Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
27
Idi dole
Autor
Tema: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica) (Pročitano 294553 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
bungee
Gost
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #60 poslato:
24.06.2009. - 13:50 »
Vidim da je tema odavno umrla, ali valjalo bi napisati par rechi za sve one kojima se neshto slichno u buducnosti desi.
Ja sam imao isti problem na Meganu 1.4 16V, i to posle sipanja goriva na Beopetrolovoj pumpi na auto putu. Lampica indikator problema na motoru se palila i gasila, a to je ukratko znachilo da imam problema sa izduvnim gasovima, tj da sagorevanje nije dobro. Odvezao sam auto kod majstora, koji je izvukao gorivo iz rezervoara, a ono je bilo crnje od nafte. Posle toga sam sipao benzin na OMV-ovoj pumpi, i auto je ponovo radio kao sat.
Da li je gorivo losheg kvaliteta, ili su nashi ljubimci razmazheni, pitanje je sad?
Sačuvana
Cherokee
VIP
Pol:
Dieselhead
Starost: 37
Odg: Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)
«
Odgovor #61 poslato:
24.06.2009. - 14:05 »
Prvo...
Sačuvana
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
pmilovanovic
Captur
Trenutno vozim: RENAULT Megane II 1.5 dCi 86 KS 2003.god.
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #62 poslato:
24.06.2009. - 21:02 »
Jugopetrol vecinom prodaje EKO 50 koji je nekoliko dinara jeftiniji a on inace sadrzi vise sumpora pa se mozda to odrazilo na izduvni sistem.
Sačuvana
KBB
Gost
«
Odgovor #63 poslato:
07.07.2009. - 11:29 »
Evo i ja da se nadovezem na ovu temu posto je i moj problem slican.
Vozim Klia 2, 1.6 16V, desava mi se da u toku voznje auto krene da se gusi, da poskakuje i da cima kao da mu se zacepila dizna ili nesto slicno. Danas sam bio u servisu, kacili smo ga na komp i sve je u najboljem redu. Jedino na sta mi je skrenuo paznju serviser je slabije punjenje alternatora. Jel ima neko neku ideju sta moze da bude.
Sačuvana
Boki
Administrator
Trenutno vozim: Megan 3 1.5dCi edc
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #64 poslato:
07.07.2009. - 19:57 »
Da ne vuce negde fals vazduh
na nekom gumenom crevu ili....
Sačuvana
Nisu sale za umove male
Blazar
Koleos
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1.8 16v (120ks) privilege
Pol:
Hajađuki Zamajaki
Starost: 35
«
Odgovor #65 poslato:
08.07.2009. - 00:26 »
I meni se jednom upalila ta lampica koju si zaokruzio lijevo od lijevog migavca
dok sam preticao uz brdo neki sleper pod punim gasom, i lampica mi se nije ugasila do CG i nazad. Onda sam pitao majstora sta je to i on je rekao da ako auto radi bez problema da je onda bilo previse izduvnih gasova i da je auto to prepoznalo kao problem. Kad sam otisao kod njega on je prikljucio one munje za dijagnostiku auta i i ''obrisao'' taj problem, ne stojim bas najbolje sa terminologijom oko auta.
E da rekao mi je da kad se njemu upalila ta lampica da mu auto nije radio dobro i da mu je onda otisla bombina
Toliko od mene nadam se da je bilo od pomoci i razumljivo, posto sam premoren i jedva pisem
«
Poslednja izmena: 08.07.2009. - 00:37 od strane Blasar
»
Sačuvana
kilija06
Clio
Trenutno vozim: Reno klio 1.5 dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #66 poslato:
01.04.2010. - 12:50 »
Pozdrav svima sa foruma!
E ovako:danas posle voznje svog Clia 1.5 dci upalila mi se zuta lampica izgleda kao slavinica desno dole u cosku table,pogledam u uputstvo pise da je to za EGR ventil ali ja sam cistio ventil pre 300 km,auto radi sve normalno kao i do sad,pa me interesuje kad rikne EGR ventil koji su simptomi kvara,ili je ta lampica vezana za jos neki uredjaj?Pa bih vas zamolio da mi pomognete?
Sačuvana
MilosM
Kadjar
Trenutno vozim: Renault Megane 3 1.5 dCi Renault Captur 1.5 dCi 110
Pol:
Transformed into human!
Starost: 40
«
Odgovor #67 poslato:
01.04.2010. - 13:51 »
To moze biti greska elekronike na bilo kom delu auta, od instalacije sijalica, pa sve do samog kompjutera, ubrizgavanja i ostalo. Najbolje ces da znas ako odvezes auto u servis i zakacis na kompjuter, jer mnogo stavki ima kada se upali ta sijalica, a kompjuter vidi samo jednu
Sačuvana
We are ham operators, we are not normal!!
Exception®
LIMITED EDITION
Administrator
Trenutno vozim: Suzuki Vitara 1.6 GLX AllGrip, Peugeot 107
Pol:
Suzuki Vitara AllGrip
Starost: 42
«
Odgovor #68 poslato:
02.04.2010. - 07:29 »
Pretpostavljam da se ovde misli na "Check engine" lampicu koja označava motor:
Paljenje ove lampice može biti posledice svega i svačega. Najsigurniji način provere greške u sistemu je oterati auto na dijagnostiku
Ovako možemo samo da nagađamo
PS:
Čišćenje EGR ventila je
UGLAVNOM
samo produžavanje agonije (privremeno rešenje) mada ne mora uvek da znači.
«
Poslednja izmena: 02.04.2010. - 07:31 od strane Exception
»
Sačuvana
ΕΛΛΑΣ
aleksandar.o
Captur
Trenutno vozim: laguna 2
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #69 poslato:
02.04.2010. - 11:35 »
vidim da su mnogi prihvatili izraz slavinica,pa da objasnim da to sto je stavljena slika oslikava motor
tako da problem je sa motorom tj delovima koji su povezani sa racunarom tako da se na dijagnostici moze odma videti sta je problem na motoru
desava se da se otkaci neki konektor sa nekog dela motora usled vibracija pogotovo ako je neko prao motor pod pritiskom u perionicama
Sačuvana
Blazar
Koleos
Pol:
Hajađuki Zamajaki
«
Odgovor #70 poslato:
02.04.2010. - 12:26 »
Sad i mene ovo zanima. Da li ima razlike ova lampica u znacenju kod benzinaca i dizelasa
ali ne vjerujem da ima. Meni se ona do sad palila 2 puta u razmaku od nekih 5000+km i majstor kaze da ako nema nikakvih problema u radu da nije nista strasno i samo je iskljucio na dijagnostici, a njemu kad se upalila ubrzo ili u isto vrijeme nisam siguran mu je crkla bombina
E sad ja sam nasao u uputstvu sta znaci ova lampcia a to mi je isto rekao majstor da ona pokazuje da nesto nije u redu sa izduvnim gasovima, a opet to dalje moze svasta da znaci da ne nabrajam sad, a opet mozda samo gasovi nisu u redu zbog naseg divnog goriva.
Evo i dvije slike pa sami prosudite. E da zaboravih broj 9 je ta lampica
«
Poslednja izmena: 02.04.2010. - 12:26 od strane Blazar
»
Sačuvana
Exception®
LIMITED EDITION
Administrator
Pol:
Suzuki Vitara AllGrip
«
Odgovor #71 poslato:
02.04.2010. - 14:02 »
^^
Jesi ti pročitao gornja postove
To ti jempica "Check engine" i može da se upali i ako gorivo nije u redu zbog lambda-sonde, npr. Koji kod greške ti je prijavio na CLIP-u?
Sačuvana
ΕΛΛΑΣ
Blazar
Koleos
Pol:
Hajađuki Zamajaki
«
Odgovor #72 poslato:
02.04.2010. - 14:14 »
Pa jesam procitao prethodne postove, nego jesi li ti procitao moj
, ne znam koji je kod greske izbacio na clip nisam ni pitao, ako mi se sledeci put pojavi pitacu. Nego majstor posto mi obrisao gresku je rekao da nije nista strasno i da ceram, kaze da kad se malo vise ocepi auto hoce da se upali ta lampica zbog izduvnih gasova....
Sačuvana
Exception®
LIMITED EDITION
Administrator
Pol:
Suzuki Vitara AllGrip
«
Odgovor #73 poslato:
02.04.2010. - 14:19 »
Onda je verovatno greška vezana za izduvne gasove ako ti je to rekao. Meni je na Modusu svetlela zbog EGR ventila tako da može svašta da bude... I sad se ponekad upali ako je gorivo loše
Sačuvana
ΕΛΛΑΣ
Zmix
Gost
«
Odgovor #74 poslato:
02.04.2010. - 22:28 »
Drugar je skoro imao isti problem na Laguni. Ispostavilo se da mu se lampica pali zbog "kvaliteta" našeg goriva. Vozi neko vreme pa mu se upali, a posle par stotina km se ugasi i tako... Auto ide najnormalnije.
Ne mora da znači da je ista stvar i kod tebe (kamo sreće da jeste!). Zato bi najbolje bilo da ideš na dijagnostiku.
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
27
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: "Check engine" poruka - zuta lampica sa simbolom motora (slavinica)