Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)

Započeo mali_veseljak, 11.09.2008. - 23:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

MilosM

Da rade normalno, ne bi se palila greska. Moj ti je savet da oteras auto I da ti srede da se ne pali vise ta greska, I suprotnom, spremi jedno 200-300 e samo zato sto te smara greska:)
We are ham operators, we are not normal!!

Brendza

Rešio problem. Bio do Malkoma da pokupujem filtere za servis i vidim piše beplatna dijagnostika u servisu pored (Viktor AS). Priključio čika na komp., greška na lamda sondi,  zavukao se ispod auta, kad ono malo udarena lamda sonda i neke žice vire iz nje. Verovatno kad sam silazio sa puta da  :ovce: :p :o: Uglavnom vratio te žice, stegao ih, vezao da ne ispadnu, obrisao grešku i sad radi kao sat i mnogo brže dostigne optimalnu temp. Ovom prilikom da pohvalim ovaj servis (Viktor AS).

Želeo bih da upozorim članove ovog foruma da NE idu u servis PMP Mobile u NS. Preko tel.je dijagnostika 1000 din., a tamo je 1500 din., kad sam tražio da mi odštampaju izveštaj sa dijagnostike, ne radi štampač, kad sam tražio račun, ne radi kasa itd.

Zrnke

Jutros kad sam seo u auto upalila se lampica i pise na bordu check emissions. E sad pretpostavka je ili da je zaprljan egr ili nesto sa katalizatorom nije u redu. Inace u voznji ne osetim nikakav problem. Da li neko zna sta je pre nego sto odem u servis?

spojene teme

saint2000

I kod mene se javio problem sa pomenutom lampicom , otisao na dijagnostiku i prijavljuje gresku FUNKCIONALNA GRESKA KATALIZATORA. Serviser rekao da nije nista strasno , obrisao gresku i vozi...

Zrnke

Na dijagnostici kaze da je otisao egr ventil. E sad nosim u petak na ciscenje pa cemo da vidimo, nadam se da necu morati da ga menjam.

Otisla elektronika ili sta vec, uglavnom stavio sam novi koji kosta 14.600 din . Stari smo jedva izvukli iz onog kucista. Umalo da kupim i novo  kuciste, kako li se vec zove. Auto ne mogu da prepoznam od kad sam stavio novi egr, ide kao blesav. Al skupo me je kostala ta igranka. Cene egr ventila su varirale od 14.600 pa sve do 32.000.

milos scenic

I meni se jutros upalila slavinica, service i pise CHECK EMISSIONS, sta bi moglo biti?? Auto normalno, pali, lepo ide, ne dimi... Zakazao sam CLIP za utorak tek, nije moglo ranije. Jel opasno da vozim tako do utorka?

Zrnke

Meni je izbacio istu poruku i na dijagnistici je pokazao egr ventil. Normalno sam ga vozio oko 10'tak dana dok nisam otisao kod majstora da ga skinemo i da probamo da ga ocistimo. Na kraju sam kupio drugi i sad je sve ok. Možda ti je samo zaprljan egr, negde su pominjali neku lambda sondu na katalizatoru. U svakom slucaju pravac majstor, komp,

milos scenic

Evo jutros mi se ugasila lampica, presao danas 100km i nista. Nisam ni docekao utorak za CLIP, da li mozda ima neki LOG ili tako nesto da vidi koje greske su se palile neko vreme unazad?

djiuliju

misko_englez

Danas mi se upalila ta lampica, ali nema nikakve poruke. Auto ide normalno i uopste ne dimi. Da li neko zna sta bi mogo da bude problem?

MilosM

Lampica ima više značenja kao što ćeš naći u temi. Prelistaj temu u nazad malo :). A jedino na dijagnostici možeš saznati o čemu je reč.

misko_englez

Upalila se lampica "Check Engine" na kontrolnoj tabli. Posto ovde kod mene samo jedan majstor ima univerzalnu dijagnostiku, da li mogu kod njega da oteram auto ili mora na CLIP?

MilosM

CLIP moja preporuka. Nemam poverenja u te ''univerzalne''.

GoPlay

Clio III 2007g
1.4 16v motor 72KWh - 98HP

Danas palim auto. motor hladan. Odvezem se od Grbavice do Predsjednistva upali mi se ta lampica. Ali blinka kao zmigavac. Znaci ne gori konstantno.
Lampica se ugasi preko 2.700RPM ali samo u voznji i cim spadne ispod 2.000 lampica se opet pali.
Motor mi malo cudno radi. Malo ali skroz malo kao da stekce. Kao da se nesta zacepilo... Nemam odziv na gasu kao sto sam imao prije. A mozda iz straha ne pritiscem kako bih trebao da nepokvarim jos vise.
Malu razliku osjetim na mjenjacu isto a mozda samo umisljam.
Isto tako dok sam parkirao auto isao u rikverc nesta mi je kleputalo (tup zvuk metala/plastike) kod desnog tocka. Poslije je prestalo kad sam probao opet da upalim. Motao volan lijevo desno nista.
Letva volana je suha. Nema nigdje ulja.
Manzetne na kuglama i lafetama izgledaju na oko kao nove.
I primjetio sam malo na tabli gdje se ispisuje kolicina predjenih kilometara da malo gubi kao kontakt. (tacnije osvjetljenje kao da sa 100% spadne na 95% i vrati se konstantno kao da 4 zmigavca rade)

ova lampica je u pitanu...

usput: ako neko ima knjigu uputstava i one osnovne od clia III volio bih da skinem...

EDIT: spojene teme
Iam What Iam

SlObOdNi

proveri creva za dovod goriva da ti ne pusta negde fals vazduh... ili da nije do pumpe goriva :nezna: