Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)

Započeo mali_veseljak, 11.09.2008. - 23:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Sutra teram kod majstora, ali me zanima vase strucno misljenje, treba danas da vozim po gradu, ali bih mozda uzeo taksi ako vam se cini da je to bolja opcija.
Prao sam motor u sredu, trzao je zbog toga, ali nikako da prestane, juce je bas jako trznuo par puta, bojim se da ce nesto da se polomi u motoru. Sinoc su se i palile lampice motora i servis. Danas sam pogledao sa Pyclip-om, pise 'dangerous misfire' na prvom cilindru. Brine me formulacija 'dangerous', koliko je to stvarno zabrinjavajuce.
Zahvaljujem svima koji daju koristan predlog.

smuchac

Vjv si nalio preko kablova do svjećica pa kad tuče struja po njima se prazni naokolo. Skinut kablove,dobro ispuhat i nabit krpe ili papira da sve osuši. Ne vadi svjećice da ne uđe šta u motor.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk

mire

Nisam siguran za poreklo te reči "dangerous", ali ako na tabli ne sija crveno STOP onda softver u autu ne smatra da postoji tako ozbiljan problem.

Da, i ja bih probao da skinem kablove i osušim sve što je bolje moguće.

zokce

Rizikovao sam i odvezao u servis, kaze majstor da je najverovatnije stradala bobina, da su osetljive na vlagu i da ce da javi sta je. Rece da bi bilo bolje da se motor pere leti, ali se ovo sad desilo.

alexsasa

Ja benzinca ne bih prao pod pritiskom sem ako bas moram zbog ko zna cega.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stragi21

Motor se ne pere, ni leti ni zimi.
Brdo grešaka može da izbaci i da zeza kada je akumulator pri kraju nije na odmet proveriti.

wcyber

bas, nikad nisam prao motore .. ko ih jb, nek budu prljavi... ali slazem se da ima smisla sa nekim sredstvima skidati curenja ulja na kriticnim mestima ..

smuchac

Moze se kistom i stajaznam naftom neka zaprljanja i kasnije stajaznam brake cleanerom i brisati odmah uz uvjet da se ne kvasi sve sta ti naleti. Kad nalijes gdje ne treba belaj je neizbjezan....

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk

Ap0calypto

Ja sam ocistio plastiku samo, izgleda kao da je prano ali nisam ništa kvasio

Sent from my Poco using Tapatalk
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Nisam strucnjak ali kazu da dizel mozes prati bez problema, drugar radi to usluzno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Serviser mi je oprao motorni deo posle servisa. Ja sam se samo jednom usudio na 1.9dci da to uradim. Ne bas pod pritiskom, vec bastensko crevo i sprej za pranje motornog dela.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll