Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
17
18
19
20
21
22
23
24
25
...
27
Idi dole
Autor
Tema: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica) (Pročitano 300856 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
mire
Administrator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
Starost: 48
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #300 poslato:
24.11.2014. - 16:59 »
Nemam pojma, videću kad dođem kući. Koliko sam video preko vikenda, bobina je jedna za sva 4 cilindra, a nisam obratio pažnju da li se kablovi odvajaju ili ne.
Sačuvana
https://penzije.com
djiuliju
Administrator
Trenutno vozim: Koleos 2.0 dCi, Grand modus 1.5 dCi
Pol:
Starost: 39
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #301 poslato:
24.11.2014. - 17:33 »
Jeste jedna, pitanje je samo da l je izjedna s kablovima ili ne. Kod mene na cliu bilo izjedna, oko 5000 cini mi se, Valeo.
Sačuvana
mire
Administrator
Pol:
«
Odgovor #302 poslato:
24.11.2014. - 21:03 »
Pogledao sam po mraku i nisam 100% siguran. Bobina je očigledno nova, a kablovi mi izgledaju prašnjavo. Problem je u tome što mi ne deluje da ih je moguće isključiti iz bobine.
Sačuvana
fasty
Twingo
Trenutno vozim: Reno Megan 1
Pol:
Starost: 34
«
Odgovor #303 poslato:
27.01.2015. - 20:48 »
Pali mi se lampica za kompjuter (doduše nije check engine, ali mi se nekako čini da treba ovde da pitam, ako grešim ispravite me) kada sam na otvorenom putu i kada recimo pretičem uzbrdo pa moram malo više da stisnem gas, mada ja ne primećujem gubitak snage niti bilo šta drugo. Da nema lampice ne bih ni znao da se nešto dešava. Pored toga, kada kočim motorom - kada idem nizbrdo u brzini, oseca se kao da blago dodaje i oduzima gas, kao da "ljulja" napred-nazad. Da li su ovo povezane stvari i šta može da bude? Meni prvo padaju na pamet svećice, kablovi, bobina. Mada u vožnji, dok držim gas, nema nikakvog trzanja, gubitka snage...
«
Poslednja izmena: 27.01.2015. - 20:53 od strane fasty
»
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #304 poslato:
27.01.2015. - 20:57 »
Propisale ti dizne ?
Sačuvana
fasty
Twingo
Pol:
«
Odgovor #305 poslato:
27.01.2015. - 21:04 »
Imao sam problem sa diznama letos ali očišćene su uredno u servisu. Posle toga vuče odlično i ništa se čudno ne oseća dok držim gas, nebitno da l' је mali gas ili veliki. Jedino što se oseća da blago varira gas dok koči motor, inače na leru nema problema. I ona sitnica što se pali lampica, pri većem gasu, bez da se oseća razlika u vožnji
«
Poslednja izmena: 27.01.2015. - 21:11 od strane fasty
»
Sačuvana
fasty
Twingo
Pol:
«
Odgovor #306 poslato:
03.02.2015. - 20:59 »
Sredio sam problem o kome sam pisao, mozda nekome bude od pomoci. Zamenio sam svecice i sada je druga prica. Nisu bile nesto previse prljave ali nemam pojma koliko su presle tako da su nove svecice resile stvar.
Sačuvana
Eldar1984
Twingo
Trenutno vozim: Renaul Megan II GRANDTOUR
Pol:
Vide ne vidi se
Starost: 40
«
Odgovor #307 poslato:
17.07.2015. - 22:47 »
Postovani.
Imam Renault Megana II karavan, 2005 godiste, benzinac 1.6 16v.
Naime, pre neka dva meseca pocela je da mi se pali lapma Check engine i Service.
Otisao sam do majstora koji je kacio dijagnostiku i brisao gresku (nesto oko loseg sagorevanja goriva je prikazivalo), auto bi inace radio bez problema, nikakvih promena u radu motora nije bilo sve dok odjednom recimo kada bi bio u leru na raskrsnici ne bi poceo da se gasi. Desilo se da auto jednog dana uopste nije hteo da se upali, odatle sam otisao kod elektricara i na alnaseru je primetio da je malo kao spao, popravio mi je to, i od tada se uopste vise nisu palile te lampice. Auto je radio kao i prvog dana kada sam ga kupio, inace kod mene je vec 6 godina. A danas tj.veceras je opet upalio iste lampice, iako sam primetio da u radu motora se nista cudno ne desava, auto ide kao lud, cak se ni ne gasi kada je na leru. Molio bi Vas bilo koga ko ima ikakvog iskustva sa ovim da mi pomogne. Hvala unapred
Sačuvana
KOMSIJE : Komsija da ti priznam nesto. Spavao sam ti sa zenom. Neka si kosmija, sad smo KVIT !!!!
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #308 poslato:
17.07.2015. - 23:10 »
Nema tu neke preterane mudrosti dok se tacno sa dijagnostikom ne vidi sta je problem .. nekad lampica pocne da se pali u vrlo ranim fazama nekog problema, pa je neiskusnim majstorima tesko da otkriju sta je tacno problem
Sačuvana
marsal
Twingo
Trenutno vozim: Megane II
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #309 poslato:
17.12.2015. - 10:08 »
Pozdrav svima!
Imam Renault Megane II 1.6 16v Grantour iz 2005.g.
Odnedavno mi se pali lampica motora tzv. slavinica,
na nacin da samo pri dostignutoj radnoj temperaturi motora, i u sistemu voznje stani-kreni tj. gradske voznje, pocne da trepce.
To treptanje traje dok ne krenem i dok ne stisnem malo gas.
Primjetno je i da auto na leru malo treska, tj. nemirnije radi, a primjetio sam i to da, pri zagrijanom motoru, na leru, iz auspuha se cuje kako ne treba da se cuje, kao male eksplozije..
Znaci, to se desava samo kad se motor zagrije.. kad je hladan, radi odlicno.
Nadao sam se da je bobina u pitanju, jer su mi do sada 3 "crkle" i mislio sam da je i cetvrta "riknula", ali (nazalost) nije.. prekjuce sam zamjenio i tu cetvrtu, ali nema promjene..
Zna li neko na prvu, sta bi moglo biti?
Da li svjecice, lambda sonda..?
Kako bih sam mogao ustanoviti da su svjecice u pitanju, bez da idem na dijagnostiku?
Hvala i pozdrav!
Sačuvana
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #310 poslato:
17.12.2015. - 10:49 »
Izvadis svecicu, proveris vizuelno u kom je stanju.. Kad su menjane?
Sačuvana
marsal
Twingo
Pol:
«
Odgovor #311 poslato:
17.12.2015. - 11:03 »
Mijenjane su prije 3 godine, kad mi je prva bobina "otisla", jer su me uvjeravali da je do svjecica.. a bila je bobina u pitanju.
I da, zaboravih reci.. ovo blinkanje lampice se ne dogadja non-stop.. tj. ne pali se svaki dan i stalno.. svaki dan prevaljujem istu razdaljinu od kuce do posla, evo jutros mi se upalila 2 puta na semaforu, prethodna 2 dana nije nikako i tako.. cudno..
Jos jedan detalj.. radio sam veliki i mali servis prije mjesec ipo dana..
«
Poslednja izmena: 17.12.2015. - 11:07 od strane marsal
»
Sačuvana
Bistro
Kadjar
Trenutno vozim: Laguna2 2.2 DCi 2003 Initiale Auto: Megane2 1.5 DCi 2007
Pol:
Siva Krstarica
Starost: 56
«
Odgovor #312 poslato:
17.12.2015. - 12:57 »
3 Godine svecice su taman za menjanje
Sačuvana
marsal
Twingo
Pol:
«
Odgovor #313 poslato:
17.12.2015. - 14:24 »
Najmanji je problem zamijeniti svjecice.. mene buni sto se to dogadja samo kad je motor na radnoj temperaturi..
Sačuvana
mire
Administrator
Pol:
«
Odgovor #314 poslato:
17.12.2015. - 16:02 »
Citat: Bistro 17.12.2015. - 12:57
3 Godine svecice su taman za menjanje
Kakve veze ima starost, ako auto nije puno prešao?
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
17
18
19
20
21
22
23
24
25
...
27
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)