Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)

Započeo mali_veseljak, 11.09.2008. - 23:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

darkomit

Resio sam problem!! U pitanju su bile dve bobine, prva i cetvrta crkle. Zamenjene i auto radi kao pre, vuce, prima gas sasvim normalno. Startan je kao i pre.
Kad smo vec kod sipanja goriva, da li mogu,  posto trenutno imam u rezervoaru BMB 95, da li mogu kad se jos malo isprazni da sipam Europremium BMB 95 a da ne dodje do nekog nezeljenog efekta?? Hvala!!!

slavko_bgd

@darkomit> druže, koje bobine si stavio i koliko koštaju po komadu?
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

darkomit

Marka bobina koji sam ugradio su Mobiletron, cena im je 3700, kao sto sam naveo gore u prethodnom postu! ;)

endzone

Hristos se rodi !!

Auto kupljen pre par dana, Scenic 1.6 16v , na placu stajao na rezervi a gospoda nije mogla da izvadi iz dzepa 1000 dinara da natoce goriva posto im je to veliki trosak. Uzmem auto svratim na pumpu natocim gorivo i do kuce sve u redu. Ja zadovoljan jer je auto stvarno u ekstra stanju, ujutro ga upalim on radi kao traktor i pocne da mi blinka "slavinica" lampica, ne mogu da verujem pa nisam ga ni 100km vozio vec problem. Posto je praznik niko ne radi ja zovnem Borisa da zakazem za sutra a on me obraduje kaze idem sutra na put nisam tu do 16.01. ali sad cu da dodjem do tebe ponecu laptop da ocitamo problem.Prikacismo laptop ne rade 1 i 4 bobina. Znaci isti simptomi kao kod "darkomita" blinka lampica, slab na gasu i trokira. Sutra idem da to zamenim pa cemo videti kako se ponasa.
Znaci djubre od goriva i sve su pumpe iste dok je monopol u ovoj zemlji.

i ujedno da se zahvalim majstor Borisu na inventivnosti.

darkomit

endzone

Piros

Dobro si prosao, a bobine znaju tako da crknu bez ikakve najave. Jel si morao dve da menjas?

Miroslav

Zdravo ljudi..Upravo se vratio s puta, kad saznam da je moj reno imao udes..Ujak vozio, sletio i udario desnim coskom.
U medjuvremenu on je sve popravio, promjenili branik, desni far, izvukli desni cosak. Medjutim, lampica u obliku zute podmornica stalno svjetli, kao i zuta lampica s airbagom. Hajde za airbag razumijem, pomjeran je branik (mada se nije ni jedan airbag aktivirao jel nije bio jek udar) ali Lampica u obliku zute podmornice ili slavine Na kontrolnoj tabli me brine??? Takodje uticnice za pojas su pomjerene dole, tako da jedva mogu da ih dohvatim kad hocu da vezem pojas.
Radi se o renault meganu II, 1.5 dci, 74, kw, 2005. god.

Da neko ima ideju sta se jos desilo????

Pozdrav

chika.doctor

Verovatno ti lampica za airbag svetli jer su ti ispucali pirotehnički zatezači, zato su ti utičnice za pojas pomerene dole, to mora da se menja, najverovatnije zajedno sa centralom za Airbag. A ne znam na koju podmornicu misliš.. :nezna:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

mire

Dijagnostika ti je najbolje rešenje. To nije podmornica, nego sličica motora i zapravo ti govori - check engine. Uzroci mogu da budu toliko različiti da je nagađanje besmisleno.

lena8maj

Evo i mene u klubu :nezna:

Ukratko cu vam napisati sta se desava sa autom.Vozim Renault Clio 1.5dci 2006god.
Pre 10 dana sam radila veliki servis i + zamenila egr ventil kod ovlascenog servisera u Nisu,medjtim vozila sam 10km od servisa i uplala mi se ova lampica.stavicu sliku ispod.Ali da napomenem da sam vec jednom pre menjanja EGR ventila imala problem sa istim,cistili su ga jer se navodno ta lapica pali zbog njega,i zato uzmem kupim novi i zamenim ali lapmpica se opet upalila :( A ja iz straha vise ne znam kako da vozim :mad:

MilosM

Samo vozi i ne brini Naravno kad stignes, idi do tog servisa i objasni situaciju i sigurno ce ti besplatno zakaciti auto na kompjuter i utvrditi o cemu se radi
We are ham operators, we are not normal!!

lena8maj

Ali se plasim ipak vozim i dete u autu i cesto smo na dalekim putevima...sve sam zivo izmenjala sto je moglo da se izmenja :( Nervira me cim pogledam u ovo dok vozim sama pomisao da moze da me ostavi negde na putu sa detetom... EGR ventil nije sigurno sta bi jos moglo da bude?

mire

Kada se upali ta lampica, da li auto i dalje ide normalno? Može svašta da bude. Realno, glupo je nagađati. Treba videti šta kaže dijagnostika, za početak.