I kod ovih senzora koji se naknadno ugrađuju (bar kod onih koje sam video) kad pištanje pređe u kontinuiran ton, ni razdaljina na displeju se više ne smanjuje. Problem sa tim naknadno kupljenim senzorima je što su prilično loši. Recimo, po kiši, dovoljno je da se voda sliva niz branik i da se oni totalno zablentave.

Zaboravih da napišem - montirao sam xcarlink i za sada sam prezadovoljan. Zvuk je odličan, sve komande na volanu rade (i pauza, i donji taster za promenu cd-a u changeru) i montirao sam ga tako da mi samo u kasetu ulazi produžni usb kablić. Moj fabrički cd je cabasse tronic.

koliko te je izasao xcarlink,jel si uzeo onaj osnovni ili sa bluetooth-om???koliko dugo traje ugradnja?

mire

Čuj... BMW X5 košta toliko da bi trebalo sam da se parkira...

Uzeo sam xcarlink bez BT, ali sa mogućnošću naknadnog dodavanja. Znači, novi je model. Ugradnja je trajala jedno 15 minuta - sam sam ga ugradio. Sam uređaj sam montirao iza kasete ispred suvozača (kaseta se lako skida, iza nje je filter za klimu pa je predviđena za skidanje) i samo sam u kasetu kroz rupu za svetlo provukao kablić za USB. Na cd se lako povezuje - samo se uključi u slobodan slot predviđen za cd changer i to je to.

fica8

Citat: mupe poslato 15.11.2008. - 21:49
Čuj... BMW X5 košta toliko da bi trebalo sam da se parkira...

Uzeo sam xcarlink bez BT, ali sa mogućnošću naknadnog dodavanja. Znači, novi je model. Ugradnja je trajala jedno 15 minuta - sam sam ga ugradio. Sam uređaj sam montirao iza kasete ispred suvozača (kaseta se lako skida, iza nje je filter za klimu pa je predviđena za skidanje) i samo sam u kasetu kroz rupu za svetlo provukao kablić za USB. Na cd se lako povezuje - samo se uključi u slobodan slot predviđen za cd changer i to je to.

kolka je cena na njihovom sajtu pise nesto valjda 105 e?????daj neku slicicu  da vidim kako izgleda

mire

Da, 105€ je cena. Sad više nema smisla da slikam jer se ništa ne vidi, samo u kaseti imam jedan kraj produžnog usb kabla koji se dobija sa uređajem, i u njega je uštekan ;) usb. Uređaj sam sa dve vezice pričvrstio za onu šipku koja ide iza instrument table, samo sam između stavio malo onog sunđera koji se dobija sa matičnim pločama, da ne bi bio naslonjen na metal i da bih izbegao eventualne zvukove u vožnji od drmanja.

Veličina uređaja je... pa, recimo kao audio kaseta, samo za nijansu deblje.

Juče sam ga dosta slušao jer sam išao do Vršca i nazad i mogu samo da kažem da sam potpuno zadovoljan. Sve radi kako treba a i zvuk je odličan.

fica8

Citat: mupe poslato 16.11.2008. - 13:49
Da, 105€ je cena. Sad više nema smisla da slikam jer se ništa ne vidi, samo u kaseti imam jedan kraj produžnog usb kabla koji se dobija sa uređajem, i u njega je uštekan ;) usb. Uređaj sam sa dve vezice pričvrstio za onu šipku koja ide iza instrument table, samo sam između stavio malo onog sunđera koji se dobija sa matičnim pločama, da ne bi bio naslonjen na metal i da bih izbegao eventualne zvukove u vožnji od drmanja.

Veličina uređaja je... pa, recimo kao audio kaseta, samo za nijansu deblje.

Juče sam ga dosta slušao jer sam išao do Vršca i nazad i mogu samo da kažem da sam potpuno zadovoljan. Sve radi kako treba a i zvuk je odličan.

super uzdravlje da te sluzi
hvala na informacijama
cim skupim neku kintu ima i ja da stavim

Laguna22D

Citat: mupe poslato 14.11.2008. - 18:34
Što se mene tiče, Goran 10€ je Goran 20€. :) Pitao sam ga da li ima parking senzor, i kaže da ima, cena malopre spomenuta. :) U svakom slučaju, to mi je daleko bolje nego da poručujem ceo originalni komplet (nije moguće poručiti na komad).
Hehe, pa moguce, za Lagunu I su delovi 10e, za dvojku 20  :rotfl:  :gun: Bata se prilagodjava situaciji ja da vam kazem :). Ma vazno da se nadju delovi. Sorry za  :OT:, ali kad smo vec tu, ogrebani mi farovi ,levi posebno, pa ako neko ima...  :help:
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

mire

Jel ti to imaš lagunu I ph2? Obično subotom na bubnju ima farova za sve i svašta, ali cene i nisu baš neke extra povoljne... A probaj i na telefon 0641111667. Taj lik ima polovne delove za starije renoe, a prijatelj je kupio prednji žmigavac za megane coupe za 10€. Vrlo moguće da će imati i farove za tebe.

Laguna22D

Nisam jos potpuno usao u Renault svet, ali koliko kontam, ima restyling Lagune koju mi imamo, sa onim bistrim stopovima, i okruglim maglovkama napred. I farovi su zajedno sa migavcima. Nasa nije restyling (ide od 1998.?), ali je prethodni vlasnik stavio te farove. Jedino sto je hteo da ih polira, pa je izgrebao plastiku na levom. Hvala svakako, zvacu da pitam da li ima i posto...

mire

Da, od 1998. je laguna I phase 2 (mada sam juče na Bubanj Potoku video jednu koja je phase 1 a vlasnik tvrdi da je 1999. godište, yea right) i ima te drugačije farove koji su daleko podložniji starenju i zamućivanju od onih sa ph1.

Javi da li si nešto uspeo da nađeš.

Laguna22D

Nema, moze da mi nabavi nov "van originala" ali mi ne bi preporucio.. Tesko se nalazi, svi traze. Cini mi se da je neko na ovaj auto stavio nove te farove, ali je kad je polirao auto presao glžrubim sundjerom i preko fara.. A to iz plastike ni jedna pasta ne izvuce...  :cekicem:. Tragamo dalje...

Malivuk612

Citat: matrix023 poslato 09.11.2008. - 15:12
pa nije 2mm razlike, sa 16" ti je precnik tocka 519.15 mm a sa 15" je 507.75 mm skoro 12 mm razike...

pricam o dimenziji koju ces dobiti zajedno za gumom...
tj tih 10mm razlike je 65 na 15-ici, tj 55 na 205/55 r16...

a sto se tice diskova, o tome nisam ni razmisljao, nije Laguna sportski auto...

nenasan

Ma ti malivuk znaš da može ali fica8 ne zna pa da kažem što znam a što ne znam naučiću.