Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)

Započeo mali_veseljak, 11.09.2008. - 23:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

Citat: mali_veseljak poslato 06.10.2008. - 12:32
Kaze da je otisao senzor pritiska goriva. Da se moze lemiti jer inace se mijenja komplet instalacija sto izadje oko 1000€. :nezna:
Pa sta je sada to, Ada li je to neki zesci kvar?

Da probas jos negde da pitas?   :nezna:   Puno mi je ta cifra,jedino ako je taj senzor sastavni deo necega veceg kao npr. pumpe za gorivo..pa je zato skupa zamena kompletnog sistema,ali glupo mi je to sto sam senzor ne moze posebno da se zameni.Mozda je i stvarno tako,ja ne znam,ali ako jeste,onda je taj inzinjer koji je to napravio totalni ludak.   :yes:   
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

Zvuci malo neverovatno da u danasnje doba ne moze da se promeni jedan senzor, mislim nije inkorporiran i izliven zajedno sa pumpom  :wtf:

mali_veseljak

kako mi on objasni...nema ga naci novog odvojenog nego sa komplet instalacijom nekom. Moze se naci polovan i tako cu i da uradim.
danas mi se ugasi par puta i u voznji. Nije nimalo lijepo u krivini ostati bez serva i kocnica.
jedva cekam utorak da ga vozim na servis da mijenja to s++++.
Valjda nije nista gore matero draga. :mad:

Nikola1

Kao sto rekoh u predstavljanju, imam Megana II 1.5dci 85ks, karavan.Presao 100.000km, iz Francuske kupljen.Auto je savrseno radio,medjutim...

Desava mi se sledece.Pri preticanju kada ga cepam trecom i malo jaci gas tj. malo vise obrtaja, auto kao da izgubi na snazi,ne primi gas ,zagusi se i upali se ovo.Uputstvo koje sam dobio uz auto je na francuskom,tako da mi ne vredi puno.Nasao sam i na engleskom,mada pise da je neka greska,nista specificno.Da idem u servis,nije mi blizu,a ne mogu biti siguran da to nije neka sitnica ,pa posle ispadne da sam prelazio toliko kilometara bezveze.

Neko mi rece da je to neki filter (?)  koji se zacepi ili sta vec,zbog toga sto evrodizel je los (nista cudno).Koliko tu ima istine...Ne znam.

Da napomenem da je auto redovno odrzavan, servisi i te fore.

:wtf:

Marko Os

Moguce da je do goriva, a postoji i mogucnost da ti negdje pusta neko crijevo od turbine, pa ne nabija dovoljan tlak, a ECU to registrira kao kvar. Mozda ti je katalizator u banani pa ti i javlja gresku ispusnih plinova. Ima dosta mogucnosti. U svakom slucaju bi bilo dobro posjetit servis jer se check engine lampica ne pali bezveze. Tj. ne pali se ni jedna lampica bez veze. A posebno se sa ovom ne treba saliti. Jer kad se upali i onaj STOP onda je kasno.
Ušveckoj ladno, al standard

fLiP

I ja sam dobio jedan identican odgovor od brata.

Moguce da ti je do turbine, ili na nekom crevu vuce fals vazduh ili duva. Trebalo bi to proveriti. 

Click

mamlaz

Citat: Nikola1 poslato 15.03.2009. - 17:33
Desava mi se sledece.Pri preticanju kada ga cepam trecom i malo jaci gas tj. malo vise obrtaja, auto kao da izgubi na snazi,ne primi gas ,zagusi se i upali se ovo.Uputstvo koje sam dobio uz auto je na francuskom,tako da mi ne vredi puno.Nasao sam i na engleskom,mada pise da je neka greska,nista specificno.Da idem u servis,nije mi blizu,a ne mogu biti siguran da to nije neka sitnica ,pa posle ispadne da sam prelazio toliko kilometara bezveze.

moja, lična, preporuka ti je da ipak odeš u servis, ili da se bar telefonski posavetuješ sa nekim iskusnim renault serviserom.
što bi narod rekao: "bolje sprečiti, nego lečiti!".
moja sumorna konstatacija je da se ta lampica ne pali džabe, već da postoji neki opravdan razlog.

koliko sam ja (prema sećanju) uspeo da ukapiram, ta lampica indikuje nešto u vezi napajanja motora čorbom.
ispravite me ako grešim...!

Malivuk612

Nikola1

Evo recimo poslednja dva punjena sam odradio na Lukoil pumpama i ne pali se vise lampica (bas sam juce probao).Izgleda da je do goriva.

jejenche

Citat: Nikola1 poslato 16.03.2009. - 19:42
Evo recimo poslednja dva punjena sam odradio na Lukoil pumpama i ne pali se vise lampica (bas sam juce probao).Izgleda da je do goriva.

Meni se ukljucivala lampica "Service" i na displeju mi pisalo "Injection fault" i gasio mi se auto....dok sam sipao gorivo na OMV. Od kad sipam na MOL-u, nije mi se to vise javljalo....tako da vrlo lako moze biti do goriva!!! Pu pu pu da ga ne ureknem....  :laugh:

jejenche

Citat: Nikola1 poslato 15.03.2009. - 17:33
Kao sto rekoh u predstavljanju, imam Megana II 1.5dci 85ks, karavan.Presao 100.000km, iz Francuske kupljen.Auto je savrseno radio,medjutim...

Neko mi rece da je to neki filter (?)  koji se zacepi ili sta vec,zbog toga sto evrodizel je los (nista cudno).Koliko tu ima istine...Ne znam.

:wtf:

Cek bre, zar to nije lampica za katalizator?

Evo sta kaze u uputstvu!

Toxic fume filter system warning light. For vehicles equipped with this option, the light comes on when the ignition is switched on then goes out.
• If it lights up continuously,contact your RENAULT Dealer as soon as possible;
• If it flashes, reduce the engine speed until the light stops flashing.
Consult your RENAULT Dealer as soon as possible

Exception®

Citat: jejenche poslato 17.03.2009. - 17:46
Cek bre, zar to nije lampica za katalizator?

Ta lampica ti signalizira BILO KAKVU grešku na motoru ;)
ΕΛΛΑΣ

jejenche

Citat: Exception poslato 18.03.2009. - 08:15
Ta lampica ti signalizira BILO KAKVU grešku na motoru ;)

E vidis, to nisam znao!  :laugh: Svaki dan naucis nesto novo  :rofl:

Stragi21

Meni se ta lampica pali zbog auspuha,da se provere izduvni gasovi...
Narucen deo pa se nadam da cu ja resiti taj problem do cetvrtka a nadam se da si ti kolega vec resio.