Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
23
24
25
26
27
Idi dole
Autor
Tema: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica) (Pročitano 294434 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
VladimirTwingo
Captur
Trenutno vozim: Twingo 16v
Pol:
Starost: 39
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #390 poslato:
26.08.2024. - 21:52 »
Oooo bracki, fantastičan savet... Nisam znao za ove varalice... Neće mi praviti na tehničkom pregledu ukoliko primete varalicu?? Šta misliš? Verovatno će trebati neka bolja dijagnostika koja će uvideti da li je i prednja sonda otkazala.? Ja sam našao neku polovnu zadnju, mislio sam to sam da zamenim ali ne znam koliko treba tu biti pažljiv...
Sačuvana
horvat
Captur
Trenutno vozim: Renault Clio 3 Sport 197 Renault Grand Modus 1.2 tce
Pol:
Starost: 34
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #391 poslato:
26.08.2024. - 22:03 »
Hoce, primetice da nemas katalizator, bez obzira na varalicu, uz pomoc testa za izduvne gasove. A jos uvek se ne obara zbog toga...
Pa nzm sta da kazem, prvo stavi varalicu, jer svakako nemas katalizator (po meni, to je majstor trebao odma da stavi kad je vadio katalizator). Pa onda vozi malo tako i prati situaciju, pa ako se greska pojavljuje i dalje, onda vec videti vec sta ti je ciniti...
Inace neki propisani vek lambde sonde je oko 160.000 km. To proizvodjac sonde kaze (Bosch konkretno). Proizvodjaci auta ne predvidjaju preventivno menjanje sondi, ali eto, mozda nekom bude znacio info.
Sačuvana
VladimirTwingo
Captur
Pol:
«
Odgovor #392 poslato:
26.08.2024. - 23:00 »
Ma on uopšte nije trebao da skida to saće, ne znam šta je bio razlog ali je ludost. On je ostavio lonče ali jbg ovi će da zaključe preko izduvnih gasova ali eto još se ne pada zbog toga .. dobro...super ideja... Ostaje mi da to sredim. Puno ti hvala. Naučio sam dosta... Baš objašnjavam devojci, ukapirala i ona 😁 hvalaaaa
Sačuvana
zokce
Talisman
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1,8 16V 2004 Limited edition Tech Line
Pol:
Starost: 63
«
Odgovor #393 poslato:
27.08.2024. - 14:12 »
Razlog je da te pokrade i uzme pare. Vrlo jednostavno. Pretraži malo po internetu šta ima u katalizatoru i biće ti jasno. A i po oglasima možeš da vidiš koliko košta katalizator.
«
Poslednja izmena: 27.08.2024. - 14:13 od strane zokce
»
Sačuvana
VladimirTwingo
Captur
Pol:
«
Odgovor #394 poslato:
27.08.2024. - 16:29 »
E kontaktirah jednog majstora...samo sam mu opisao o čemu se radi i upoznao ga sa situacijom preko poruka i da mi da informacije šta otprilike misli i koko bi koštalo... Kaže da je najverovatnije crkla ta zadnja sonda i da treba da se menja. Sonda kaže da je od 5-7 hiljada i zamena 2000. Pitah ga za varalicu ali kaže da ne veruje da će trebati to za moje auto... Zašto neće trebati, ne znam 🤷🏻♂️.. U svakom slučaju eto to su neke informacije
«
Poslednja izmena: 27.08.2024. - 17:03 od strane VladimirTwingo
»
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
23
24
25
26
27
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)