Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
16
17
18
19
20
21
22
23
24
...
27
Idi dole
Autor
Tema: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica) (Pročitano 300854 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
sagittarius82
Talisman
Trenutno vozim: Renault Laguna 1.8 RXE TNG
Pol:
Starost: 42
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #285 poslato:
11.07.2014. - 23:26 »
Ebiga nisam hteo da citiram pardone mio
)) ali eto vecina je sumnjala na tu sondu i siugran sam da je do nje a to niko od njih ne zna ni da proveri
Sačuvana
ivukoje
Megane
Trenutno vozim: Twingo 3 SCe 70, Toyota Corolla 1,6
Pol:
Starost: 50
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #286 poslato:
28.08.2014. - 17:23 »
Jutros oko 4 krecemo put Grcke. Isparkiram auto, ugasim ga da bi jos nesto uzeo iz stana. Palim auto, prijavi gresku Check vehicle i lampicu stop. Ugasim ga, upalim, isto i onda pomerim auto 2 metra. Ugasim i upalim ga i javi se lampica OK. Pomolim se i krenusmo. Stigli u Solun bez problema. Da li iko ima pojma zasto mi se javila greska?
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #287 poslato:
28.08.2014. - 17:47 »
Pa cika Marfi je umesao prste, cisto da te nervira ceo put .. Bar bi se ja sigurno nervirao
Sačuvana
zokce
Talisman
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1,8 16V 2004 Limited edition Tech Line
Pol:
Starost: 64
«
Odgovor #288 poslato:
28.08.2014. - 17:51 »
Hrabro, bogami.
Sačuvana
Milenko_M
Kadjar
Trenutno vozim: Nekada Reno Megan 3 1.5 dci i Reno Clio 3 1,5 dci, 2007 sada Citroen C3 1.5 Hdi
Pol:
Starost: 70
«
Odgovor #289 poslato:
28.08.2014. - 18:12 »
Citat: ivukoje 28.08.2014. - 17:23
Da li iko ima pojma zasto mi se javila greska?
Check vehicle nije poruka koja se odnosi na grešku u radu motora i mehanike.Meni se to desi kada na nizbrdici krenem a da nisam ubacio u brzinu ili ako krenem sa podignutom ručnom .Nije ništa strašno ukoliko se ne jave druge greške.
Sačuvana
mire
Administrator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #290 poslato:
28.08.2014. - 20:29 »
Uputstvo za L3 kaže ovako:
Check vehicle » Indicates a fault in one of the pedal sensors, battery management system or oil level sensor.
Sačuvana
https://penzije.com
ivukoje
Megane
Trenutno vozim: Twingo 3 SCe 70, Toyota Corolla 1,6
Pol:
Starost: 50
«
Odgovor #291 poslato:
28.08.2014. - 21:30 »
Hvala na odgovorima. Posto mi je ovo drugi Renault znam da moze biti Marfi ili je nesto od onoga što mupe kaže. Moracu da vidim kada se vratimo u Beograd šta je u pitanju. Da li je hrabro il ne što sam krenuo ne znam, ali u 4 ujutru nisam imao drugog resenja. Imam žutu AMSS za šlep do prvog servisa, a kum na moj poziv dolazi sigurno po familiju da ih preveze gde treba.
Sačuvana
nenasan
Scenic
Trenutno vozim: renault laguna 1.9 dci 120ks,131ks,L 3 150 ks,kia pro ceed
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #292 poslato:
28.08.2014. - 21:52 »
Ne brini.Pravi kvar komp ne briše tek tako sa table.Mislim da se nikada više neće dogoditi.Meni je za 2 godine samo jednom po nekoj lapavici upalio "chek ESP" i nikada više ni to ni bilo šta drugo.
Sačuvana
mire
Administrator
Pol:
«
Odgovor #293 poslato:
28.08.2014. - 22:08 »
I ja mislim da se greška neće ponavljati, ali svakako kad se vratiš idi kod nekoga ko ima clip da pogleda koja je greška upisana.
Sačuvana
ajra
Scenic
Trenutno vozim: Mercedes Benz E220 W211 restailing avangarde 125KW, ex Renault scenic 2 Ph 1, 1.5 dci 78 kW 2006,
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #294 poslato:
28.08.2014. - 22:22 »
@ivovukoje ne znam za lagunu 3, znam da se meni svasta desavalo oko elektronike 2 puta; jednom kada je izdahnuo akumulator, a drugi put kad je prodrla voda u kabinu zbog zapusenih odvoda za kisnicu. Oba puta elektronika je pocela cudno da brljavi Jesi proverio da nije tako nesto i da li ti je apsolutno suv prostor u kabini? I ponekad mi upali check airbag lampica, dok nisam provalio da je ispod vozacevog sedistsa kabl bio malo cudno savijen, od kad ga ispravih sve ok.
Sačuvana
mire
Administrator
Pol:
«
Odgovor #295 poslato:
23.11.2014. - 10:17 »
Ćaletu se juče u povratku iz vikendice upalila i trepće lampica check engine. On vozio clio 2002. 1.2 16v. Odradio sam dijagnostiku programom torque i izbacio mi je grešku - single cilinder misfire. Na žalost, nisam upisao tačan kod. Proverom, skidanjem kablova, zaključio sam da cilindar tri ne pali. Pri vraćanju kabla sa startovanim motorom, iskočilo mi je par varnica pa pretpostavljam da je bobina ispravna. Ćale, genijalac, nije promenio svećice nešto više od 30.000km...
Pretpostavljam da je problem sa svećicom, ali me čudi što je samo odjednom prestao da radi cilindar. Da li neko ima neku drugu ideju? Na žalost, nemam dovoljno dugačak nastavak (ključ) za gedoru da bih mogao da promenim svećice sam.
Osim što taj cilindar ne radi, ne čuju se nikakvi neuobičajeni zvuci, niti je on bilo šta slično primerio, pa pretpostavljam da nema fizičkih oštećenja. Pada mi na pamet i da možda nešto sa ubrizgavanjem goriva nije u redu, ali pretpostavljam da bi onda dijagnostika prijavljivala drugačiju grešku...
Sačuvana
slavko_bgd
Global Moderator
Trenutno vozim: Mercedes W169 A170
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #296 poslato:
23.11.2014. - 10:48 »
Ako je kod greške P0303 , uzrok može biti paljenje, ubrizgavanje i mehanički problem na cilindru 3. Tu grešku sam imao svojevremeno na K7J motoru kad mi je pukao izduvni ventil na jednom cilindru. Probaj da se snađeš za ključ za svećice i za početak zameni mesta svećicama 2 i 3-eg cilindra pa probaj. Nadam se da je samo glupava svećica crkla...
Sačuvana
Improvizacija je majka svih...sekiracija.
mire
Administrator
Pol:
«
Odgovor #297 poslato:
23.11.2014. - 13:06 »
Sad sam pogledao, kod greške je P0314.
Sačuvana
mire
Administrator
Pol:
«
Odgovor #298 poslato:
24.11.2014. - 13:07 »
Kod ćaleta je ipak problem bio u bobini. Iako je sam kabl bacao varnicu kada se približi glavi motora, očigledno struja koju daje bobina nije u okviru potrebnih vrednosti.
Sačuvana
djiuliju
Administrator
Trenutno vozim: Koleos 2.0 dCi, Grand modus 1.5 dCi
Pol:
Starost: 39
«
Odgovor #299 poslato:
24.11.2014. - 15:09 »
Je l se menja pojedinacno ili izjedna bobina i kablovi?
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
16
17
18
19
20
21
22
23
24
...
27
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)